Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage344
blogImage344

Book me up, Scotty: anbefaler 5 spændende forårstitler

Hvilke spændende titler kan du mon se frem til, her i foråret? Den skønne bog-blogger Book me up, Scotty! fortæller i dette indlæg, hvilke 5 titler hun specielt ser frem til udkommer.

af

- d. 06. marts 2018

Der er altid god grund til at glæde sig til at foråret springer ud. Udover at byde på lunere temperaturer og måske en smule sol, så bertyder foråret også nye bogudgivelser, og det milde vejr går godt i hånd med en god bog. Der er mange bøger, jeg glæder mig til i det kommende forår, og herunder vil jeg præsentere jer for 5 af dem, jeg virkelig ser frem til at nyde i skæret af en solstråle på en lun forårsdag.

De af Helle Helle

Siden jeg første gang stiftede bekendtskab med Helle Helle i danskundervisningen på gymnasiet, har jeg været begejstret over hendes evne til at gøre en historie ud af hverdagens banalitet. I hendes kommende bog “De” tegner hun et portræt af et mor-datter-forhold i 80’erne, hvor en mor er god til at sortere fra og kassere og en datter går på gymnasiet med alt, hvad det indebærer. Det er en historie om sygdom og kærlighed, og hvis jeg kender Helle Helle ret, så er den fortalt i et stramt og skarpt sprog, som gemmer på eksistentielle overvejelser og underspillet drama. Jeg vil glæde mig til et gensyn med forfatterens nøgternhed og forhåbentlig også den tragikomedie, som hun mestrer så flot.

 

 

Frida Kahlo af Isabel Sanchez Vegara

Jeg var helt oppe at køre, da jeg så, at bogserien “Little People, Big Dreams”, som henvender sig til børn fra 5-årsalderen, er i gang med at blive oversat til dansk af Forlaget Albert. På dansk kommer serien til at hedde "Små mennesker, store drømme", og den består af en række af historiens stærke kvinder, som alle startede med en barnedrøm. Den første bog i rækken er om maleren Frida Kahlo, som begyndte sin kunstneriske karriere, da hun som teenager kom ud for en voldsom ulykke, der tvang hende til at blive hjemme i sengen. Bøgerne er blevet kaldt for enestående begynder-biografier til børn (The Huffington Post) og den slags bøger, som voksne også vil eftertragte og samle på (Irish Times). Sidstnævnte tør jeg faktisk godt garantere – jeg skal da i hvert fald gerne blive den første danske samler. Jeg er stor tilhænger af, at vi portrætterer og lærer vores børn om de mange handlekraftige og viljestærke kvinder, der findes og har været. Bøgerne er oplagte til højtlæsning i haven, når solen viser sig fra sin bedste side.

Intet gælder af Joan Didion

Jeg har glædet mig siden jul til, at Joan Didions “Play It as It Lays” skulle oversættes til dansk. Jeg kan langt bedre lide at læse danske oversættelser, og nu skal jeg endelig læse den omtalte kultklassiker, som er blevet oversat til “Intet gælder” af Olga Ravn. Bogens handling udspiller sig i USA i de sene 60’ere, hvor læseren følger den fraskilte skuespiller Maria Wyeth, som synes bedøvet og uberørt af sin egen personlige historie. Det er en skildring af det moderne samfund og af en hollywoodkultur præget af tomhed og fremmedgørelse. Den fik flot modtagelse af de amerikanske medier, da den udkom i 70’erne, som både understregede kvaliteten i sproget (New York Tines) og kaldte den hypnotisk læsning (Chicago Daily News). Jeg glæder mig til at lade mig forføre af en amerikansk forfatter, som blev kendt for sin evne til at skabe levende og elegante øjebliksbilleder, som portrætterer det glamourøse med ironisk distance.

Mordet på kommandanten (Bind 1) af Haruki Murakami 

Man skal have fart på, hvis man skal have slugt hele Murakamis forfatterskab, og den produktive forfatter (og hans produktive danske oversætter Mette Holm) er snart klar med et nyt tobindsværk, hvori han forholder sig til sin egen proces som forfatter. I bøgerne følger vi hovedpersonen, som er blevet forladt af sin kone og derfor er flyttet ind i et bjerghus, som har tilhørt en kendt nihonga-maler. Huset gemmer på mystiske malerier, som måske kan være årsagen til de mærkelige lyde, hovedpersonen kan høre fra loftet. Murakami er en eminent forfatter, når det drejer sig om at skabe dragende surrealistiske universer. Han blander virkelighed og drøm, bevidsthed og ubevidsthed og leger elegant med tid og rum som altid får filosofisk dybde. Han er oplagt læsning til de forårsdage, hvor der er behov for at svøbe sig ind i et varmt tæppe af sproglig elegance.

Små påsatte brande af Celeste Ng

“Little Fires Everywhere” har været svær at undgå på de sociale (bog)medier. Bogen fik rosende ord fra alle de store mediehuse, den blev nomineret til forskellige priser og blev også en bestseller i USA. Her i Danmark kan vi glæde os til, at “Små påsatte brande” udkommer på dansk d. 19. april og jeg spår, at den også her vil blive en bestseller. Vi befinder os i det nærmest uhyggeligt perfekte Shaker Heights i Cleveland, hvor vi følger vores hovedperson Elena Richardson, som er en vaskeægte regelrytter. Elena og resten af Shaker Heights får udfordret de sirlige rutiner, når den gådefulde Mia Warren flytter til byen med sin teenagedatter. En adoptionssag får byen til at dele sig i to lejre og for Elena, som står i modsat lejr af Mia, bliver det pludselig altafgørende at få afsløret Mias mystiske fortid. Jeg glæder mig til finde ud af, hvilken betydning titlen har for historien og om det er med god grund, at den har fået så flot omtale i amerikanske medier.

Husk at du kan læse mange flere boganbefalinger fra Maria på hendes blog Book me up, Scotty!


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner