Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Jojo Moyes

Bogfinken anmelder: Stadig Mig af Joyo Moyes

Af  Benedikte Jensen , 10. april 2018

Jojo Moyes' kærlighedsserie om Louisa Clark, som mister sin store kærlighed og derefter skal finde sin vej, har taget læserne med storm. Nu er 3. bog i serien kommet - her kan du læse en anmeldelse bloggeren Bogfinken.

Dengang jeg læste ”Mig før dig” var det min første læseoplevelse af Jojo Moyes. Alle andre talte om bogen (som jeg læste længe efter udgivelse) som en fantastisk bog og en fantastisk forfatter. Jeg kendte intet til hende, så jeg havde faktisk ikke rigtig nogle forventninger til bogen. Jeg læste den en sen aften, mens hele huset var tyst og katten snorkede ved siden af mig. Jeg fortrød lidt senere tidspunktet, da jeg klokken fem om morgenen lukkede bogen med tårerne strømmende ned af kinderne. Da havde jeg vendt sidste side – læst ud i ét.

Derfor var det med ærefrygt, jeg læste fortsættelsen ”Efter dig” og jeg var da heller ikke helt så solgt, som ved den første. Derfra opbyggedes mine forventninger til den farlige treer ”Stadig mig”. Ville den falde til jorden med et brag, eller ville den vinde mit hjerte? Håbet var det sidste, men frygten var for det første. Alligevel kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at læse den, straks den kom på markedet.

Stadig mig

af Jojo Moyes
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 299,95 kr. )

”Stadig mig” møder vi igen Lou. Den samme Lou, som fik sit liv ændret af den dødssyge Will i bog 1 og som lærte nogle vigtige ting om livet og fremtiden. Hun er i gang med at leve sit liv, og ønsker at opfylde et ønske fra Will – at leve eventyrlystent. Hun er rejst til New York hvor hun er parat til at kaste sig ud i hvad livet har at byde på. Hjemme i England har hun efterladt kæresten Sam, som hun regner med at kunne opretholde det gode forhold til, på trods af afstanden. I New York skal hun arbejde som assistent endnu en gang, men denne gang for et velhavende par, hvor hun under gode kår skal assistere Agnes, en sart og skrøbelig overklassesfrue med mere på samvittigheden end man umiddelbart skulle tro. Sædvanen tro, sker der meget mere end man skulle forvente, når først Lou melder sin ankomst til familien. Det bliver også historien om et forhold på afstand, fristelser og ikke mindst hvem Louisa Clark i virkeligheden er.

Mere end bare en historie

Stadig mig” er ligesom sine forgængere ikke bare en historie. Ikke bare en kærlighedshistorie. Historien indeholder flere små historier, man let kan fortabe sig i. Det er historien om Louisa Clark, som vi lærte at kende i første bog. Den sjove, skæve og måske frem for alt viljestærke Lou, som fik sit hjerte knust da Will døde. Det er også historien om Lou, som skal lære hvem hun selv er, og hvad hendes mening i livet er. Hun lærte meget af Will, men er nu nået dertil hvor hun står på egne ben fuldstændig, og nu skal alt stå sin prøve. Det er svært at navigere, og hun skal finde den helt rette vej, med fristelser og udfordringer på hvert hjørne. Det er samtidig også den unikke historie om et parforhold med to, der tydeligvis elsker hinanden, som på afstand skal finde ud af om kærligheden er stærk nok til at overkomme afstand, fristelser og at livet indimellem byder på nogle sving. Det er også en morale om at huske hinanden og at værdsætte det, man har.

Det er her, vi får slutningen. Louisa Clark skal finde sin skæbne i livet.

”Stadig mig” var den perfekte slutning på en fantastisk serie af Jojo Moyes. Det er en serie fyldt med kærlighed, sorger og vanvittig dybe følelser. Jeg har aldrig før mødt en bog, jeg har grædt mere til på den måde, som til denne serie. Der var intet simpelt over følelserne i hverken denne eller de forrige bøger. Det var en unik form for kærlighed beskrevet så eminent at det var umuligt ikke at holde af personerne, stemningen og omgivelserne.

Jeg har endnu ikke læst andet af Jojo Moyes, og alligevel står hun for mig som en eminent forfatter – det er måske usagligt at bedømme det på så smal en baggrund, men denne serie på de tre bøger er helt klart det mærkat værd. Den kan læses om og om igen.

Hvis du ønsker at læse flere boganbefaler fra Benedikte anbefaler vi hendes egen bog-blog Bogfinken

Jojo Moyes var tidligere i Danmark for at fortælle om hendes bog "Mig før dig". Her blev hun interviewet af Julia Lahme fra Cicero.

 

De første bøger i Jojo Moyes' serie 

Er du også helt vild med Jojo Moyes' skriverier, så kan du læse blogindlægget om Jojo Moyes' forfatterskab. Samtidig kan du dykke yderligere ned i Jojo Moyes' forfatterskab på Jojo Moyes' forfatterside. Hvis du endnu ikke har læst de første to bøger i Jojo Moyes' serie, kan du læse bogbeskrivelserne her: 

af Jojo Moyes
Indbundet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 174 kr.
  ( 299,95 kr. )
Efter dig , af Jojo Moyes
Beskrivelse:
Bogen EFTER DIG er Jojo Moyes’ efterfølger til romanen MIG FØR DIG, som har taget verden med storm.

I MIG FØR DIG forlod Will Lou - og læserne - med ordene »Du skal bare leve godt. Du skal bare leve.« Men hvad valgte Lou efterfølgende at gøre med sit liv? Det får vi her svaret på i EFTER DIG - efterfølgeren til dette årtis sødeste, sjoveste og sørgeligste kærlighedsroman MIG FØR DIG. Du vil helt sikkert både klukke og græde lidt under læsningen…

Halvandet år er gået siden Will forlod Lou, og hun kæmper stadig for at komme videre i livet. Dagene tilbringer hun i en trøstesløs lufthavnspub, hvor hun arbejder som servitrice. De ensomme nætter i den halvtomme lejlighed er triste - lige indtil det en sen aften ringer på hendes dør…

MIG FØR DIG har solgt over 5 millioner eksemplarer verden over. Jojo Moyes havde ikke regnet med at skulle skrive denne fortsættelse - men nu er den her, for selvfølgelig er vi nysgerrige efter, hvordan det siden er gået Lou.

Tag et kig i bogen her:

af Jojo Moyes
Hardback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 125 kr.
  ( 169,95 kr. )
Mig før dig, luksusudgave , af Jojo Moyes
Beskrivelse:
Jojo Moyes internationale bestseller er en både sjov og sørgelig kærlighedsroman. En varm, tankevækkende og livsbekræftende historie, som det er umuligt at lægge fra sig.Lou Clark ved en masse ting. Hun ved, hvor mange skridt der er fra bussen og hjem. Hun ved, at hun elsker sit arbejde på The Buttered Bun, og hun ved, at hun måske ikke elsker sin kæreste Patrick så højt, som hun burde. Hvad Lou Ikke ved, er, at hun lige om lidt mister sit job, og at det bestemt ikke er nemt at få et nyt.Will Traynor ved, at han ikke længere har lyst til at leve. Han ved, at livet nu føles småt og glædesløst, efter at han er blevet lam i stort set hele kroppen - og han ved præcis, hvordan han vil gøre en ende på elendigheden. Hvad Will ikke ved, er, at Lou lige om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans dagligdag knap så farveløs.Og hvad ingen af dem ved, er, at de kommer til at forandre hinandens liv for altid.Pressen skriver:»Her er chicklit med hjerte, hjerne og sjæl for alle os, der godt véd, vi burde leve livet og tænde nogle flere stearinlys.«****** – Julia, Femina»… mine tårer begyndte at trille på den behageligt tårekanalrensende måde.«**** – Marie Tetzlaff, Politiken

 

Tags:   Bognyt

Mest populære

Gaveguiden til de unge (10+)


Gaveguiden til børn 6 – 10 år


Gaveguiden til børn 0 – 3 år


Gaveguiden til bedsteforældre


Gaveguiden til gravide og forældre


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display