Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage320
blogImage320

En Julehilsen

Mia har skrevet en varm julehilsen til alle jer. Her beskriver hun, hvordan hun bruger bøger og læsning til at skabe juleglæde omkring sig og løfter sløret for, hvilke bøger hun selv læser denne jul. 

af

- d. 13. december 2017

Så nærmer julen sig, og mange af mine kære får selvfølgelig bøger i gave. Jeg har gennem positive og kærlige tanker fundet frem til, hvad der netop inspirerer dem, i forhold til hvor de er i deres liv lige nu.  Jeg håber, at I også har fundet frem til den rette inspiration til jeres kære. Jeg synes, det er så værdifuldt at give en bog i gave. Jeg elsker at kunne give bøgernes indsigt og nærvær videre til dem, jeg elsker.

Gaver med værdi

I min omgangskreds har jeg en lille pige på 11 år, som har haft flere udfordringer end et barn fortjener. Jeg vil gerne vise hende styrken i modgang, så jeg har købt Godnathistorier for rebelske piger til hende. Jeg har allerede læst den for mine egne døtre som godnatlæsning. Den har givet mange rigtig gode snakke og en stor tiltro til det enkelte menneskes potentiale.

Til min ene svoger har jeg købt to krimier af Michael Katz Krefeld. De er sindssyg nervepirrende, og jeg ved, at de vil inspirere hans indre forfattertrang (som dukker op hver gang han har ferie). Til min anden svoger har jeg købt Niksen af Nathan Hill. Det er en af mine helt store favoritter. Det er en fantastisk velskrevet og samtidskritisk roman. Jeg ved, min svoger er velorienteret i amerikanske forhold, og at bogen derfor vil være særligt spændene for ham.

Min læseliste til jul

Resten af gaverne vil jeg ikke afsløre… Men jeg vil gerne fortælle om min personlige læseliste for juleferien. Jeg er typen, som opbygger et mindre bibliotek før ferien. Til julen har jeg pakket Som pesten af Hanne Vibeke Holst, som jeg allerede er tyvstartet på. Jeg kan nemt relatere til bogens modige hovedperson og er spændt på at læse, hvordan hun tackler den modgang, som jeg ved, hun har i vente.

Derudover har jeg en bunke fagbøger med, som er relevante for mit arbejde. Jeg har helt sikkert flere, end jeg kan nå at læse. Dem gemmer jeg til lidt senere i ferien, når jeg har fået hjernen i ro og er klar til at tage imod nyt input.

Højtlæsning med dem du elsker

Jeg tilbringer juleferien med alle mine søskende og deres familier. Hvert år tager jeg en bog med til højtlæsning for børnene. Jeg elsker at læse højt for dem, og de gider heldigvis godt lytte. De er alle blevet lidt ældre, så jeg vover springet og forsøger mig med en af mine absolutte yndlingsforfattere, nemlig Neil Gaimans Nordisk mytologi. Jeg har altid følt et særligt bånd til historierne om Odin, Thor og Loke, og det ved jeg, børnene også gør.

En jul med taknemmelighed, kærlighed og omsorg 

Jeg går denne jul i møde med en stærk følelse af taknemmelighed over den kærlighed og omsorg, som min familie og jeg føler for hinanden. Jeg fylder 40 år denne jul, og jeg føler, at jeg lige præcis er der i livet, hvor jeg skal være. Jeg har skønne børn, venner og kollegaer og en skøn kæreste, og jeg vil gøre mit, til at de i denne juletid mærker, at de alle betyder noget særligt for mig. Når dagen er omme, er vi ikke mere end vores relationer.

Jeg er sikker på, at du og resten af medlemmerne i Plusbog.dk også har husket at forkæle jer selv og jeres nære med en enkelt bog eller to til juleferien, og jeg håber, at julen bringer masser af ro og nærvær til jer alle.

 Glædelig jul


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner