Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

10 populære bøger om cykelsport

Giro de Italia 2022 er allerede godt i gang og lige om lidt blæses cykelfeberen for alvor igang, når verdens største cykelløb Tour de France for første gang rammer dansk jord. Hos Plusbog glæder vi os til at følge de danske cykelrytteres vej rundt i Danmark og videre mod Paris og forhåbentlig en plads på podiet.

af

- d. 16. maj 2022

Hvis du glæder dig lige så meget som os, så kan du varme op med de fantastiske cykelbøger herunder. Der er både store, smukke coffee table-books fyldt med billeder og beskrivelser og lidt mindre bøger med vanvittige historier fra cykelsporten, som kan komme med i kufferten på ferie eller læses i liggestolen. Find din favoritcykelbog her.

Klik på bogen eller forfatternavnet for at læse mere om den enkelte bog og se forfatterens andre spændende udgivelser.

 

1. Michael Mørkøv – Min vej - Carsten Ritter & Michael Mørkøv

Michael Mørkøv har skabt sig en gloværdig karriere som verdens måske bedste leadoutman – ham, der kører de store stjerner til sejren i vanvittige spurter. Det siges, at Mørkøv kan se ind i fremtiden, for han har en evne til at forudse, hvordan de andre hold vil agere, før de selv gør det. Når han får mulighed for at køre sin egen chance, er det på cykelbanen, hvor han har vundet både OL og VM guld sammen med Lasse Norman Hansen. Bogen er Michael Mørkøvs egen fortælling om, hvordan en ung mand fra Kokkedal voksede fra tømrerlærling til verdensstjerne.

Michael Mørkøv - Min vej af Carsten Ritter og Michael Mørkøv udkommer den 21.06.22. og kan købes her:

 

2. Tour de France - Den ultimative fortælling om verdens hårdeste cykelløb - Joakim Jakobsen

Ny udgave af Joakim Jakobsens klassiker om verdens største cykelløb, som er opdateret til og med Tour de France 2021, hvor danske Jonas Vingegaard sensationelt blev nummer to. Det er den ultimative fortælling om det, der i dag er verdens største årlige sportsbegivenhed, hvor de bedste cykelryttere gennem mere end 100 år har kæmpet sig igennem næsten umenneskelige strabadser på de franske bjergtoppe og landeveje. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger udviklingen år for år fra 1903-2021. Fås også i illustreret udgave i stort format: Tour de France - Verdens hårdeste cykelløb.

Tour de France - Den ultimative fortælling om verdens hårdeste cykelløb af Joakim Jakobsen udkommer den 01.06.22. og kan købes her:

 

3. Tre uger i juli - Tonny Vorm

Tre uger i juli er en ny bog om verdens største cykelløb, hvor blandt andre Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jesper Skibby og Brian Holm fortæller om deres egne oplevelser i Touren. Vi er med hele vejen fra morgenbordet inden løbets første etape via stejle bjergskråninger og vanvittige spurter til sejrspodiet i Paris. De deler undervejs rundhåndet ud af spændende anekdoter og fantastiske røverhistorier, der tilsammen giver læseren et unikt indblik i en Tour de France-rytters hverdag og specielle psyke. Tre uger i juli er et festfyrværkeri af cykelhistorier og et underholdende portræt af en sportsbegivenhed, der er mere populær end nogensinde. 

Tre uger i juli af Tonny Vorm udkommer den 01.06.22. og kan købes her:

 

4. Le Tour – 20 års Tour de France fortalt i billeder - Nils Mejlvang

Le Tour – 20 års Tour de France fortalt i billeder foreviger nogle af de allerstørste øjeblikke i moderne Tour-historie, over legendariske bjerge som Col du Tourmalet, Mont Ventoux og Alpe d’Huez. Man kommer også med i rytterbussen, i omklædningsrummet og helt tæt på de vanvittige spurter, hvor en etape afgøres. Bogen består af et stort udvalg af den prisvindende fotografs ikoniske billeder – en del af materialet offentliggøres her for første gang. Bogen er fyldt med både danske og internationale ryttere. Vi får blandt andet historierne om vores egne Tour-stjerner – fra Bjarne Riis til Jonas Vingegaard.

Le Tour – 20 års Tour de France fortalt i billeder af Nils Mejlvang kan købes her:

 

5. Rolf Sørensen præsenterer Tour de France - Jonas Nyrup & Rolf Sørensen

Flot coffee table-book, hvor Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiden sætter fokus på Tour de France, verdens største etapeløb. År efter år sidder en stor del af Danmarks befolkning klistret til skærmen, når cykelløbet over dem alle køres. For mange er lyden af Tour'en lige med lyden af sol og sommer, og med Rolf Sørensens kyndige stemme i ørerne bliver vi guidet sikkert og underholdende gennem det nervepirrende etapeløb. I hans nye bog kigger Rolf i tekst og smukke billeder tilbage på sine egne år og triumfer i Tour-feltet, og han beskriver nutidens Tour med hjælp fra en lang række af Danmarks største aktive cykelprofiler.

Rolf Sørensen præsenterer Tour de France af Jonas Nyrup & Rolf Sørensen kan købes her:

 

6. Sidste Tour - Jørgen Leth & Jørn Mader

Sidste Tour er en personlig samtalebog, hvor de to gamle venner Jørn Mader og Jørgen Leth mindes deres tid sammen i og udenfor kommentatorboksen, hvor de fra 1989 til 2003 var indbegrebet og lyden af Tour de France for mange danskere og gav cykelsporten et folkeligt gennembrud med deres særegne stil og skønne anekdoter. De deler sjove minder fra de franske landeveje og beretter om store øjeblikke med en usædvanlig generation af danske ryttere, fortæller om deres helte og skurke i feltet, og tegner et levende billede af deres hæsblæsende liv på farten med det professionelle cykelfelt samt deres indbyrdes forhold.

Sidste Tour af Jørgen Leth & Jørn Mader udkommer den 01.06.22. og kan købes her:

 

7. Iltgæld - Brian Nygaard & Erik A. Frandsen

Iltgæld - fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje er en lidt anderledes og meget personlig cykelbog, hvor Brian Nygaard og Erik A. Frandsen udtrykker sig på hver sin måde; som journalist og som kunstner, men de har deres ubegrænsede fascination af cykelsporten tilfælles. Bogen fortæller i tegninger og ord om cykelsporten og menneskene omkring den og tager os med ud i kulissen til både Giro d' Italia, Tour de France og Vuelta a Espana, rundt på landevejene og op i bjergene. De har rejst med feltet rundt og inspiceret løbet og livet i sporten - på begejstret, nysgerrig og personlig vis.

Iltgæld af Brian Nygaard & Erik Frandsen kan købes her:

 

8. Fremad - Bastian Emil Goldschmidt

Fremad er Bastian Emil Goldschmidts fortælling om cykelsportens idealer, hvor storhed, styrke, styrt og sorg går i ét med cykelrytternes pedaltråd på landeveje verden over. Vi kommer med ind i cykelsportens inderste væsen. Fra dengang Tour de France var så hårdt, at kun én rytter kunne til at gennemføre løbet, forbi den støvede og barske pionértid på Europas krigshærgede veje, over cykelsportens mange dopingskandaler i slutningen af 1990’erne og frem til nutidens højteknologiske væddeløb, hvor danske Mads Pedersen i 2019 blev verdensmester på den regnvåde asfalt i England. 

Fremad af Bastian Emil Goldschmidt kan købes her:

Bastian Emil Goldschmidt udkommer i øvrigt med en ny cykelbog Verden af vilje den 13.10.22. Den kan bestilles her:

 

9. Sort kaffe og hvide sokker – Takt, tone og traditioner på landevejen

Her får du de bedste råd og røverhistorier fra de bedste ryttere. Sort kaffe og hvide sokker er en humoristisk og hyggelig bog om "do's and dont's" i cykelsporten, og hvordan den har udviklet sig over årene. Bogen er skrevet af 12 af Danmarks bedste cykelryttere i samarbejde med Tonny Vorm. Visse ting ændrer sig aldrig: Et brækket kraveben gør altid ondt, alle cykelryttere vil gerne se godt ud, og det kræver bare en smule galskab at suse ned ad en regnvåd bjergside. Og tre ting er i hvert fald helt sikkert: Man drikker ikke kaffe med hjelm på, en racercykel skal være ren før træning, og Moser var en toplirens væddeløber!

Køb Sort kaffe og hvide sokker her:

 

10. Lede hunde og kolde kameler - Sort kaffe og hvide sokker 2

I efterfølgeren til bestselleren Sort kaffe og hvide sokker er en flok af Danmarks bedste cykelryttere gennem tiden igen samlet til en snak om cykelsporten, stridigheder og skandaler. Bogen er fyldt med farverige anekdoter - denne gang om moderne cykelsport, og de 19 ryttere kommer vidt omkring – fra seksdagesløb og gale sprintere til Tour de France og Terpstra. Undervejs deler de rundhåndet ud af tips og tricks og fortæller historier om sportsdirektører, unge danske talenter og ikke mindst de store legender. Resultatet er et festfyrværkeri af fantastiske cykelhistorier og et lærerigt portræt af cykelsporten, der er mere populær end nogensinde.

Køb Lede hunde og kolde kameler her:

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner