Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage177
blogImage177

Det må ikke blive for rosenrødt

Jacob Wendt Jensen portrætterer Lise Nørgaard i den nye bog, som er en hyldest til en kvinde, for mange er indbegrebet af livsglæde, ukuelighed. Læs mere om den nye Lise Nørgaard biografi her.

af

- d. 28. april 2017

Den 14. juni i år runder Lise Nørgaard de 100 år, i den anledning har Jacob Wendt Jensen skrevet bogen Lise Nørgaard – De første 100 år, som går helt tæt på og hylder kvinden, som gav os Matador. Den nye biografi om Lise Nørgaard er blevet beskrevet som både en kærlig hyldest og et kritisk blik på en kvinde, der er kendt for at gå sine egne veje, og som kunne dele vandene. Nogle ser hende som den højtelskede skaber af Matador, mens hun har forarget andre med sin skarpe tunge.

Alle facetter er med i Jackob Wendt Jensens bog, der foruden samtaler med hovedpersonen selv blandt andet består af interviews med mere end 50 personer i Lise Nørgaard liv og uddrag fra en årelang brevudveksling mellem Lise Nørgaard og en veninde, der tangere til det dagbogslignede. Det var også vigtigt for Lise Nørgaard, at alt kom med – selv det der ikke er pænt – og hun bad forfatteren huske på, at ”det må ikke blive for rosenrødt”.  

Om Lise Nørgaard af Lise Nørgaard

Lise Nørgaard er ikke blot manuskriptforfatteren til Matador. Hun har levet et fascinerende liv som journalist, debattør, manuskriptforfatter til f.eks. Matador og Huset på Christianshavn, og som det der er blevet beskrevet som værende en enmandshær i kvindekampen. Lise Nørgaard har også skrevet hele 14 bøger, heriblandt finder man de kendte erindringsbøger Kun en pige og De sendte en dame. De to erindringsbøger blev basis for filmen Kun en pige fra 1993. Hvis du gerne vil komme tættere på Lise Nørgaard og hendes liv, kan du med de to fantastiske bøger, få det fortalt med Lise Nørgaards egne ord.

Foto: Linda Henriksen


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner