Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage41
blogImage41

Domestic Noir: Nye bøger i starten af 2017

Allerede nu tegner 2017 til at blive et rigtigt godt krimiår. Her har vi samlet en håndfuld af de Domestic Noir-krimier, som lige er udkommet eller som udkommer i starten af 2017. Der er meget at glæde sig til!

af

- d. 29. december 2016

Domestic Noir er en undergenre til den psykologiske thriller, og genren har i de senere år vundet større og større indpas på bogreolerne rundt omkring i verden. Der er ikke nogen klar definition på begrebet, men det er en sammenstilling af det mørke og farlige (Noir) og det hjemlige og genkendelige (Domestic).

Domestic Noir kan desuden siges at være en moderne version af Freuds begreb om ”das unheimliche”, der på dansk oversættes til det uhyggelige. Hos Freud henviser det uhyggelige til det, der burde være trygt og rart, men som under overfladen viser sig at være gennemsyret af uhygge og utryghed, og som i høj grad knyttes til den menneskelige psyke.

Som begreb blev Domestic Noir for alvor kendt med udgivelsen af Paula Hawkins' kæmpesucces Kvinden i toget og bestsellerromanen Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn, der begge indkapsler og skildrer sindets mørke på en unik måde. Siden 2012 har Domestic Noir-romanerne indtaget en stadig større andel af markedet for krimier, og det er ikke uden grund: Domestic Noir-genren kredser om vores værste mareridt og vender den genkendelige dagligdag med familielivet i fokus til frygt og angst for det ukendte. Du kan læse meget mere om Domestic Noir i dette indlæg.

Hvis du hører til dem, der elsker Domestic Noir-krimien med alle dens intense plottwists og skiftende fortællervinkler, så kommer her en guide til de bedste Domestic Noir-bøger, der udkommer i starten af 2017. Det er særligt det lykkelige familieliv, der står for tur, og det er ikke læsning for starte sjæle.

Naboparret af Shari Lapena udkom 27. december 2016, og bogen fortæller netop historien om enhver forældres værste mareridt: Spædbarnet er forsvundet, men hvem er ansvarlig? Naboparret er allerede blevet en international bestseller og udkommer nu endelig på dansk. Læs mere om Shari Lapena her

Liane Moriarty afbilder i Vanvittig skyldig, hvordan skyld og frygt kan påvirke et ellers tillidsfyldt og stærkt forhold mellem partnere og venner. Liane Moriarty er forfatteren bag bestsellerne Min mands hemmelighed og Store små løgne. Vanvittig skyldig er netop udkommet 28. december 2016. Læs mere om Liane Moriarty og find hendes bøger her.

Anna Snoekstras Hendes sidste sommer er en uhyggelig og velskrevet psykologisk thriller, og en yderst stærk debut. Du kan læse meget mere om Anna Snoekstra her. Vi stiller desuden skarpt på 2017's stærke debutanter – der er meget at glæde sig til! Hendes sidste sommer udkommer 2. januar 2017.

De forsvundne er seneste krimi af Caroline Eriksson, der blander elementer fra de klassiske nordiske krimier med elementer fra Domestic Noir. Caroline Erikssons baggrund som socialpsykolog giver hendes bøger psykologisk dybde og troværdige karakterer. Læs mere om Caroline Eriksson og find alle hendes bøger her. De forsvundne udkommer 17. februar 2017.

Amy Gentry er endnu en af de stærke debutanter, som du skal holde øje med og som vi stiller skarpt på her. Aldrig glemt er en klassisk Domestic Noir-krimi, der med skiftende fortællevinkler kredser om familien og de hemmeligheder, der lurer under overfladen. Aldrig glemt udkommer 24. februar 2017.

Se ikke væk er historien om paranoia og slanger i Paradis. Karen Strandbygaard beskriver frygten for at miste sit kæreste eje: Sine børn. Se ikke væk udkommer 24. februar 2017.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner