Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Ny serie af L. Sherman

L. Sherman aka Ulrika Louisa Bjerregaard er en produktiv forfatter! Udover serien Akut, skriver hun nu også på serien Clairmont College, en College Romance-serie.

Her kan du læse forfatterens egen beskrivelsen af serien og af college romance generelt.

Kongen af Campus er titlen på først bind i den helt nye serie, som udkommer d. 9/5 - forudbestil den allerede nu

 

af

- d. 03. maj 2024

 
Du finder alle bøger af Ulrika Louisa Bjerregaards forfatterpseudonym L. Sherman ved at klikke her.
Hvis du er interesseret i at læse om hendes serie Akut, kan du klikke her.
 
 
Universitetsromancer har en universel tiltrækningskræft 
 
College Romance er og bliver en virkelig populær subgenre inden for romance, men også andre forfattere inden for andre romaner bruger de definerende år på universitet som miljø i deres bøger, og det er der en grund til.
 
Der er noget alment dragende over de unge år, hvor mange ofte står på egne ben for første gang. Man flytter hjemmefra. Oplever måske den store rigtige kærlighed. Får nye venner og finder ud af, hvem man er, og hvad man vil med sit liv. Jeg har spurgt mine læsere, hvorfor de er tiltrukket af genren.
 
”Jeg kan godt lide college-romance, fordi jeg er vild med setting (skolesetting) og de troper, som tit er med grumpy/sunshine, enemies/friends to lovers, bully romance.” Majabooks (bogblogger)
 
”Jeg elsker College romance, fordi de fanger den spændende følelse af ung, lidenskabelig kærlighed, hvor alt er muligt, og dagene er fyldt med eventyr og ikke mindst udfordringer. De handler ikke kun om forelskelse og romantik, men også om venskaber, ambitioner og den udfordrende overgang fra ungdom til voksenliv, hvilket gør det til en meget relaterbar genre.” Shelflove20 (bogblogger)
 
”Uhhh, man kan få lov til at opleve ungdommens sug i maven, når forelskelsen først rammer.”
 
”Jeg elsker, at venskaberne ofte fylder en stor rolle og ikke føles som ”fyld” i bogen. Dels savner jeg den del af mit liv, dels er jeg glad for, at det er slut. Jeg har sådan en nostalgisk følelse om alt uni-relateret.” Katrinekartz (bogblogger)
 
”Fordi det er sjovt at læse om den første store og berusende kærlighed, man altid ser i film.” Millethagaard (bogblogger)
 
”Drømme sig tilbage til ungdomsårene.” Mor_datter_bogdragerne (bogblogger)
 
”College romance er det bedste, fordi det er kærlighed, der lykkes i en tid, hvor er er brug for det, fordi man også kæmper for at finde sig selv og sin vej i livet.” @louisehls (bogblogger)
 
Jeg har selv en stor fascination og forkærlighed for at skrive i genren, fordi der er så meget på spil. Alt er nyt, og man ved måske ikke helt, hvem man er, og hvad man vil, som ungt menneske væk fra hjemmets trygge rammer for første gang. Ofte står man alene i en ny by. De gamle venner er spredt for alle vinde. Har jeg nu valgt det rigtige studie? Finder jeg nogen at snakke med? Og så er der kærligheden, som selvfølgelig altid er et centralt emne i bøgerne. Måske har man efterladt personen, man troede var ens sande kærlighed derhjemme, og pludselig oplever man en ny kærlighed. Da jeg i 2019 blev spurgt, om jeg ikke ville skrive på dansk inden for romance, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være med universitetet her i Aarhus som miljø. Det blev til Fortabt i Aarhus-serien og sidenhen Forført i Aarhus.
 
Med min nye bogserie Clairmont College og første bog, Kongen af Campus, har jeg trukket på alle kendte elementer fra college-romance ind, personlig udvikling, drømme og håb, romantik, venskaber og selvfølgelig studierne, men også tilført et lag af spænding og lidt mørke. Nu havde jeg lyst til at flytte historien til USA til et fiktivt universitet i Washington D.C. Det er, som om vi kan tillade os lidt mere som forfattere, når historien foregår væk fra Danmark. Og jeg havde også brug for de traditionsrige studenterforeninger i min historie.
 
Lad os tage hinanden i hånden og gå en tur gennem campus, om det er Aarhus Universitetspark, eller vi skyder genvej gennem Princetons ikoniske bygninger eller nærmer os Georgetown med statuen af George Washington, der byder os velkommen foran hovedbygningen. Er det ikke lidt, som om vi kan mærke historien? At vi er en del af noget større. Hvor mange har ikke, før os, gået ad de samme stier, forbi de samme bygninger enten på vej til forelæsning, eksamen eller et møde med en ny ven, studiegruppe eller en man har et crush på?
 
Genren tager os med tilbage til en tid, som mange kan relatere til, også selv om man ikke har gået på universitetet. Vi har alle været unge med de udfordringer, der følger med. Der er så mange ”første gange” i den tid. Et gennemgående tema er nemlig overgangen fra ungdom til voksen. Nu er det jo romance, jeg specifikt taler om her, hvor kærlighed, forelskelse og intriger fylder en stor del af plottet. Kulissen er auditorier, biblioteker, læsesale, fritidsaktiviteter, cafeteriaer og studenterbarer. Så, når vi fortæller de historier, inddrager vi hele campus, hvilket skaber et miniunivers, der er perfekt til genren.
 
Kærligheden er ofte mere end flirt og forelskelse. Det er tit den første rigtige længerevarende kærlighed, som er tema. I modsætning til i Young Adult, hvor vi ofte slipper karaktererne, før vi ved, om de er hinandens for evigt, så er college romance coming of age-historier, som klassificeres som New Adult. Vi forlader ofte vores hovedpersoner med et håndslag, måske endda et frieri, på, at det er dem for altid. Det ender lykkeligt taler til romantikeren i mange.
 
College romance-genren appellerer også til os på flere niveauer, både psykologisk og sociologisk. Psykologisk giver genren et indblik i unge voksnes liv, hvor man f.eks. kan trække fokus på jeget og kulturens identitetsdannelse ind. Genren behandler også i overført betydning overgangsritualer fra ung til voksen, hvor læserne kan spejle sig i og reflektere over deres egne erfaringer med kærlighed og venskab. Sociologisk set udforsker college romance også samfundets normer, værdier, klasseforskelle, race, kønsroller og magtdynamikker inden for det mikrokosmos, som universitetsmiljøet udgør. Universitetet er et sted, hvor man mødes med mange forskellige baggrunde, skal lære at arbejde sammen, får venner og kærester på tværs, mere end mange har oplevet før.
 
Har du fået mod på at læse mere college/universitets-romance, så er jeg klar med anbefalinger her. Først mine egne.
 
 
College Romance – kun på engelsk: 
  • Royal Elite af Rina Kent
  • Legacy of Gods af Rina Kent
  • For the Fans af Nyla K
  • Rulebreaker Series af Jessa Wilder
  • The Brightest Light af Sunshine af Lisina Coney
  • Right Man, Right Time (The Vancouver Agitators) af Meghan Quinn
 
Andre college romaner, som ikke er klassiske romancer:

 

Vores normalpris 149 kr Medlemspris 139 kr
Vores normalpris 149 kr Medlemspris 139 kr
Vores normalpris 149 kr Medlemspris 139 kr

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner