Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Tid til hygge med PUSLESPIL - spar op til 45% 

Plusbog er for dig der ELSKER hygge, fordybelse og forkælelse. heart-icon
Bliv
Plusmedlem og spar op til 90%. Få 1. uge GRATIS (herefter 99 kr/md), og afmeld når du ønsker det. E
ller køb helt uden medlemskab.

Plusblog

Forfatterindlæg

En tryllekunstner afslører ikke sine tricks

Af  Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich , 25. februar 2016

A.J. Kazinski er et pseudonym for det succesrige krimi-makkerpar Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Læs her, hvordan de arbejder med deres bøger – selvom de selvfølgelig ikke afslører alle deres hemmeligheder.

Vi bliver tit spurgt om, hvordan vi gør, når vi møder vores læsere. Hvad enten det er på BogForum, når vi holder foredrag på biblioteker og i læseklubber, er til signeringsarrangementer i boghandlere rundt om i landet. Eller er til krimimesse i Horsens.

Hvordan finder I på en spændende historie? Hvordan bygger I den op? Hvilke overvejelser gør I jer, før I begynder at skrive? Hvor meget research laver I? Og så videre. Og så videre.

Det er jo en gammel sandhed, at en tryllekunstner ikke afslører sine tricks. Det gør vi heller ikke. Men hvis man alligevel skulle løfte blot en smule af sløret, kan vi sige så meget, at erfaring hjælper.

Krimiforfattere og håndværkere

Vi har begge arbejdet professionelt med historiefortælling i snart tyve år. Den erfaring bruger vi selvfølgelig.

På den måde er det at skrive historier ikke så meget anderledes end alt muligt andet: Når en møbelsnedker skal lave en ny sofa, ved han præcis hvordan han skal gå i gang, hvilke mål han skal arbejde ud fra, hvilke materialer han skal bruge. Han ved hvad der virker og hvad der ikke virker.

Eller en angriber i Barcelona. Han ved, hvor han skal stille sig ved hjørnespark. Erfaringen har lært ham, hvor det er smart at placere sig hvis man gerne vil lave mål. Sådan er det også at skrive. Det er et håndværk.

Stephen King og den hemmelige krimiopskrift

Og så er det selvfølgelig også så meget andet. Den hemmelige opskrift. Krydderierne. Dem der for alvor får historien til at leve. Den opskrift vil vi ikke afsløre. Og dog.

Den amerikanske gyserkonge Stephen King, har en gang sammenlignet forfatterens arbejde med arkæologens. Og det er måske i virkeligheden det bedste svar, vi kan give på spørgsmålet om, hvordan vi gør: Vi graver.

For Stephen King har fuldstændig ret: At skrive en spændende og interessant historie kan sagtens sammenlignes med arkæologens arbejde. Man har en idé. Den kan være mere eller mindre løs. Men et eller andet må man have, før man sætter sig til tasterne.

Ligesom arkæologen. Han eller hun har også en idé om, hvor de skal starte med at grave. Og så går man i gang. Graver dybere, opdager måske at jorden er meget hård et sted, at historien står i stampe.

En god krimi skal graves frem

Og måske starter man et helt andet sted, graver og graver, dybere og dybere, opdager nye ting om historien, om karaktererne, nye sider man ikke kendte fra starten, støder pludselig på noget: Guldhornene, en helt ny vinkel på historien man slet ikke havde set komme.

Det handler om at åbne. Trække materialet op ad jorden, få den helt op i lyset. Undersøge, være nysgerrig, lidt heldig, grave, grave og grave. Og så… hvis man er heldig og dygtig, står man pludselig med… Pagtens Ark i hænderne.

Okay, mindre kan også gøre det. Et par potteskår fra Stenalderen, en fin lille historie. Og man går hjem igen, slukker computeren, stiller hakken og skovlen ud i garagen.

Arbejdet er slut. Man kan lægge sin indre Indiana Jones på hylden. Men kun for en stund. Ligesom der altid kommer en ny Indy-film, er der snart en ny historie der skal skrives. Og så finder man hakken frem igen. Tænder computeren. Og går i gang.

Rækkefølgen på A.J Kazinskis krimiserie om Niels Bentzon

A.J. Kazinski er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Sammen står makkerparret både bag et par selvstændige krimi-thrillers og bag serien om Niels Bentzon, gidselforhandler ved Københavns Politi.

Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 130,00 kr. )
Den sidste gode mand , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
Som politimand i København er Niels Bentzon vant til at jagte forbrydere. Han kan derfor næsten ikke tage det alvorligt, da han får til opgave at finde et godt menneske. Det menneske som kan blive det næste offer for en morder, der har jagtet gode mennesker overalt på kloden. Og pilen peger nu mod København.
Men hvem fortjener betegnelsen 'det gode menneske'? Og kan det passe at mordene har forbindelse til en gammel religiøs myte om 36 retfærdige mennesker, der er sat på jorden for at beskytte os alle?
Den maniodepressive Niels Bentzon aner ikke sine levende råd. Opgaven synes umulig. Men da han i sin jagt på at finde det gode menneske før det er for sent, møder astrofysikeren Hannah Lund, tager tingene fart. Hannah Lund mener nemlig, at hun kan se et system i mordene - et system af næsten guddommelig karakter.
Frankrig, Italien, Norge, Sverige og Tyskland har allerede før udgivelsen i Danmark sikret sig retten til at udgive Den sidste gode mand. Filmrettighederne er solgt til Zentropa.

Den sidste gode mand er første bog i serien om Niels Bentzon.

Niels Bentzon er gidselforhandler hos Københavns Politi og er derfor vant til at se fortvivlelsen og ondskaben i øjnene.

Men en decemberdag indløber en advarsel hos Københavns Politi: Der er blevet begået en række mord på gode mennesker overalt i verden: Børnelæger, nødhjælpsarbejdere, menneskerettighedsforkæmpere, miljøfolk. Alle ligene har tal brændt ind i huden på ryggen. Forskellige tal skrevet med forskellige talsystemer.

Niels får til opgave at finde og advare de gode mennesker i Danmark. Og der er nok af dem i disse dage hvor FN’s klimatopmøde afholdes i København. Men hvem fortjener betegnelsen ”det gode menneske”?
Først da han møder astrofysikeren Hannah Lund, kommer der skred i tingene. Hannah mener nemlig at hun kan se et system i de tal ofrene har fået brændt ind i ryggen – et system af næsten guddommelig karakter. Niels indser omsider at han står over for en usædvanlig morder. Spørgsmålet er om det er for sent.

Hardback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 89 kr.
  ( 150,00 kr. )
Søvnen og døden , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
Gidselforhandleren hos Købehavns Politi, Niels Bentzon, skulle have talt hende fra det. Talt hende fra at kaste sig i døden denne sommernat på Dybbølsbro. Men han kunne ikke. Og der ligger hun så. Midt på skinnerne med baghovedet knust og en kryptisk besked skrevet på hånden.
Men hvem er hun? Hvad drev hende til at springe ud fra broen? Nogen eller noget var efter hende – noget der fik hende til at foretrække døden frem for livet.Snart går det op for Niels Bentzon, at kvinden ikke er en psykisk syg stakkel men en solodanser på Den Kongelige Ballet der har været forsvundet i to døgn. Og mens København sveder og gør det næsten umuligt at trække vejret, smider obduktionen en ny bombe ind i sagen: Kvinden har tilsyneladende været druknet og er blevet genoplivet lige inden hun sprang.
Niels indser snart at han står overfor en sag, hvor både Thorvaldsens værker og et antikt græsk mysterium spiller en afgørende rolle. En sag, der kaster lange skygger ind i døden.
Søvnen og Døden er danske A. J. Kazinskis brag af en opfølger til den prisbelønnede bestseller Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande.
http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/soevnen-og-doeden-af-aj-kazinsky
Om forfatteren:
A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnøw Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. A. J. Kazinski debuterede i 2010 med bestselleren Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande, og fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2010, og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.

Indbundet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 89 kr.
  ( 150,00 kr. )
Den genfødte morder , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
Niels Bentzon, gidselforhandler ved Københavns Politi, sættes ind på Sikringen - landets mest flugtsikre anstalt, stedet hvor de allerfarligste patienter er spærret inde, massemordere, voldtægtsforbrydere, skizofrene voldsmænd. For at opklare et uhyggeligt giftmord på en overlæge, skal Niels Bentzon udgive sig for at være patient, en galning blandt de andre galninge. På den anden side af Sikringens mure bliver Niels Bentzons kone, astrofysikeren Hannah Lund, også trukket ind i sagen, da det viser sig, at mordet trækker giftige tråde fra et klubværelse på Nørrebro over et luksushotel i London under krigen og helt tilbage til Sokrates' dødscelle i år 399 f. Kr. Den genfødte morder er tredje selvstændige bind i serien om gidselforhandleren Niels Bentzon og astrofysikeren Hannah Lund. Om forfatterne:
A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnøw Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. A. J. Kazinski debuterede i 2010 med bestselleren Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande, og fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2010, og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.
 

Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 179 kr.
  ( 300,00 kr. )
Drømmetyderens død , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
Romanen Drømmetyderens død er skrevet af A.J. Kazinsky. Bogen er det fjerde bind i den prisvindende serie om Niels Bentzon.

Elleve dybe knivstik. Morderen har været grundig, da han slog drømmetyderen Evelyn Heiberg ihjel.
Da gidselforhandler Niels Bentzon hos Københavns Politi sættes på sagen, kommer det på et dårligt tidspunkt. Hans kone, Hannah Lund, har netop fået konstateret livstruende kræft , og Niels befinder sig i sit livs krise.
Alligevel fortsætter han. Arbejdet er hans terapi, hans eneste lys i mørket. På den myrdede drømmetyders computer finder Niels en mail, sendt til det berømte Jung Institut i Zürich. Evelyn Heiberg har bedt om hjælp til at opklare en drøm, som en af hendes klienter har lidt under i mange år. Snart står det klart for Niels, at mordet kun kan opklares, hvis han tyder drømmen. 

Læs også:
Den sidste gode mand
Søvnen og døden
Den genfødte morder

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnøw Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. A. J. Kazinski debuterede i 2010 med bestselleren Den sidste gode mand, der udkommer i mere end tyve lande, og fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2010, og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.

Tag et kig i bogen her:

Flere krimier fra A.J. Kazinski

Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 130,00 kr. )
En hellig alliance , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
Som nyligt fyret journalist på en stor dansk avis, er Evas Katz's liv gået i stå. Hun er 35 år, lever alene i et håndværkertilbud - og bærer på en altfortærende sorg, som hun ikke deler med andre. 
Da hun får job i en børnehave, ser hun det som en ny start på tilværelsen. Men i mødet med en fem år gammel dreng vendes Evas liv på hovedet, da hun får mistanke om at drengen tilsyneladende har været vidende til et makabert mord i sin nærmeste familie. Drengen vil ikke sige noget, og da myndighederne tror der er tale om et selvmord, må Eva forfølge det eneste spor hun har: En primitiv børnetegning og det faktum at drengen kommer fra en ganske særlig familie.
Hans mor er nemlig hofdame for den danske kronprinsesse, og drengen har sin daglige gang hos den kongelige familie. Langsomt går det op for Eva at hun står over for en forbrydelse der trækker spor ind i det danske kongehus - og har tråde tilbage til en 200 hundrede år gammel alliance der stadig aktivt arbejder på at få genindsat monarker overalt i Europa.

EN HELLIG ALLIANCE er en velresearchet, hæsblæsende thriller der handler om kampen mellem demokrati og monarki. Den tager læseren med om bag Disney-facaden på de europæiske kongehuse - og blotlægger dem som det de er: En stor magtfuld familie, gift ind i hinanden på kryds og tværs, der sammen kæmper for at bevare og udvide deres privilegier.
Forfatterne:
A.J. Kazinski er pseudonym for forfatter og tidligere filminstruktør Anders Rønnow Klarlund og forfatter Jacob Weinreich. A.J. Kazinski har tidligere udgivet de internationale bestsellere Den sidste gode mand(2010) og Søvnen og døden (2012). Den sidste gode mand fik Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom 2010 og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.

Hæftet, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 59 kr.
  ( 100,00 kr. )
Forfølgerne , af A.J. Kazinski
Beskrivelse:
I Magasins undertøjsafdeling får Julie øje på kvinden der ødelagde hendes liv. Hvad skal hun gøre? Lade som ingenting? Eller følge efter hende, hævne sig på hende - hævne sig fordi hun stjal Julies mand?
Samme aften er der vejfest i et villakvarter uden for København. De fire naboer, Julie, Beatrice, Asger og Casper kender ikke hinanden særlig godt, men ender ved samme bord. Og ud på de små timer betror Julie dem pludselig at hun har brugt dagen på at følge efter den kvinde der ødelagde hendes ægteskab. Og hun fotograferede hende. Mens hun havde sex med en fremmed mand inde i et prøverum. Julie viser de andre billedet. Alle er i oprør. Manden er ikke en hvilken som helst mand. Og hvad vil Julie bruge billedet til? Julie forsvarer sig: "Se på jer selv. Kender I måske ikke en person som I har lyst til at forfølge? En fra fortiden -en der har gjort jer ondt?" Ordene får lov at hænge i luften. De er nemme at afvise. Men ikke nemme at få ud af hovedet.
FORFØLGERNE er en historie om fire helt almindelige mennesker, der hver især indleder forfølgelsen af et andet menneske
Hemmeligheder dukker op, løgne bliver afsløret, skandaler ruller. Men hvad er det egentlig de leder efter? Hvad stiller de op med deres ny viden? Snart er de viklet ind i et net af intriger. Og muligheden for at trække sig ud, forsvinder i takt med at en uhyggelig sandhed langsomt begynder at åbenbare sig
Forfatterne:
A.J. Kazinski er pseudonym for forfatter og tidligere filminstruktør Anders Rønnow Klarlund og forfatter Jacob Weinreich. A.J. Kazinski har tidligere udgivet de internationale bestsellere Den sidste gode mand(2010) og Søvnen og døden (2012). Den sidste gode mand fik Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom 2010 og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011.
 

Mest populære

Er du klar til Readathon?


Fra katastrofetanker til fiktion


9 sjove brætspil for hele familien


Victoria: bogen bag serien


5 gode Low FODMAP bøger


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display