Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
Kurv

Camilla Grebe skriver krimier, som både vinder priser og stjæler din nattesøvn.

Den svenske forfatter har opnået stor succes med sine krimier, og i 2017 blev Husdyret kåret til årets svenske krimi af det svenske krimiakademi. Få et overblik over Grebes danske udgivelser lige her på bloggen.

af

- d. 25. marts 2019

Camilla Grebes krimier har toppet bestsellerlisterne og er blevet solgt til udgivelse i over 20 lande. Indtil nu har hun skrevet de nervepirrende krimier Når isen brister og Husdyret, og den 28. marts udkommer endnu en gribende krimi, nemlig Dvale.

Det er særligt psykologien og de menneskelige relationer, som kendetegner Camilla Grebes forfatterskab. Men fælles for hendes krimier er også hendes egenskab for at få læseren til at reflektere over det samfund, vi lever i. 

Når Isen brister

Emma har en elsker. Han hedder Jesper, og han er alt, hvad hun har drømt om. Der er bare et problem. Jesper er hendes øverste chef, hvilket er upraktisk, men også lidt spændende. Men så forsvinder Jesper, og kort tid efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa. Peter Lindgren, der er en rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, bliver sat på sagen. Og med hjælp fra adfærdspsykologen Hanne Lagerlind forsøger de at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en gammel uopklaret sag. 

 

Husdyret


Malin fandt som teenager liget af en myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen forblev uopklaret. Syv år senere bliver Malin sendt tilbage til sin hjemby, da hun i sit arbejde som kriminalassistent skal grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins kollega Peter. Adfærdspsykologen Hanne, som også er Peters kæreste, bliver kort tid efter fundet forkommen i skoven uden nogen erindring om, hvad der er sket. Og så er der Jake. En ung fyr med en stor hemmelighed. Han finder en dagbog i skoven. Og så sker endnu et mord. 
 
 
 

Dvale

 
Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hælene, og hans kontrollerende og religiøse mor har smidt ham ud hjemmefra. Mens han flygter, svarer han på et jobopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. Det er en oplagt mulighed for at få tag over hovedet og gemme sig. Men ingenting bliver, som han troede. Han flytter ind hos den smukke Rakel og sønnen Jonas i et afsidesliggende hus ved havet.
 
Alt imens undersøger politiet med kriminalinspektør Manfred Olsson i spidsen, en drabssag, hvor liget af to unge mænd bliver fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en mor melder sin søn savnet. Er der en sammenhæng mellem de to sager?
 
 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner