Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage288
blogImage288

5 klassiske gys

Her finder du fem klassiske gys, hvis du trænger til et godt gys i anledningen af Halloween eller bare elsker en god klassiker. Se hvilke fem klassiske gys vi har fundet frem her.   

af

- d. 31. oktober 2017

Vi har valgt at fejre Halloween ved at finde fem flotte udgaver af nogle klassiske gys frem på bloggen. Så synes du, bøger er bedst, hvis de får det til at løbe koldt ned af ryggen og nakkehårene til at rejse sig, så er disse klassikere grundstenene, som de moderne gys er bygget ovenpå.  

5 klassiske gys

*Vær opmærksom på at alle udgaverne er på engelsk

1: Dracula af Bram Stoker

Dracula er fra 1897. Gyserromanen, der er skrevet af Abraham ”Bram” Stoker, handler om, Dracula, en vampyrgreve, der bor på et slot i Transsylvanien.

2: Frakenstein af Mary Shelley

Frankenstein af Mary Shelly er fra 1818. I bogen skaber videnskabsmanden Victor Frankenstein en person ud af afdøde menneskers legemsdele, og vækker ham til live.

3: Dr Jekyll and Mr Hyde af Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevensons Dr Jekyll and Mr Hyde udkom i 1886. I bogen følger vi en respektabel læge og videnskabsmand dr. Henry Jekyll, som opfinder et mikstur, der befrier hans undertrykte natur og forvandler ham til frygtindgydende en mand uden samvittighed.  

4: The Murders in the Rue Morgue and Other Tales af Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe var en amerikansk digter og forfatter kendt som en af de førende indenfor den amerikanske romantik og som foregangsmand til den moderne krimi med netop Dobbeltmordet i Rue MorgueThe Murders in the Rue Morgue blev udgivet første gang i april 1841.

5: Daisy Miller and The Turn of the Screw af Henry James

Henry James er kendt for at skrive bøger, der tager læseren dybt ind i hovedpersonens psyke, hvor alt ikke altid er, som det skal være. Daisy Miller blev udgivet første gang i 1879 og The Turn of the Screw i 1898.

Du kan finde flere gode hårrejsende bøger i kategorien, på vores hovedside, der hedder Gyserbøger.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner