Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Bloggeranmeldelse

Bogfriisen anbefaler 5 bøger til stranden

Af  Tina Friis , 25. maj 2018

Solen skinner allerede, badevandstemperaturen stiger, og hvad er bedre end at læse en god bog i strandkanten? Her giver den dygtige bog-blogger, Tina Friis fra Bogfriisen.dk, dig 5 bøger som hun har med på strandturen.

Solen skinner, fuglene synger og alting blomstrer i denne exceptionelt flotte maj måned. Pludselig kan sommerferien anes - også selvom dagene faktisk virker meget længere. De lune aftener giver endda mulighed for rolige læsestunder udendørs.

Som bogblogger læser man naturligvis en del af de nyeste bøger, men sommerferien er bestemt dér, hvor jeg blandt alle anmeldereksemplarerne, fletter bøger ind, som længe har ventet på mig i reolen… eller som jeg har ventet længe på.

1. Napoli-serien af Elena Ferrante

Dette gælder uden tvivl Napoli-serien af Elena Ferrante, som består af 4 bind om to veninder og deres venskab gennem flere årtier. Serien er blevet rost til skyerne i både aviser og på de sociale medier de seneste år - og når jeg ser et opslag fra en læser, som netop er gået i gang med serien, stikker det altid en smule i boghjertet. Så jeg glæder mig usigeligt meget til at kaste mig over første bind, når sommerferien rammer og jeg pakker strandtasken.

af Elena Ferrante
Paperback, 2017
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 85 kr.
  ( 130,00 kr. )
Dem der flygter og dem der bliver , af Elena Ferrante
Beskrivelse:
Dem der flygter og dem der bliver , bind 3 af Napoli-romanerne, beskriver den omvæltende periode fra sidst i 1960’erne til midt i 70’erne med studenteroprør, politisk ekstremisme og kvindebevægelse. Den medfører store forandringer i de to kvinder liv. Lila kan endelig forlade sit liv på samfundets bund, mens Elena flytter til Firenze og stifter familie. Hun er ikke lykkelig i sit ægteskab, og hendes arbejde med den nye roman går dårligt. Men så dukker en person fra fortiden op, og alting forandrer sig.
Med et kvindeligt venskab som omdrejningspunkt skildrer Elena Ferrante i sine fire Napoli-romaner Italiens historie i de sidste 50 år. Ferrante-feberen har bredt sig til hele verden, bøgerne er udkommet i 50 lande, overalt har de indtaget bestsellerlisterne og fået blændende anmeldelser. Romanerne er under filmatisering, og den italiensk-amerikanske tv-serie er klar i 2018.
 

2. Bjørnen af Katine Marie Guldager 

Katrine Marie Guldager udkommer i juni med romanen “Bjørnen” og den vil jeg bestemt sørge for at få købt. Jeg har godt nok kun hørt en lille smule om bogen fra forfatterens instagram-profil - men Katrine Marie Guldager har optjent en hel del goodwill hos mig, siden jeg læste “En uskyldig familie” sidste år. Den kvinde kan noget med (mange) ord - så for mig er den nye bog et #mustread.

af Katrine Marie Guld...
Hæftet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 91 kr.
  ( 149,95 kr. )
Bjørnen , af Katrine Marie Guldager
Beskrivelse:
I Bjørnen af Katrine Marie Guldager må hovedpersonen Vibse sande, at tingene ikke går, som hun gerne vil.
Vibse er en midaldrende kvinde. Hun er lige blevet fyret fra sit job som gymnasielærer, datteren Laura står overfor at flytte hjemmefra, og manden Bent er en kæmpe idiot. Vibse får nok af det hele! I frustration tager hun op i familiens afsidesliggende hus i Sverige for at være lidt alene. Snart rammer en snestorm, strømmen går, og Vibse må nu erkende, at turen til Sverige alene måske ikke var en god idé.
Bjørnen er en flot roman om en kvinde, der på flere måder må kæmpe for sit liv. En fortælling om at skrælle tilværelsen ned til det mest basale for at nå ind til kernen, om skam og tab, om at stå ansigt til ansigt med sine egne dæmoner – og en stor brun bjørn. 
Bjørnen er seneste skud på stammen af fantastiske romaner fra Katrine Marie Guldagers hånd. Den skiller sig markant ud fra de andre romaner, hun har skrevet, fx den meget kendte Køge-krønike. Køb også hendes andre titler billigt hos Plusbog.dk.

3. Kastanjemanden af Søren Sveistrup

Læseglæde er også forventningens glæde - og på Politikens Forlag udgiver de ganske snart “Kastanjemanden”, som jeg reelt set ikke har læst så meget op på endnu, MEN der er ét eller andet ved bogen, som får de små hår til at rejse sig, allerede inden jeg har læst den. Det elsker jeg. Bogen er skrevet af Søren Sveistrup, som blandt andet har skrevet “Forbrydelsen” på DR1.

Det bliver spændende at se, om den kan indfri mine forventninger.

af Søren Sveistrup
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 99 kr.
  ( 300,00 kr. )
Kastanjemanden , af Søren Sveistrup
Beskrivelse:
I ’Kastanjemanden’ af Søren Sveistrup, gør politiet et gruopvækkende fund. En ung kvinde findes en tidlig morgen, dræbt og efterladt på en offentlig legeplads. Kvindens ene hånd er fjernet og over kvinden er en kastanjemand bevidst ophængt.

Den uerfarne efterforsker Naia Thulin bliver pålagt, at efterforske sagen. Hun får tildelt den udbrændte efterforsker Mark Hess til at assistere hende. Hess er netop hjemsendt fra Europols hovedkvarter, og skal nu finde sig til rette igen. Sammen opdager de, at kastanjamanden trækker et mystisk spor fra en pige, der formodes dræbt – nemlig socialminister Rosa Hartungs datter, der pludselig forsvandt et år forinden. En mand har dog allerede tilstået drabet på pigen, og sagen er derfor allerede officielt lukket.

Kort efter kastanjemandens første mord findes endnu en ung kvinde myrdet. Naia Thulin finder endnu en kastanjemand hængende over pigen. Thulin og Hess finder spor som leder dem hen til en mulig sammenhæng mellem den afsluttede sag om ministerens datter, de myrdede kvinder samt den morder der spreder angst over landet. I ’Kastanjemanden’ kæmper politibetjentene en kamp mod uret, for de frygter, at morderen endnu ikke har taget sit sidste offer.

Om Søren Sveistrup
Søren Sveistrup er født i 1968. Han er en internationalt anerkendt manuskriptforfatter af både film og tv-serier. Søren Sveistrup er manden, som har forfattet de 3 første sæsoner af tv-serien Forbrydelsen. En serie, som vandt flere internationale priser, og er solgt til mere 100 lande, samt genindspillet i USA. Senest har Søren Sveistrup forfattet manuskriptet til filmen Der kommer en dag fra 2016.

Søren Sveistrup har en bachelor i litteratur og historie fra Københavns Universitet og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Han har vundet en lang række priser herunder en Emmy for bedste internationale TV-serie (Nikolaj og Julie), en BAFTA for bedste internationale TV-serie (Forbrydelsen), en Robert for både bedste originale manuskript og årets film (Der kommer en dag) og for bedste TV-serie (Forbrydelsen), samt Kronprinseparrets Kulturpris (Forbrydelsen).
 

4. Mercedes-snittet af Anne-Mette Hancock 

Ferietid er også dér, hvor man eventuelt kan genlæse bøger. Jeg skal bestemt genlæse en helt ny bog - nemlig “Mercedes-snittet” af Anne Mette Hancock, som jeg allerede har været så priviligeret at kunne læse e-bogs udgaven af. For mig vil de trykte bøger dog aldrig kunne erstattes - så når den håndfaste udgave lander med pakkeposten, vil den fuldende læseoplevelsen, som i øvrigt var 6 stjerner værdig. Krimien, som udkommer den 1. juni - er andet selvstændige bind i Anne Mette Hancocks serie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer og efterfølgeren til "Ligblomsten".

af Anne Mette Hancock
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 89 kr.
  ( 249,95 kr. )
Mercedes-snittet , af Anne Mette Hancock
Beskrivelse:
Mercedes-snittet er en psykologisk krimi, omkring synsbedrag og ar i hjertet, som får alle nerverne i kroppen til at krampe. I Mercedes-snittet er en dreng forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager hen på skolen, hvor hun møder sin ven, den kække efterforsker Erik Schäfer, som står hende meget nær. Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon – som afslører, at Lukas er besat af pareidolia – et fænomen der gør at vi ser ansigter i diverse ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, fanger opmærksomheden. Er det mon her, at Lukas er?

Heloise bliver beordret til at droppe en kontroversiel artikel om PTSD-ramte soldater, fordi hun er blevet sat på sagen om Lukas’ forsvinden. Men da der dukker ting op i Lukas-sagen, der peger i retning af traumatiserede soldater, får Schäfer brug for Heloises hjælp, til at finde ud af et uhyggeligt kaos af spor: Hvem er Æblemanden, som alle skolebørnene taler om? Har Lukas’ mor et problem, eller dulmer hun bare sin angst med cognac?

’’Mercedes-snittet’’ er andet selvstændige bind i krimiserien om Kaldan og Schäfer. Den første bog i serien ’’Ligblomsten’’ kan ligeledes købes her på Plusbog.

5. Champagnepigen og Rygsvømmeren af Leonora Christina Skov

Skulle ferien byde på enkelte dage med mindre godt vejr - er anbefalingen og min egen plan helt klar: Lindhardt og Ringhof har netop genudgivet “Champagnepigen” og “Rygsvømmeren” - begge skrevet af Leonora Christina Skov, som pt. har bragende succes med autobiografien “Den, der lever stille”. Begge bøger er perfekte til en regnvejrsdag - ikke på grund af deres handlinger - men ganske enkelt, fordi de nye udgaver er alt for smukke til at komme med udenfor…

af Leonora Christina...
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 199,95 kr. )
Champagnepigen , af Leonora Christina Skov
Beskrivelse:
Champagnepigen er Leonora Christina Skovs gennembrudsroman fra 2007. Et sansemættet portræt af et ægteskab i krise og en samtids-thriller fra den erotiske besættelses overdrev. Den skildrer et morads af svigt og seksuel udnyttelse og åbner for overvejelser om placering af skyld og ansvar. Udgives nu i smuk halvbindsudgave.

Linn og Isak Lauretius har berømmelsen, børnene og au pair-pigerne, og nu skal de portrætteres til et livsstilsmagasin. Men journalist Kate Klarlund ved for meget, og det eneste hun ønsker, er at rive glansbilledet af den lykkelige familie i tusind stykker. Hvad er det for handlinger, Linn har begået, som får personer fra hendes fortid til at ønske sig en frygtelig hævn?

af Leonora Christina...
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 120 kr.
  ( 199,95 kr. )
Rygsvømmeren , af Leonora Christina Skov
Beskrivelse:
Rygsvømmeren er Leonora Christina Skovs debutroman fra 2003. En drømmeagtig, intens fortælling om mennesker, der tidligt får deres liv slået i stykker, og om deres kamp for at overleve i en verden, der ikke genkender dem. Udgives nu i en revideret udgave med smuk indbinding.

Den unge lærerinde Cora forsøger at lægge fortiden bag sig og flytter ind i en præstegård på landet for at undervise tvillingerne Adam og Alba. Men mødet med præsten og hans stumme datter konfronterer Cora med netop det, hun mindst af alt vil genopleve.
Nogle støder ind i ting og skraber huden til blods. Andre støder ind i sig selv.

Med ønsket om en rigtig dejlig bog-sommer

God læselyst!

Tina, Bogfriisen

Tags:   Bloggere

Mest populære

Gaveguiden til de unge (10+)


Gaveguiden til børn 6 – 10 år


Gaveguiden til børn 0 – 3 år


Gaveguiden til bedsteforældre


Gaveguiden til gravide og forældre


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display