Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage94
blogImage94

Eventyr genfødt som fantasy

Nogle af de mest fantastiske historier er eventyr. Her kan du læse om nye versioner af dine yndlingseventyr. Et rige af torne og roser er en lækker fantasy bog med et friskt spin på eventyret om Skønheden og Udyret.

af

- d. 28. februar 2017

Et rige af torne og roser af Sarah J. Maas

Måske kender du allerede Sarah J. Maas som forfatteren til Kongens Forkæmper i Throne of Glass serien. Der er netop kommet en lækker fortælling med udgangspunkt i Skønheden og Udyret af Sarah J. Maas, der har taget verden med storm med sine fantastiske YA fantasy romaner (som sagtens kan læses, hvis man ikke længere synes, at man kan kalde sig en young adult).

Bogen hedder Et rige af torne og roser, hvori man kommer til en verden, hvor mennesker og onde elvere lever i uoverensstemmelse med hinanden. I denne magisk verden lever jægeren Feyre, der en dag dræber en stor ulv. Men dette viser sig ikke at være en almindelig ulv, og før hun ved af det, møder hun et udyr, som kræver en straf – det har nemlig en høj pris at tage et magisk liv. For at betale sin gæld, holde freden og skåne sin familie, overgiver Feyre sig og tager over grænsen til elvernes rige. På Storfaunen Tamlins slot bliver hun holdt til fange, men det er her, at hun opdager, udyret slet ikke er et dyr. 

Så ja, handlingsstrukturen minder om historien, som vi kender den fra det klassiske eventyr. Men Sarah J. Maas ved virkelig, hvordan man skruer en fantastisk fantasy fortælling sammen. Så man ved aldrig, hvad næste side har at byde på, når man sidder med en af hendes bøger i hænderne.

Sarah J. Maas har udtalt, at hun hele livet har været betaget af eventyr, og at det derfor kommer som den store overraskelse for hende, at Et rige af torne og roser startede som en genfortælling af et højtelsket eventyr. Faktisk skrev hun det første udkast til bogen allerede i 2009, men med tiden har bogen udviklet sig fra at være en genfortælling til et originalt værk med et par hentydninger til eventyret hist og her.

Andre eventyrlige YA genfortællinger

Sarah J. Maas er ikke den eneste, der har skrevet en god YA bog med udgangspunkt i et eventyr. Marissa Meyer og Kiera Cass har også taget fat i eventyrernes verden. Marissa Meyer har med Luna krøniken taget fat i en række forskellige eventyr, der er fem bøger i alt, men indtil videre kan kun den første fås på dansk. Den første bog i Lunar krøniken hedder Cinder – og det er naturligvis Askepot (på engelsk Cinderella), hun tager fat i her – den anden bog i serien Scarlet, der har udgangspunkt i Den lille rødhætte, udkommer senere på året. Kiera Cass har også fat i Askepot med The Selection serien, hvoraf Udvælgelsen er den første.

Nye og kommende YA bøger

Tusinde etager af Katharine McGee er en spændende ny udgivelse, som rigtig mange, uanset køn og alder, vil elske. Et tårn på tusinde etager pryder New Yorks skyline hundrede år ude i fremtiden, og vi følger en række af dets beboere i deres kamp for at nå deres mål og for at få deres drømme opfyldt. Det lyder lidt som en krydsning mellem J. G. Ballards fængslende og foruroligende High Rise og den populære tv-serie Gossip Girl, men om dette er sandt, kan kun siderne fortælle! 

Hvis du er vild med fantasy uanset om historierne har tråde til eventyr eller ej, så er der mere godt nyt. Julie Kagawa kommer nemlig med masser af nyt i den nærmeste fremtid. Den tredje bog i Sagaen om Talon udkommer den 1. marts, og til sommer kommer der en hel ny serie fra hende!

Bind to i Victoria Aveyards fantastiske Rød dronning serie, Sværd af glas, er også kommet på gaden i januar, hvis du er til fantasy med gode plot twists.

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner