Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

10 krimier du skal læse

Bliver du helt opslugt af krimier, og kender du følelsen af bare at måtte læse videre og videre for at finde svar på de mange spørgsmål, en god krimi lægger op til undervejs? Det gør vi hos Plusbog. Derfor har vi her udvalgt 10 af de bedste krimier, som du bliver nødt til at læse.

af

- d. 10. oktober 2019

 

Pigen under træet af Sara Blædel

 
Krimidronningen Sara Blædel er endelig snart tilbage med en ny fortælling om Louise Rick. Denne gang begynder historien på Bornholm, hvor det ellers smukke og hyggelige turistspot Ekkodalen forandres til et dystert sted, da liget af skolepigen Susan bliver fundet. Hun har været savnet siden en lejrskoletur i 1995.
 
Liget har ligget i en klippesprække, hvor kun en masse myldrende insekter indtil nu har fundet frem til hende. Men da Camilla Lind på kriminalredaktionen på Morgenavisen hører om fundet, går hun straks i gang med at finde ud af, hvad der skete dengang i Ekkodalen. Hun finder hurtigt frem til familien til Susans klassekammerat Pia, der er sønderknuste, fordi Pia samme morgen har valgt at tage sit eget liv. Og så bliver efterforsker Louise Rick også hurtigt blandet ind i sagen..
 
Udkommer den 15. november - forudbestil den lige her på Plusbog, og du får den på udgivelsesdagen.
 
 
 

Skytsengel af Michael Katz Krefeld

 
I det sjette bind i Ravn-serien følger vi endnu en gang kriminalbetjenten Thomas ”Ravn” Ravnsholdt og hans engelske bulldog Møffe. Ravn vender hjem til Christianshavn, men alt er forandret, siden han tog afsted. Der har været et skudattentat i Frelserkirken, og en af hans nære venner er kommet slemt til skade ved det.
 
Ravn vil finde ud af, hvordan den hyggelige bydel pludselig har forandret sig til et sted fyldt med død og ødelæggelse, og han får assistance af Miriam, der er en ung advokat. Et nyt attentat truer Danmark, og de to sætter alt ind for at finde frem til den ukendte gerningsmand og stoppe ham, før det er for sent. En intens page-turner!
 
Udkommer den 11. november. 
 
 
 

Vådeskud af Katrine Engberg

 
Katrine Engberg har taget de fleste danske krimielskere med storm, og hvis du ikke allerede har læst hendes fire bøger i serien om Jeppe Kørner, Anette Werner og Esther de Laurenti, venter der dig store krimioplevelser forude. Den seneste i serien er Vådeskud, hvor vi følger hovedpersonernes kamp for at finde den forsvundne teenagedreng Oscar.
 
Oscar forsvinder en aprildag som dug for solen. Tilbage er kun et brev, hvor der står et underligt citat fra en roman. Ingen forstår citatet, men Jeppe Kørner og Anette Werner kaster sig alligevel ud i mysteriet. Og måske Esther, der endelig er begyndt at skrive sin roman, kan bidrage undervejs med sin viden om litteratur? En ting er sikkert: De skal skynde sig..
 
Er udkommet.
 
 
 

Hende der må dø af David Lagercrantz

 
Hende der må dø er det allersidste bind i Millennium-serien og dermed også et farvel til vores alle sammens Lisbeth Salander. Men hvilket farvel! I romanen er det endelig tid til, at Salander bryder med de skygger, hendes far Zalachenko har kastet over hendes liv. Hun rejser derfor til Moskva for endelig at få sat punktum og gøre regnskabet med hendes tvillingesøster Camilla op.
 
Det bliver en fortælling om politiske skandaler og magtspil, DNA-forskning, hacking og meget mere. Og det er en hæsblæsende afslutning på den serie, Stig Larsson begyndte for længe siden med de tre første bind Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt. Efterfølgende har David Lagercrantz fortsat serien med Det der ikke slår os ihjel, Manden der søgte sin skygge og altså nu afslutningsvist Hende der må dø. Læs den og bliv revet med!
 
Er udkommet.
 
 

 

Proxy af Steffen Jacobsen

 
Hvis du endnu ikke har læst en af Steffen Jacobsens bøger, er hans nyeste bog Proxy en glimrende anledning til at komme i gang. Han har en baggrund som kirurg og overlæge, og Proxy er knivskarp og fængslende.
 
Historien begynder med, at Holbæk-terapeuten Anne Holst bliver fundet myrdet med en afrikansk ritualkniv. Og hurtigt sker endnu et mord, da en lokal læge bliver fundet stranguleret i sin garage. Krigsveteran og efterforsker Jacob Nordstedt bliver sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen sat til at opklare sagerne. Sidstnævnte har en helt særlig evne: Hendes lugtesans og evne til at fornemme lugtforandringer. Og netop denne lugtesans bliver aktiveret på et af gerningsstederne, hvor der er noget, der er helt helt forkert!
 
Er udkommet.
 
 
 

Kvinden med dødsmasken af Mads Peder Nordbo

 
Er du til gruopvækkende koldt gys, så er Kvinden med dødsmasken helt sikkert noget for dig. Det er tredje bind i serien om journalist Matthew Cave og den grønlandske kvinde Tupaarnaq. Og fortællingen begynder i netop Grønland. Her bliver liget af en mand fundet. Han er for nylig blevet dræbt af en kvinde. Men kvinden har været død og begravet i mere end et halvt år!
 
Politiet retter fokus mod inuitkvinden Tupaarnaq. Hun er forsvundet efter at have siddet fængslet for mordet på sin far. Men Matthew Cave kender hende som sin ven og sætter sig for at finde hende. Jagten bringer ham til Danmark, hvor han taler med hendes fængselspsykolog, og pludselig lærer han en helt ny Tupaarnaq at kende. Tilbage på Grønland er der fundet flere lig, der er myrdet af den afdøde kvinde. En morgen vågner Matthew Cave indsmurt i blod, og pludselig er han også mistænkt. En krimi med kuldegys-garanti.
 
Er udkommet.
 
 
 

Den sidste enke af Karin Slaughter

 
Har du fulgt med i Karin Slaughters serie om retsmediciner Sara Linton og hendes kæreste efterforsker Will Trent? Så har du måske allerede kastet dig over den nyeste krimi i serien. Den sidste enke hedder den, og endnu en gang skal de to hovedpersoner så grueligt meget igennem i Karin Slaughters altid dramatiske handlingsforløb.
 
Kvinden Michelle Spivey bliver kidnappet uden for et shoppingcenter sammen med sin datter. Hendes mand melder hende savnet, og politiet leder efter hende, men uden gevinst. Hun er pist væk. En måned senere opstår en dramatisk situation, da Sara Linton og Will Trent er ude for at spise frokost, og pludselig er Sara taget til fange og Will tvunget til at gå under jorden. De ender i Appalachebjergene, hvor sandheden om Michelles forsvinden venter..
 
Er udkommet.
 
 
 

Giften af Inger Wolf

 
Giften udspiller sig i den nordnorske by Tromsø. Her er et hotel nedbrændt, og næsten alle gæster og alt personale er omkommet i branden. Hændelsen chokerer lokalsamfundet, og snart breder chokket og frygten sig til hele Norge.
 
Den danske brandefterforsker Klara Larsen bliver sendt til Norge for at hjælpe med efterforskningen. Men meget hurtigt efter hendes ankomst tager sagen en uventet drejning og bliver straks langt mere kompliceret. Nu starter en jagt på gerningsmanden, som har et mål om at udfordre den klimadagsorden, der præger verden. Pludselig frygter hele Norge, hvad terroristens næste træk bliver.
 
Er udkommet.
 
 
 

Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen

 
Har du endnu ikke læst det seneste bind i Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, kan det kun gå for langsomt! For i sommerens store krimisucces Offer 2117 får du endelig svaret på, hvorfor Carl Mørcks assistent Assad er blevet, som han er, og hvilke hemmeligheder han har båret rundt på indtil nu.
 
Du kommer via karaktererne på en rejse rundt i Europa og Mellemøsten, som kan føles meget virkelighedsnær, for Jussi Adler-Olsen er kendt for at lade sig inspirere af virkelige hændelser i verden omkring os. Og så ser du Carl Mørck og company over skulderen, når de kaster sig ind i den hæsblæsende kamp for at stoppe en mulig kæmpekatastrofe i Europa.
 
Er udkommet.
 
 
 

Kniv af Jo Nesbø

 
Den norske krimikonge Jo Nesbøs roman Kniv er det 12. bind i serien om Harry Hole. Denne gang møder vi ham, hvor han har ramt bunden og er blandt andet begyndt at drikke igen. Han har store huller i hukommelsen, da han en dag vågner op efter en druktur, og da han ser ned ad sig selv, er han smurt ind i blod – men det er ikke hans..
 
Jo Nesbøs krimier er elsket af mange. Han er kendt for at skrive om temaer som kærlighed, had og hævn, og så er Harry Hole-hovedpersonen en meget populær herre. Han er utrættelig og kæmper for det, han tror på, men han har samtidig også laster, som gør ham menneskelig og også til tider uforudsigelig. Og så er Jo Næsbø mester i at skabe konstante cliffhangere undervejs i sine krimier, der får dig til hele tiden liiiige at skulle læse én side mere. Kapitlerne i Kniv er absolut ingen undtagelse!
 
Er udkommet.
 
 
 
Vi håber, du har fundet den næste krimi, du skal kaste dig over, og at du får nogle gode krimistunder i efterårsmørket! Hvis du ikke blev fristet af vores 10 forslag kan du selv gå på jagt i vores afdeling med krimi bøger.
 
Har du en favoritkrimi, du gerne vil dele med andre? Så skriv en kommentar herunder eller besøg Læseuniverset.
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner