FRI FRAGT PÅ ALLE VARER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Anbefalinger

De 25 bedste nye krimier du skal læse i starten af 2016

Af  Martine Gjede , 25. januar 2016

Starten af 2016 byder på en masse dejlige krimier til alle os, der elsker en god og mørk krimi! Her får du en liste over de 25 bedste krimier, der alle udkommer i starten af 2016.

Mens vi venter på solen, lyset, og det varmere vejr, kan vi få pulsen op med krimier. Starten af 2016 byder på et væld af nye krimier fra debutanter og store krimiforfattere. Sofie Sarenbrant, Pierre Lemaitre, Viveca Sten, Robert Galbraith (a.k.a. J.K. Rowling), Mari Jungstedt, Karin Slaughter og mange andre.

Krimibunken byder også på en splinterny debutant, som er værd at holde øje med. Læs for eksempel Krokodillevogteren af danske Katrine Engberg. Hvis du ikke er til slasher-krimi eller femi-krimi, men elsker du for eksempel Domestic noir, kan du rolig give dig i kast med Sunday Times Bestselleren Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh.

Du kan også kaste dig over den erotiske thriller Kold dag i helvede af den norske bestsellerforfatter Anne B. Ragde, som mange af os lærte at kende fra den morsomme Berlinerpoplerne-trilogi.

Her kan du se en liste over de 25 bedste nye krimier, som starten af 2016 byder på.

1. Bernard Minier: Iskold død

af Bernard Minier
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Iskold død , af Bernard Minier
Beskrivelse:
I et snedækket, koldt og svært fremkommeligt bjerglandskab folder en mørk historie om hævn sig ud.
I Pyrenæerne gør et par arbejdsmænd en dag et grufuldt fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation finder de et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.
Politikommissær Martin Servaz fra Toulouse undrer sig over, at han er kaldt ud for at undersøge et dødt dyr. Men det står hurtig klart, at der er noget yderst foruroligende ved sagen: På hesten finder man dna fra en berygtet massemorder, som sidder sikkert bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt i nærheden. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord ...
"Velfungerende krimi med en snigende ondskab, der får spændingen til at stige til rædsel. Kan anbefales til læsere af Pierre Lemaitres Alex samt skandinaviske krimier." – Booklist
"Original. Man er garanteret spænding … og kuldegysninger." – Elle
"Miniers udførelse matcher hans ubestridelige dygtighed." - Publisher’s Weekly

2. Mari Jungstedt og Ruben Eliassen: En mørkere himmel

af Mari Jungstedt og...
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )
En mørkere himmel , af Mari Jungstedt og Ruben Eliassen
Beskrivelse:
Ved daggry en stille morgen lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguín på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde ved Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk og lyshåret, og måden, hun ligger på, får næsten hendes død til at ligne et kunstværk.
Den svenske journalist Sara, der arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian Wede, som er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Palmas, får nys om sagen og begynder at gå det lokale kanariske politi i bedene. Det er kompliceret. Journalisten og den tidligere politibetjent har hver deres gode grund til at have forladt køligere breddegrader til fordel for en spansk ø. Og det bliver ikke mindre kompliceret, da drabssagen udvikler sig.
En mørkere himmel er den første fortælling i en ny krimiserie, der foregår på De Kanariske Øer. Et ferieparadis med endeløse strande og bagende sol, turistfælder og blinkende neon, frodige bjerge og perlerækker af landsbyer med løfter om sjælefred og helse. Men bag idyllen gemmer sig en mørkere side af ø-livet, som Sara og Kristian ikke havde forudset.
 

3. Inger Wolf: Brændte sjæle

af Inger Wolf
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Brændte sjæle , af Inger Wolf
Beskrivelse:
Da Anton Jørgensen meldes savnet, må Østjyllands Politi erkende, at de har brug for assistance. For selv om de ikke kan finde hans lig, antyder en række bizarre spor – et afhugget øre, en stor samling euforiserende svampe, et badeværelse hvor der tydeligvis er foregået noget blodigt – at de står over for en drabssag af de mere usædvanlige. 
De kontakter psykiater Christian Falk, som før har ydet faglig bistand i forbindelse med deres efterforskninger. Han er ved at afslutte et større forskningsprojekt om seriemorderes hjerner og har netop gjort den foruroligende opdagelse, at en deltager har opgivet falsk identitet. Alligevel indvilliger han i at hjælpe. 
Det skal vise sig at blive en sag, hvor han kommer til at sætte alt på spil, ikke blot professionelt, men også personligt. For da han går en mildest talt utraditionel vej for at skaffe sig indsigt i Antons sind, finder han ikke bare forklaringen på hans død; han får også besvaret nogle spørgsmål om sig selv, han har tumlet med hele livet.

4. Harriet Lane: Den anden

af Harriet Lane
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 152 kr.
  ( 249,95 kr. )
Den anden , af Harriet Lane
Beskrivelse:
Anmelderrost psykologisk spændingsroman om et venskab mellem to kvinder i London: Emma og Nina. De mødes, da Emma, som har hænderne fulde med sine to små børn, taber sin pung på gaden. Hun får en opringning fra Nina, som har fundet hendes pung og tilbyder at komme med den. Det er imidlertid ikke første gang, de træffer hinanden. For mange år siden krydsedes deres veje – men kun en af dem husker det.
I det efterfølgende år udvikler venskabet sig mellem de to kvinder, som står hver deres sted i livet: Emma er småbørnsmor på fuld tid, Nina har en næsten voksen datter og har derfor tid til at hengive sig til sin kunst. Men for den ene af kvinderne er der en skjult og gruopvækkende bagtanke med de bånd, der knyttes, og med Lanes vanlige sans for fænomenal suspense fastholdes læserens fascination og nysgerrighed til sidste, grusomme hævn …

5. Sofie Sarenbrant: Babysitteren

af Sofie Sarenbrant
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )
Babysitteren , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Da kriminalinspektør Emma Sköld vågner i en hospitalsseng efter fem måneders koma, har hun ingen anelse om, hvor hun er, og hvad der er sket. Det sidste, hun husker, er, at hun efterlod sin fire uger gamle datter hos kæresten, Kristoffer, for at ride en tur.
I Emmas fravær har Kristoffer bedt sin tidligere kæreste om hjælp til at passe datteren, og det er en opgave, hun trives alt for godt med. For ikke bare er hun aldrig kommet over bruddet med Kristoffer, men hun har også altid ønsket at blive mor, så hun har slet ikke lyst til at opgive sin nye rolle. Nu ligger Emma i sin hospitalsseng og undrer sig over, at hun ikke får besøg af Kristoffer og datteren. Og hvad med rideulykken – var det overhovedet en ulykke? Er der i virkeligheden nogen, der vil hende til livs? Men da hun beslutter at indvie en kollega i sine bekymringer, får det katastrofale konsekvenser.
BABYSITTEREN er 4. bog i krimi-serien med Emma Sköld.

6. Thomas Enger: Banesår

af Thomas Enger
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Banesår , af Thomas Enger
Beskrivelse:
Henning Juul sidder i en båd ude på en lille sø. En mand med et våben i hænderne sidder over for ham. Ved mandens fødder ligger et lig, som snart skal smides i vandet. Henning Juul er sikker på, at han skal lide samme skæbne. Og han ved, at det er hans egen skyld.Det er lidt over to år siden, Henning Juul mistede sin søn i en brand, og lige siden har han kæmpet med gåden om, hvem der satte ild til lejligheden, hvor hans og Noras lille søn omkom. De spor, Henning følger, fører nu endelig til et svar. BANESÅR er femte og sidste bog i serien om kriminalreporter Henning Juul. Et stort forbryderdrama og løsningen på gåden om, hvem der dræbte Henning Juuls søn. "En serie, som er 100% anbefalelsesværdig for enhver med hang til krimi." Nordjyske Stiftstidende ? ? ? ? "...dette sidste bind (...) og hele serien, og det er immervæk tæt på at være 1500 sider, er fandens god underholdning." Litteratursiden.dk "Nu har alle de løse tråde fundet sammen og sløjfen er bundet, så man ikke er i tvivl om, at det nu er slut med nye eventyr sammen med Juul. Bøgerne er dog klar til filmatisering, og jeg håber det bliver godt, for det fortjener Enger med hans gode serie." Bognørden.dk

7. Kristina Ohlsson: Mios blues

af Kristina Ohlsson
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Mios blues , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
Advokat Martin Benners liv er langsomt men sikkert ved at falde fra hinanden: Han er mistænkt for mord, og han har en mafialignende organisation på nakken. Organisationens leder tilbyder ham en løsning: find Mio! Den fireårige Mio forsvandt fra sin børnehave, samme dag som hans mor, Sara Texas, begik selvmord. Martin følger desperat de få spor, der findes. Den forsvundne Mio er ikke Martins eneste problem. Han må også finde ud af, hvem det er, der forsøger at få ham til at fremstå som gerningsmand til mord, han ikke har begået. Han bliver mere og mere paranoid, som tiden går, for det må være en, der er tæt på ham. Som tiden går, vokser Martins dilemma: kan han redde både Mio og sig selv? 
MIOS BLUES starter, hvor den dramatiske thriller LOTUS BLUES slutter. 
"Benner er et ret uprøvet og ganske spændende bekendtskab i nordisk krimi. Figuren bidrager til den ny bølge af efterforskere, som de fleste læsere nok vil have vanskeligt ved umiddelbart at tage til sig i sympati. Med korrekthed-oprørske forfattere som Kristina Ohlsson og Jens Lapidus er svensk krimi ikke mere et spørgsmål om bare at lægge sig i sporet fra Sjöwall og Wahlöö." Jyllands-Posten, 4 stjerner ???? 
"Ohlsson har rigtig mange bolde i luften undervejs, hun jonglerer behændigt og drilsk med dem og griber overlegent hver og én i den afsluttende finale. Samlet er de to bøger forrygende og i fortælleformen fornyende, og Kristina Ohlsson placerer sig hermed som en af svensk krimilitteraturs mest interessante navne lige nu." Berlingske, 4 stjerner ???? 
”Den slutter som den startede; med et brag - og hvilket brag. Mine varmeste anbefalinger!” Bognørden.dk, 5 ud af 5 stjerner ????? 
"Elegant uhygge (...) Det er afsindige historier om familier, forældre og relationer, Kristina Ohlsson kyndigt og velfortalt ruller ud med et virvar af blinde spor, mystiske bipersoner og lag-på-laghemmeligheder så mange, at det er imponerende, at hun kan at holde liv i det hele gennem to bøger." Ekstra Bladet, 4 stjerner ???? 
"Et mesterværk af en thriller sagde jeg i min anmeldelse af Lotus Blues, den første i denne lille miniserie. Men hold nu op, jeg siger altså det samme om Mios Blues. Det er da for vildt, som Kristina Ohlsson kan blæse en omkuld (…) jeg er næsten helt ked af, jeg har fået læst disse, for jeg savner allerede mere fra Kristinas hånd." Livetidukkehuset.dk 
"MIOS BLUES er – som sædvanlig fra Kristina Ohlssons hånd – spændende og velskrevet. Man bliver overrasket flere gange og får også lidt gys med, især den modbydelige Lucifer handler uventet og ubehageligt, så læseren sidder med hjertet oppe i halsen." Litteratursiden.dk
"Lever bestemt op til forgængeren (...) Plottet er skruet fantastisk godt sammen (...) Spilles på et piano, der er ildevarslende stemt af den overbliksstærke Kristina Ohlsson." Politiken ? ? ? ? ?

8. Carina Bergfelt: Fotografiet

af Carina Bergfeldt
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Fotografiet , af Carina Bergfeldt
Beskrivelse:
En mand forsvinder sporløst. Hans afsavede hoved bliver fundet i en sø, og i hans hals finder politiet et foto af en kvinde.
Anna Eiler fra politiet i Skövde bliver sat på sagen og grusomme hemmeligheder dukker op til overfladen. Den lokal journalist Julia Almliden, der selv har haft et nærtstående familiemedlems forsvinden tæt inde på livet, bliver involveret, da hun opsøger offerets hustru.
Carina Bergfeldts psykologisk krimi holder læseren i et stramt greb hele vejen. ‘Fotografiet’ er en gennemført og indsigtsfuld skildring af konsekvenserne af seksuel vold og tortur.

9. Jens Lapidus: Stockholm delete

af Jens Lapidus
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Stockholm delete , af Jens Lapidus
Beskrivelse:
En ambitiøs advokatEn løsladt gangster Et spil med høje indsatser I et hus på Värmdö opdager en vagt et mishandlet og massakreret lig. En ung mand findes hårdt såret i nærheden af gerningsstedet, og han bliver mistænkt for mordet. Emelie påtager sig hvervet som hans forsvarer på trods af modstand fra sin chef, som ikke ønsker advokatfirmaet forbundet med en drabssag. Mens Emelie i al hemmelighed graver i sagen, bliver Teddy tvunget til at konfrontere sin fortid, for sporene leder igen og igen til Mats Emanuels son, den mand Teddy kidnappede for længe siden, og som senere begik selvmord. Snart er Emelie og Teddy fanget i et spil med sindssygt høje indsatser og voldsomme konsekvenser. STOCKHOLM DELETE er anden bog i serien om det umage makkerpar, advokaten Emelie og gangsteren Teddy. "Den fortæller om en barsk verden, der udraderer chancerne for nogle, mens andre får enorme gevinster." Nordjyske Stiftstidende, 5 stjerner ????? "Tempoet er hastigt, sproget er sprødt – direkte importeret fra 2015." Børsen, 4 stjerner ???? "Lapidus leverer en intrige, som holder dig naglet til siderne." Politiken, 4 stjerner ???? "Der er ingen tvivl om, at forfatteren efterhånden har etableret sig helt i den absolutte top indenfor denne særlige krimigenre." Litteratursiden.dk "Gad vide, om nogen skandinavisk forfatter er mere dus med de kriminelle cirkler end Jens ’snabba cash’ Lapidus? Deres jargon, deres metoder, deres miljø – alt virker ekstremt autentisk. Og derfor ret uhyggeligt. Kulsort, faktisk." Bogrummet.dk, 4 stjerner ???? "Lapidus leverer i dette godt oversatte bind i den nye serie effektiv spænding det meste af tiden, beskrivelserne af både høj og lav er fremragende, og plottet er gennemtænkt."Berlingske, 4 stjerner ???? "Romanserie i et forrygende tempo, fortalt i et stramt og effektivt sprog og med tilstrækkelig kontrol over figurer og handling til, at man hænger på uden at tænke på andet." Weekendenavisen

10. Lars Kjædegaard: Skakten

af Lars Kjædegaard
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 135 kr.
  ( 199,95 kr. )
Skakten , af Lars Kjædegaard
Beskrivelse:
Drabsefterforskeren Anita Hvid henvises til afdelingens psykolog efter to bestialske familiedrab, men efter første behandling forsvinder psykologen gådefuldt.
Samtidig med denne forsvinden tilspidses efterforskningsarbejdet for Anita Hvid og Thor Belling. To magtfulde politikere dræbes. Først en kontroversiel byrådspolitiker, og dernæst Farums borgmester. Drabene virker umotiverede, men drabsmetoderne er tæt beslægtede.
Skakten er Lars Kjædegaards ottende bog i serien om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, men kan læses uafhængigt af de foregående. I serien, der kombinerer det nervepirrende plot med troværdige samtidsskildringer, følger vi almindelige mennesker i ualmindelige situationer.

Pressen skriver: 
»Det er noget så sjældent som moderne socialrealisme, udført elegant og fintfølende.«
**** – Erik Jensen, Politiken
»Endnu en Hvid og Belling-krimi fra Lars Kjædegaard, der igen holder niveauet formfuldendt med nok en god historie.«
***** – Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet
»Kjædegaard skriver simpelthen godt, og du flyver gennem denne underholdende krimi, der udmærker sig ved troværdighed og plads til eftertanke og humor.«
**** – Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende
»Ingen tvivl om, at parret Belling og Hvid er blandt de mest karismatiske hovedpersoner i de senere års bølge af nye, danske krimihelte.«
***** – Arne Mariager, Fredericia Dagblad

11. Anne B. Ragde: Kold dag i helvede

af Anne B. Ragde
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 160 kr.
  ( 249,95 kr. )
Kold dag i helvede , af Anne B. Ragde
Beskrivelse:
En stærk erotisk thriller uden sidestykke, der udspiller sig i den nordnorske vildmark.
I primitive omgivelser i den nordnorske vildmark lever en mand og en kvinde tæt på hinanden og på naturen, med en stor flok polarhunde som eneste selskab.
En kold dag i helvede er en skræmmende roman om magt, om at tage og miste kontrol. Over kroppen. Over begæret. Det handler om liv og død.
En kold dag i helvede er en af Anne B. Ragdes tidligere romaner, der nu for første gang udkommer på dansk.

Pressen skriver:
»Anne B. Ragde er en blændende forfatter, der med enkle virkemidler formår at skabe de største nuancer - i sproget, i handlingen, i dramatikken.«
***** – Merete Reinholdt, Berlingske
»Anne B. Ragde behersker som sædvanlig sproget, så man kan mærke det iskolde liv på gården ind i knoglerne, og flere af scenerne er så dramatiske, at man holder vejret.«
– Søndag
»Jeg er blevet ret meget klogere på hundeadfærd, slædehundeopdræt - og iskoldt begær.«
**** – Bente Wiik, Fyns Stiftstidende

12. Robert Galbraith: Ondskabens høst

af Robert Galbraith
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Ondskabens høst , af Robert Galbraith
Beskrivelse:
Ondskabens høst er tredje bind i den anmelderroste serie om privatdetektiven Cormoran Strike og hans kvikke assistent Robin Ellacott. En djævelsk velkonstrueret kriminalroman med stadig nye forviklinger og samtidig en medrivende historie om en mand og en kvinde, der står ved en skillevej i deres personlige og professionelle liv. Romanen er skrevet af J.K. Rowling under pseudonymet Robert Galbraith. J.K. Rowling er forfatter til Harry Potter-serien og Den tomme plads.“Så læsværdig og spændende som altid” Daily Telegraph“Et stilsikkert greb på et svimlende kløgtigt plot” Guardian

13. Christoffer Carlsson: Den usynlige mand fra Salem

af Christoffer Carlss...
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )
Den usynlige mand fra Salem , af Christoffer Carlsson
Beskrivelse:
Sommeren går på hæld. Den unge politibetjent Leo Junker er suspenderet fra sit job på grund af en mislykket aktion, der endte med en død politibetjent. Siden har Leo primært slæbt sig igennem dagene på nervepiller, men en nat vækker sirenerne ham ud af døsen. I stuen, tre etager under hans lejlighed, ligger et kvindehjem, og en ung kvinde er blevet myrdet dernede. Inden politiet får Leo Junker gennet af vejen, er han overbevist om to ting: At mordet er udført med professionel præcision, og at det smykke, kvinden knuger i sin hånd, tilhører en anden. Opklaringen af den unge kvindes død bliver en rejse tilbage til dengang, Leo voksede op i den stockholmske forstad, Salem, og mødet med to mennesker, som får en afgørende betydning for den Leo er i dag. John, der blev hans bedste ven, og Julia, som blev noget mere. Og en jagt på en gerningsmand, der lever i skyggen.

14. Mogens Blom: Arven fra Basra

af Mogens Blom
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,95 kr. )
Arven fra Basra , af Mogens Blom
Beskrivelse:
Skræmmende realistisk politisk thriller.
En irakisk tolk bliver brutalt myrdet i Amman, og ved liget er efterladt en liste med 78 navne på tolke, der har arbejdet for Danmark. En liste, som ISIS-lederen Nasir Fayez seks måneder tidligere har lagt på nettet. Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste tager til Mellemøsten for at forhindre at gerningsmændene kan strege endnu et navn på listen, men opdager snart, at arven fra Irak-krigen og hendes egen fortid som spion i Basra og Bagdad, spøger i det aktuelle opgør med ISIS - og at hun selv er i fare for at blive det næste offer.
"Arven fra Basra" er andet selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp. Mogens Blom har tidligere udgivet romanerne Dræbt af en vildfaren kugle (1983), Aftenholdet (1984), Naboerne fra Bagdad (2009) og senest første bind i serien med Maiken Tarp, Gidsel i Amman (2014).

15. Carin Gerhardsen: Tykkere end vand

af Carin Gerhardsen
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Tykkere end vand , af Carin Gerhardsen
Beskrivelse:
Vinteren er ved at slippe sit tag i Stockholm, der er forår i luften. Og uro. En bølge af dræbte katte skyller ind over forstæderne syd for Stockholm. Kriminalinspektør Conny Sjöberg aner ikke, hvad han skal stille op med de døde katte, og det er kun begyndelsen på en spiral af uforklarlige hændelser. Kort efter findes den anerkendte psykolog Gisela Bohn fundet druknet i sit eget badekar. Hendes barnebarn finder hende. Det dødsfald giver for alvor Sjöberg og hans team noget at tænke på. Problemet er, at det eneste umiddelbare spor mellem hændelserne er vand. Og død. Tykkere end vand er en foruroligende kriminalroman om, hvor svært det er at frigøre sig fra sin historie. Fra sin familie. Og fra de drifter og dæmoner, som konstant former og forfølger os.

16. Helle Vincentz: Stjålne liv

af Helle Vincentz
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 110 kr.
  ( 199,95 kr. )
Stjålne liv , af Helle Vincentz
Beskrivelse:
Reagensglas med befrugtede æg forsvinder fra fertilitetsklinikken MereLiv, hvor Sofie Munk arbejder. Fra en tidligere ansættelse har Sofie erfaring med intern efterforskning, så klinikkens ejer beder hende undersøge, hvad der er sket - og for guds skyld gøre det diskret. Som særlig rådgiver i Justitsministeriet har Mik Karlsen landet drømmejobbet i magtens forkontor. Han er i gang med at finde en god sag at profilere sin minister på, da der indløber varsel fra politiet om, at man muligvis har fundet en bombe i lufthavnen. Uden at vide det har Sofie og Mik fat i hver sin ende af samme sag, som snart eskalerer med drab og trusler på livet. Historien viser sig at trække tråde hele vejen til Indien, men også til en godt begravet historie fra fortiden, som stærke kræfter vil gøre alt for at holde skjult. Stjålne liv er et både skræmmende og realistisk indblik i verdens boomende fertilitetsindustri, samtidig med at den trænger ind i de mørkeste kroge af dansk politik. Bogen er første bind i en ny serie med antropologen Sofie Munk

17. Katrine Engberg: Krodillevogteren

af Katrine Engberg
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 111 kr.
  ( 169,95 kr. )
Krokodillevogteren , af Katrine Engberg
Beskrivelse:
Spændende dansk krimi med et kompliceret og snedigt udtænkt plot. 
En tidlig morgen i en ejendom i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad trapperne med sin skraldepose. Hos underboen står en dør på klem, og uheldigvis falder Gregers ind i lejligheden, da han vil støtte sig til karmen. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på liget af en ung kvinde. Det bliver en sag for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner.
Katrine Engberg debuterer som krimiforfatter med "Krokodillevogteren".

18. Karin Slaughter: De smukkeste

af Karin Slaughter
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 195 kr.
  ( 299,95 kr. )
De smukkeste , af Karin Slaughter
Beskrivelse:
DE SMUKKESTE er nyeste bog af bestsellerforfatteren Karin Slaughter. DE SMUKKESTE er en selvstændig psykologisk thriller, der har tager anmeldere fra hele verden med storm!
 
Claire ser sin mand Paul blive brutalt myrdet. Da hun, i sin bearbejdelse af sorgen og chokket over den frygtelige oplevelse, gennemgår hans ting, gør hun et makabert fund. Hun finder videofilm med gruopvækkende og groteske scener af piger, der sætter sig fast på Claires nethinde for altid. Claire graver videre i mandens ting og hun opdager snart en uhyggelig forbindelse til sin egen fortid.
 
DE SMUKKESTE er en nervepirrende psykologisk thriller, der er svær at lægge fra sig. Bogen er velskrevet, intelligent og en enestående læseoplevelse.

19. Ninni Schulman: Vores egen lille hemmelighed

af Ninni Schulman
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Vores egen lille hemmelighed , af Ninni Schulman
Beskrivelse:
En aften i april vender socialrådgiveren Anna-Karin Ehn ikke hjem efter et besøg hos en klient. Ægtemanden melder hende savnet hos politiet med bange anelser. Han ved, at hun er blevet truet på arbejdet og frygter det værste. Dagen efter finder politiet hendes bil efterladt i vejkanten få kilometer uden for Hagfors. Blodsporene i bilen bestyrker de lokale politibetjente Petra Wilander og Christer Berglunds mistanke om, at Anna-Karin har været udsat for en forbrydelse.
Journalisten Magdalena Hansson sætter sig for at finde ud af, om der gemmer sig noget bag facaden af Anna-Karins umiddelbart udramatiske liv med arbejde, mand og barn. Og jo mere hun graver, des flere hemmeligheder dukker der op. Kan de være årsagen til, at nogen har ønsket, at hun skulle dø?
Vores egen lille hemmelighed er en psykologisk kriminalroman om magt, sårbarhed og alt det, der kan finde sted bag lukkede døre, skrevet af en af Sveriges dygtigste krimiforfattere.

20. Jakob Melander: Det bedste til mig og mine venner

af Jakob Melander
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 199,95 kr. )
Det bedste til mig og mine venner , af Jakob Melander
Beskrivelse:
Et maltrakteret lig findes dinglende fra Tivolis ballongynge en nat fem dage før jul – det viser sig at være Tivolis personalechef, som var forhadt blandt sine kolleger.
Politiassistent Lars Winkler må navigere rundt i en dunkel labyrint af modstridende interesser og fortrængt fortid. Drabet i den mennesketomme eventyrhave forgrener sig tilbage til 1970‘erne og en makaber drabssag på Christiania i 2007. Kort tid efter ryster endnu et drab Tivoli.
Hustruen til en af de mistænkte udsættes i mellemtiden for drabsforsøg. Imens hun lægges i kunstigt koma, er hendes familie ved at falde fra hinanden. Men ingen, hverken voksne eller børn, ønsker at tale med Lars. For en dyster hemmelighed ruger over familien.
Det bedste til mig og mine venner er fjerde bind i den anmelderroste serie om politiassistent Lars Winkler.

Pressen skriver:
»En af de bedre danske krimier, hvor godt sprog og god spænding går hånd i hånd, og hvor den københavnske lokalkolorit er skarp, og humoren er skøn.«
***** – Merete Reinholdt, Berlingske
»Melander har en let pen og et glimrende plot om blandt andet griskhed, ærgerrighed, bedrag og utroskab.«
– Lisbeth Helleskov, Nordjyske Stiftstidende
»Tempoet er højt, sproget er interessant, og han er bestemt ikke bange for detaljer.«
***** – Julia, Femina

21. Viveca Steen: I magtens skygge

af Viveca Sten
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )
I magtens skygge , af Viveca Sten
Beskrivelse:
Sommer i Sandhamn. Nora Linde holder ferie fra jobbet som anklager hos Bagmandspolitiet med kæresten Jonas og deres lille datter Julie. Men idyllen spoleres, da rigmanden og storkapitalisten, Carsten Larsson, flytter til øen. Han har et blakket ry, der hviskes i krogene om hans lyssky forretninger med russerne, og det hus, han er ved at bygge ud til vandet og den smukke strand på sydsiden af øen, er alt for luksuriøst. Kapitalistsvin, siger naboerne og klager over, at huset ikke passer ind i ø-miljøet. Byggeriet forløber heller ikke smertefrit. Er ulykkerne og de mærkelige hændelser tilfældige eller udtryk for bevidst sabotage? Da Carsten Larsson inviterer til indvielsesfest, ender det i en katastrofe. Hvem kan man stole på, når man er uvenner med de fleste? Thomas Andreasson undersøger sagen. Han er Noras bedste ven, og i krise. Det er næsten tyve år side, han begyndte i politiet, og han bliver mere og mere i tvivl om, han orker at blive ved. Fortsætte med at grave efter de mørke kræfter, der rører sig i sommerparadiset. Og denne sag bliver den sværeste, han endnu har prøvet kræfter med.

22. Pierre Lemaitre: Brudekjolen

af Pierre Lemaitre
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Brudekjolen , af Pierre Lemaitre
Beskrivelse:
BRUDEKJOLEN er en nervepirrende psykologisk krimi af bestsellerforfatter Pierre Lemaitre. Sophie tror, hun er ved at blive sindssyg. Hun har blackouts, er forvirret og glemsom. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden har hun ingen anelse om, at hun er offer for en djævelsk plan. Sophie Auverney var engang gift og lykkelig og havde en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en velhavende familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død i sin seng. Kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men hun ved, at hun nu er hovedmistænkt for drab. Hun planlægger sin flugt, hun vil ændre sit navn, sit liv, finde en ny mand, men hun kan ikke løbe fra hverken sin fortid eller skæbne. Nogen er hele tiden et skridt foran. Pierre Lemaitre formår med BRUDEKJOLEN endnu engang at overraske læseren. Fuld af uhygge, twists og uforudsigelighed. BRUDEKJOLEN er ikke en del af en serie og kan læses uafhængigt af Lemaitres andre krimier.

23. Gabriella Ullberg Westin: ENSOMmerfugl

af Gabriella Ullberg...
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 35 kr.
  ( 59,95 kr. )
ENSOMmerfugl , af Gabriella Ullberg Westin
Beskrivelse:
ENSOMMERFUGL af Gabriella Ullberg Westin er en krimi, der starter juleaften. Et voldsomt snevejr har lagt Hudiksvalls gader øde, men midt ud på eftermiddagen bliver politiet ringet op. Henna Pedersen, der er gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet død i sit hjem. Hun er blevet skudt, og parrets to små børn er de eneste vidner til forbrydelsen. 
Johan Rokka, der lige er vendt hjem, er politimanden, hvis bord sagen lander på. Der er ikke mange spor, som er værd at følge, men læderremmen offeret havde rundt om halsen og et ukendt telefonnummer fundet på hendes mobiltelefon er værd at se nærmere på. Johan Rokka tager til Italien i et forsøg på at komme tættere på offerets liv, men jo dybere han graver i forbrydelsen, desto mere er han sikker på, at fodboldspilleren skjuler noget betydningsfyldt, og at han måske i virkeligheden ikke kendte sin kone særlig godt.

Under efterforskningen af mordet, bliver Johan Rokka involveret med datteren af en barndomsven. Da endnu et mord finder sted, står det klart for ham, at hans arbejde og fortid bliver flettet grusomt sammen.

ENSOMMERFUGL af Gabriella Ullberg Westin er beskrevet som en velskrevet krimi, der er spændende og indeholder elementer af erotik og hævn men også af ensomhed.

Køb ENSOMMERFUGL af Gabriella Ullberg Westin billigt hos Plusbog.dk.

24. Samuel Bjørk: Uglen dræber kun om natten

af Samuel Bjørk
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Uglen dræber kun om natten , af Samuel Bjørk
Beskrivelse:
Forfatteren til Der hænger en engel alene i skoven er tilbage med en ny topspændende krimi med efterforskerne Holger Munch og Mia Krüger i hovedrollerne.En teenagepige, der er forsvundet fra et hjem for unge med problemer, findes myrdet. Tilsyneladende er der tale om et rituelt mord, og Holger Munch og Mia Krüger sættes på sagen. Mia kæmper dog stadig med selvmordstanker og et overforbrug af piller og alkohol, og efterforskningen af den grusomme sag gør hende absolut ikke mere stabil.Efterforskningsholdet er på fuldkommen bar bund, indtil en mystisk computerhacker pludselig henvender sig og viser dem en ubehagelig film, der giver dem nye oplysninger i sagen. Pressen skriver: »Bogen er forbandet helstøbt […] Den er hver en side værd at læse.«***** – Bente Wiik, Fyens Stiftstidende

25. Clare Mackintosh: Jeg lader dig gå

af Clare Mackintosh
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,95 kr. )
Jeg lader dig gå , af Clare Mackintosh
Beskrivelse:
Bogen JEG LADER DIG GÅ er en helt fantastisk medrivende debut-thriller skrevet af den engelske forfatter Clare Mackintosh.
 
Jenna Grays verden forandres til et mareridt på et splitsekund. Alt skete så hurtigt. En tragisk ulykke, som hun ikke kunne have forhindret. Kunne hun?
 
Den eneste mulighed for at komme videre er at efterlade alt. Starte forfra. Jenna er desperat efter at slippe væk og flytter til en afsidesliggende hytte på den walisiske kyst. Men frygt, sorg og minder hjemsøger hende, og hun mindes den forfærdelige november-aften, hvor hendes liv blev ændret for altid.
 
Efterhånden kan hun langsomt begynde at ane muligheden for lykke - men hun er ved at indhentes af fortiden, og det vil have ødelæggende konsekvenser.
 
Bogen JEG LADER DIG GÅ er udkommet i 27 lande og har ligget nr. 1 på Amazon. Den er solgt i 500.000 eksemplarer alene i England, hvor den også er nomineret til litteraturens Oscar. Mackintosh modtog i juli 2016 Theakston’s Old Peculier Crime Novel 2016, som er Englands mest prestigefyldte krimipris.

Udtalelser om bogen:
"En sensationel debut […] en utrolig intensitet, som fanger dig og aldrig – nogensinde – slipper dig igen" - Daily Mail

"En fantastisk, medrivende læseoplevelse med et utroligt twist som slog mig helt ud. Jeg elskede den og ville ikke have, at den skulle slutte" - Peter James

"Køligt, fængslende og medfølende. Jeg lader dig gå, er en fint udformet roman med et killer twist" - Paula Hawkins

"Hold da op en historie! Her kan man tale om pageturner, twists. Jeg var helt opslugt. Og rimelig rystet" - Sara Blædel

“Årets sommerferie-thriller” - Gyldendals bogklub

“En bog du ikke kan komme uden om. Isnende uhyggelig og skræmmende.” - Vildmedkrimi.dk

“Jeg lader dig gå’ er uhyre spændende og intet mindre end en mirakelkur for dig som er gået stå med at læse. Man sluger den råt og er straks sprængfyldt af læseglæde igen.” - Litteratursiden.dk

“En psykologisk thriller, man ikke kan lægge fra sig igen, før den er færdig (og knap nok da).” * * * * * Bogliv.dk

“Dette er definitivt en af forårets bedste spændingsbøger.” * * * * * Dagbladet

* * * * * Ekstra Bladet

“Køligt, fængslende og medfølende. Jeg lader dig gå, er en fint udformet roman med et killer twist.” - Paula Hawkins

“En fantastisk, medrivende læseoplevelse med et utroligt twist som slog mig helt ud. Jeg elskede den og ville ikke have, at den skulle slutte.” Peter James

“En sensationel debut […] en utrolig intensitet, som fanger dig og aldrig –nogensinde– slipper dig igen.” Daily Mail

“Så gennemført overbevisende […] Med så god en debut, er politiets tab krimigenrens gevinst. Mere, tak.” - Sunday Mirror

“En effektiv psykologisk thriller med et overraskende twist.” - Daily Express


Tag et kig i bogen her:

 

Mest populære

Månedens forfatter: Hella Joof


Årets forfatter og årets bogblogger - finalister


Månedens forfatter: Jesper Stein


Mia smager Jamie Olivers nye italienske opskrifter


Q & A med Grevinde Alexandra


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display