Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage298
blogImage298

8 populære bøger til teenagepiger

Her har vi samlet otte rigtig gode bøger til teenagepiger. Uanset om det skal være romantisk, realistisk eller fantasy, så er der masser er gode YA bøger til unge kvinder. Se hvilke bøger, vi har fundet frem, her.  

af

- d. 21. november 2017

Dette efterår har været fyldt med gode YA titler. Her har vi fundet otte populære bøger til teenagepiger – nogle af bøgerne på listen er helt nye! En ting, de har til fælles, er, at de alle er rigtig god læsning til teenagere, unge kvinder og dem, som bare gerne vil læse en god bog med en ung hovedperson. Se de udvalgte ungdomsbøger herunder. 

Blandt bøgerne her finder du blandt andet samtidslitteratur, der tager spørgsmål fra hverdagen op. Vi har blandt andet The Hate U Give på listen, The Hate U Give er en bog, der tager Amerikas problem med racediskrimination og politivold op. Vi har også Valget fra danske Sarah Engell, der handler om de store spørgsmål i livet, man pludselig står overfor, når flygtninge pludselig er en del af ens hverdag – læs Sarahs gæsteindlæg om bogen her.

1: The Hate U Give

2: Valget

Hvis det mere er romantik og kærlighed, du leder efter i din YA, så er der også mange fantastiske teenage bøger om kærlighed. En som ikke er helt ny, men som rigtig mange elsker, er Anna og det franske kys, hvori vi møder Anna, som modvilligt flytter til Paris, men som hurtigt forelsker sig i byen og en klassekammerat. John Green, som vi kender som forfatteren til En flænge i himlen og Paper Towns, har kaldt bogen fantastisk – psst… hvis du er til John Green så tjek nummer 5 på listen!

En anden rigtig god romantisk bog, der falder under kategorien ”teenage bøger om kærlighed”, er Nicola Yoons Solen er også en stjerne. Bogen er beskrevet som en kærlighedshistorie, der bliver fortalt på en måde, man ikke rigtigt har set før. Hvis man var vild med Nicola Yoons Alt eller Intet, der blev filmatiseret her i 2017, så vil Solen er også en stjerne være et perfekt valg.

3: Anna og det franske kys

4: Solen er også en stjerne

John Green kom i år ud med sin længe ventede sjette bog (eller syvende bog alt efter om man tæller nr. 8 Let it snow med eller ej). Det blev til bogen Skildpadder hele vejen ned, der er en stærk og sød YA roman om livet med OCD, og hvordan kampen mod sygdommen og kampen for at være en god datter og god ven kan være svær at gå igennem.

5: Skildpadder hele vejen ned

Vi kender nok mest Cara Delevingne som model og skuespiller. Men hun har nu kaste sig ud i rollen som forfatter. Det er blevet til bogen Mirror, Mirror, som er en bog om de ting, man kommer ud for som teenager, og om hvor hårde de år egentligt kan være. Derudover har Cara Delenvigne tilføjet bogen et mysterium, som hovedpersonen og læseren forsøger at opklare. Læs vores Q&A med Cara Delevingne og læs mere om bogen.

6: Mirror, Mirror

Fantasy er en genre, som mange elsker, også rigtige mange unge. Julie Kagawas Jernkongen er den første bog i hendes fantastiske serie Iron Fey om Megan, der finder ud af, at der er mere mellem himmel og jord end som så. Fun fact: Bogen er delvis inspireret af William Shakespeares kendte teaterstykke En Skærsommernatsdrøm. Læs mere om serien i indlægget Iron Fey – ny fantasy serie fra Julie Kagawa.   

7: Jernkongen

Og en populær julebog til teenageren er Let it snow! Let snow består af tre små historier af tre forskellige, populære forfattere: John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle. Så hvis det er en julebog, der er i tankerne, så vil disse tre julehistorier glæde enhver teenagepige.

8: Let it snow 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner