Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage330
blogImage330

Enken fra Kiev

Den næste bog i Mogens Bloms serie om efterretningsagenten Maiken Tarp, ENKEN FRA KIEV, udkommer i februar. Her kan du læse mere om den nye bog og forfatteren bag den spændende serie.

af

- d. 24. januar 2018

15. februar udkommer næste bog i serien om Maiken Tarp, der arbejder som efterretningsagent. Bogen af Mogens Blom hedder Enken fra Kiev, og i den finder læseren Maiken Tarp i en nyoprettet stilling i Udenrigsministeriet.

Maiken Tarp: En moderne heltinde

Maiken Tarp er i de to første bøger, Gidsel i Amman og Arven fra Basra, blevet skildret som en ambitiøs kvinde i trediverne. Hun kan have svært ved at skabe nærhed og ligger meget vægt i sit arbejde. Hun gør fin karriere i politiet og ender i Irak som leder af Forsvarets Efterretningstjenestes efterretningsindhentning. I bøgerne følger vi hendes op- og nedture på arbejdet og i privaten. Maiken Tarp kravler hurtigt op ad rangstigen, men da hun efter Irak får et knæk, ender hun bag et skrivebord. Lige indtil noget sætter skub i sagerne, og hun må afsted igen.    

Inspiration fra fortiden

Forfatteren til bøgerne Mogens Blom trækker på personlig erfaring, når han skriver sine bøger. Mogens Blom har arbejdet med at fremme menneskerettigheder og demokratisering ved Udenrigsministeriet i flere år, så det er måske mest det politiske spil og de politiske intriger – og knap så meget spændingen – i bøgerne, hvor Mogens Blom trækker på sit tidligere arbejdsliv.

Mogens Blom elsker at udvikle og skrive indviklede og komplicerede handlinger, hvor han ligger små spor ud hist og her og til slut skal få det hele til at gå op i en højere enhed. Som han har sagt til Forlagsliv, så skal læseren ”jo helst ikke kunne forudse handlingen”. For ham handler det om at skabe en balance mellem det uventede og små, skjulte, spor, så læseren til slut skal kunne se, at sporene hele tiden har været gemt i siderne.    

Krimiserien om efterretningsagenten Maiken Tarp

1: Gidsel i Amman

2: Arven fra Basra

3: Enken fra Kiev


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner