Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

Bøger til vinterferien

En god bog til den kommende vinterferie er helt essentiel, uanset om du planlægger gode og hyggelige stunder med dine børn, eller om du ønsker at fordybe dig i en spændende krimi. Måske går du og drømmer om at starte en hobby? Lad Plusbog guide dig til gode muligheder, som du kan kaste dig over, ferie eller ej!

af

- d. 02. februar 2022

 

 

Bøger til børn

 

Find Holgers store finde-farvebog – Af Martin Handford

Væk bogen til live ved at kaste farver over de sjove scener og flotte illustrationer, i denne finde-farvebog af Martin Handford. Underholdning og kreativ udfoldelse til flere timer, dage og uger! En perfekt ledsager til vinterferien.

 

Sallys far er sygt pinlig – Af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

Synes dine børn også at du er lidt pinlig en gang imellem? Så lad dem dykke ned i Sallys verden, og lad dem læse hvor pinlig ens forældre i virkeligheden kan være! Sally synes hendes far er god nok, han er bare så MEGA pinlig nogle gange!  En dag får hun nok og beslutter sig for at give ham en lærestreg!

 

Eventyrbogen – Peter Madsen 

Klassiske folkeeventyr vi aldrig bliver trætte af. Du kender dem nok fra din egen barndom? Og hvis du ikke gør, er der her en mulighed for at lære dem at kende, og skabe gode minder med dit barn. Rejs ned i bogen, når du sammen med dit barn læser nogle af de allerbedste eventyr igennem tiden, som blandt andet ”Askepot”, ”Hans og Grethe”, ”Snehvide” ”Guldgåsen” og mange flere!

 

Bogen der ikke ville læses – David Sundin

En hyldest til samvær, der opstår mellem børn og forældre, når der skal puttes. En læseoplevelse for hele familien. Davis Sundin er en svensk stand-up komiker, skuespiller, manuskriptforfatter og tv-vært. Bogen der ikke ville læses vandt Adlibriprisen for bedste børnebog. Så STOP! Fingrene væk! Ikke kigge!!!! En bog, der gør alt for ikke at blive læst. Mon I kan gennemføre det?

 

 

Bøger til unge 

 

Ternet Ninja – citatbogen – Anders Matthesen

Kender du en, der bare elsker Ternet Ninja? Og ikke kan få nok af Anders Matthesen? Så kast lidt humor på vinterferien med denne citatbog. En samling af de sjoveste og skøreste citater fra bøgerne og de to film om den ternede ninja. Bogen er udover sjove citater, propfyldt med illustrationer af Thorbjørn Christoffersen. Måske vil du også selv synes, at det er sjov læsning?

 

The Lion, the Witch And the Wardrobe – C.S Lewis

En titel alle husker fra barndommen! Lad denne klassiker af en fantasy bog åbne døren til en fantastisk verden, hvor man samtidig får trænet sine engelskkundskaber. En win-win situation og en spændende fortælling til vinterferien! Følg med når de fire børn, Lucy, Susan, Edmund og Peter, finder en hemmelig dør til den fortryllede verden Narnia. I Narnia hersker den onde hvide heks, Jadis, som har kastet en uendelig vinter over landet. Læs med i denne udødelige klassiker fra C.S Lewis, når de fire børn skal hjælpe landet og de væsner, der bor der.

 

Harry Potter – og de vise sten

En velkendt fantasy fortælling om den berømte dreng Harry Potter, der på hans 11-års fødselsdag får beskeden om, at hans far var en berømt troldmand, at hans mor var en dygtig heks, og at han er optaget på Hogwarts, skolen for heksekunster og troldmandskab. Brug denne kolde og mørke tid til at dykke ned i dette magiske univers, når Harry Potter sammen med Hermione og Ron skal løse gåder, kæmpe mod de mørke magter, og undersøge alle Hogwarts fortryllende hjørner.

 

 

Krimier

 

Det sidste søm – Stefan Ahnhem

Vintermånederne skaber de perfekte rammer for en god krimi, og vi kan varmt anbefale den helt nye bog af Stefan Ahnhem, Det sidste søm. Den sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk. Lad forfatteren rive dig med ind i en helt anden verden, hvor du vil læse om Betjent Dunja Hougaard, som på egen hånd er gået selvstændigt undercover, for at få skovlen under hendes tidligere chef. Du vil også støde på ikke et men hele to lig… Så sæt dig godt til rette!

 

Kongeriet - Jo Nesbø

Hvis du også er vild med forfatteren Jo Nesbø, så kan det være, at denne krimi ”Kongeriet”, måske er lige noget for dig. Jo Nesbø er mest kendt for sin krimiserie om Harry Hole, men har blandt andet også skrevet uafhængige krimier som ”Kongeriet”. Denne spændingsroman har et vildt og dystert plot, og vi garanterer, at du er beskæftiget i et par timer. Læs med når ambitioner, kærlighed, loyalitet og båndet mellem to brødre bliver sat på prøve…

 

Opløst – Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

En intens krimi skrevet i et fantastisk samarbejde imellem Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Tag med til Fyn, når Dea Torp og vicepolitiinspektør Liam Stark tager imod en anmeldelse om en forsvundet kvinde fra Tommerup. Til en start ser man tiden an, men da Charlotte stadig ikke dukker op, går det op for alle, at en forbrydelse ikke kan udelukkes. Sagen udvikler sig, og det meste af Fyn gemmer sig indendørs for ikke at blive den næste, der forsvinder.

 

Offer uden ansigt – Stefan Ahnhem

I et sløjdlokale på en lokal folkeskole, finder man et lig. En lærer. Ved siden af liget ligger der et klassebillede hvor hans ansigt er streget ud. Hvem bliver den næste? Offer uden ansigt er en psykologisk og intens krimi om, hvilke konsekvenser og efterslæb mobning har, og hvordan det med årene kan udvikle mennesker til uhyggelige karakterer. En oplagt krimi til vinterferiens mørke timer.

 

Romaner

 

Tabita – Iben Mondrup

Iben Mondrups gennembrudsroman ”Tabita” er en fortælling om familier og kærlighed. Efter en årrække med bopæl i Grønland rejser Eva og hendes mand Berthel hjem til Danmark med to adopterede børn, Vitus og Tabita. Et søskendepar, hvis mor var hushjælp hos parret i Grønland. Forholdet mellem parret ulmer, samtidig med at børnene skal finde sig til rette i et nyt land og en ny familie. Tabita kæmper med at finde sig til rette, da hun savner sin mor i Grønland. Det harmoniske familiebillede, Eva så brændende ønsker sig, begynder at falde fra hinanden, og det kan have fatale konsekvenser for Tabita.

 

Det ender med os – Colleen hoover

Er du til fængslende kærlighedsromaner? Så kan det være, at Colleen Hoovers bog ”Det handler om os” er en bog, du kan varme dig på her i den kolde tid. En storartet fortælling om kærlighedens ultimative pris. Da Lily forelsker sig i den flotte Ryle, er det næsten som en drøm, uvirkelig og for godt til at være sand. Ryle er ellers imod faste forhold, men med tiden bevæger han sig udenfor sine egne principper, og det er til Lilys store glæde. Men alligevel er der stadig ting ved Ryle, der ikke er, som det burde, og det sætter glæden på prøve. Lilys ungdomskæreste dukker lige pludselig op, og det truer alt, hvad Ryle og Lilly har opbygget sammen…

 

Tøbrud – En politiroman af Arne dahl.

Slå hul på isen med Sam Berger, Molly Blom og deres politikontakt Deer, som er ved at få sin førlighed tilbage efter angrebene, som har kostet hende dyrt og ændret hendes liv. Gruppen finder hurtigt en sammenhæng mellem ligene som dukker op i skærgården, efterhånden som den tøer. En ting er sikkert, morderen vil slå til igen… Tøbrud er Arne Dahls 5. selvstændige bind i den velskrevne serie om Berger og Blom.

 

Livsstil

 

Politikens strikke og hæklebog – af Vivian Høxbro

Vinterferien kan give anledning til at fordybe sig i noget nyt som gammelt, også til dig der har mod på at kaste dig over noget efter endt arbejdsdag. Med Politikens strikke og hæklebog, bliver du hjulpet godt på vej, om du er nybegynder eller øvet. En klassisk grundbog, der med sin dybtgående beskrivelser og klare illustrationer, giver dig de rette forudsætninger for, at du er sikret dig kreativitet hele vejen igennem.

 

Livsstil er en livsstil – Anders Matthesen 

Trænger du også til at få luft under vingerne og et frisk pust til dit sind? Så er der her en bog, hvor alle kan være med! Anders Matthesen deler rundhåndet ud af sin egen og personlige hverdagsspiritualitet. En anderledes guide til et lykkeligt liv, og som han så fint og humoristisk siger med et glimt i øjet - “Hvis du ikke finder inspiration til at ændre dit liv med denne bog, så finder du det nok ikke NOGEN steder”.  En selvhjælpsbog, hvor Matthesen tager dig i hånden og hjælper dig på rette kurs med anderledes og sjove værktøjer.

 

Express opstrammer - Anna Bogdanova

Kickstart din vinterferie med Anna Bogdanovas bog ”Express opstrammer”. En klog kvindes genvej til en stærk krop, med afsæt i masser af fornyet energi og overskud. I denne bog får du viden omkring vægtregulering, vedholdenhed, råd til mad og motivation. En ”musthave” bog til alle kvinder! En overkommelig hjælp til en velformet silhuet, og en bog der kan bruges igen og igen. 28 øvelser af 5 minutters varighed, bogen hjælper dig med at bekæmpe appelsinhud, væskeophobninger, inflammation og sikre dig et stabilt blodsukker. Bogen giver dig samtidig en balance i hormoner og nervesystem med en tårnhøj forbrænding.

 

Vinterkogebog – Timm Vladimir

Fryser du også her i vintermånederne? Så få varmen med en af Timm Vladimirs 140 opskrifter i hans ”Vinterkogebog - God mad til årets kolde måneder”. Bogen indeholder både hurtige retter og langsomme simreretter, så der både er til den travle hverdag og de dage, hvor vi har tid til lidt mere. Maden er inspireret af vintermånedernes nuancer, og du får både serveret genkendelige retter, nye og traditionelle bud på hverdagsmad, opskrifter på drinks, julemad, desserter, gæstemiddag og meget mere.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner