Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Tid til hygge med PUSLESPIL - spar op til 45% 

Plusbog er for dig der ELSKER hygge, fordybelse og forkælelse. heart-icon
Bliv
Plusmedlem og spar op til 90%. Få 1. uge GRATIS (herefter 99 kr/md), og afmeld når du ønsker det. E
ller køb helt uden medlemskab.

Plusblog

Jorden rundt

Følg drømmen og sæt kurs mod fjerne kyster

Af  Jane Gisselmann , 10. februar 2030

Mikkel Beha og hans eventyrlystne familie kan igen følges hver uge på TV2, der netop nu viser den sidste sæson af den populære serie Kurs mod fjerne kyster. Mikkel Beha fortæller her om baggrunden for sin og sønnens bog.

Indbundet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 239 kr.
  ( 299,00 kr. )

Vi kender ham fra tv – hvor han ofte både morgen og aften toner frem – behagelig, nærværende og selvsikker. Og vi har set ham stå på skibsdækket – vindblæst og med læderbrun hud spejdende ud over oceanerne i serien Kurs mod fjerne kyster, hvori Mikkel Beha og hans familie rejser verden rundt – præcis som vi så hans far Troels Kløvedal gøre det samme.

Mikkel Beha har sammen med sin søn Emil skrevet bogen Hej far Kære Emil, der helt kort fortalt handler om kærlighed. Kærlighed til friheden på havet, kærlighed til en tilværelse, hvor man aktivt prioriterer og følger drømmene og kærligheden til hinanden – far og søn.

Bogen er lavet som et familieprojekt. Mikkel og sønnen Emil har skrevet bogen, bror Theis har taget samtlige billeder og mor Marian har redigeret og udgivet bogen fra familiens lille forlag Havana, som er blevet skabt i samme forbindelse – og yngstemanden Alfred har været alles ”åndelige vejleder”.

Mikkel Beha har fokus på nærvær og fællesskab

Hej far Kære Emil – tanker fra en halv jordomsejling med Havana er bygget op omkring en mailudveksling mellem far og søn.

I dag har tredje generation af den rejselystne slægt sat kurs mod fjerne kyster: Sønnerne Emil (25 år) og Theis (23 år) satte sig målet at rejse jorden rundt på tre år – sammen med en flok kammerater. Bogen er bygget op omkring de mails, som far – Mikkel Beha – har udvekslet med sin ældste søn Emil undervejs.

Målet med bogen er klart:

”Vores mål er at give læserne inspiration til at turde følge drømmen. Marian og jeg har hele livet prioriteret, at vi ville rejse. Samlet set har drengene ikke gået i skole i omkring to år, fordi vi har valgt at rejse ud i verden med dem – og lære dem alt det de har lært ved at tage af sted på den måde. Så bogen skal først og fremmest vise folk, at det kan lade sig gøre, hvis man vil,” siger Mikkel Beha og fortsætter:

”Vi har kun vores børn på lånt tid, derfor har vi altid prioriteret at være sammen med vores børn så meget så muligt – og så intenst så muligt, og det kan jeg godt anbefale.”

Søn af Troels Kløvedal giver selvtillid videre til sine sønner

Mikkel Beha, der er født i 1966, voksede op i et kollektiv hos sin mor og sin stedfar og på havet med sin far – den landskendte globetrotter Troels Kløvedal, der var mere ude end hjemme. Mikkel Beha siger selv, at det vigtigste, han har fået med sig fra sin opvækst, er selvtillid. En selvtillid han har givet videre til sine tre sønner, der har været med til søs fra de var spæde.

De mange rejser har budt på møder med fjerne kulturer, på naturoplevelser af næsten overnaturlig skønhed og på ugelange sejladser over verdenshavene i alt slags vejr. Og rejserne har frem for alt givet en anden form for nærvær i familien.

Mikkel Beha: Byture farligere end at krydse Atlanterhavet

”Når man er sammen på et skib på så lidt plads i flere måneder af gangen, så lærer man virkelig hinanden at kende. Og man lærer sig selv at kende. Man lærer at udnytte hinandens styrker, for det er nødvendigt at samarbejde på et skib,” siger han.

”Som far gør det mig helt utrolig stolt at se mine sønner tage af sted i tre år og være i stand til at arbejde sammen og fordele opgaverne imellem sig, så hver deres styrker bliver brugt bedst muligt. Emil er den bedste til at træffe beslutninger, det er ham der er storebror og står i spidsen, mens det er Theis der træder til lige så snart der kommer en mærkelig lyd fra motoren. Han har virkelig hænderne skruet rigtigt på og er dygtig socialt til at få mandskabet til at føle sig godt tilpas,” fortæller Mikkel Beha.

 

Bogen Hej far Kære Emil udkom midt i november 2015 – før sønnernes jordomrejse var slut.

Hjemme i Danmark, fjernt fra farvestrålende koralrev, stimer af hajer og ubeboede kyststrækninger, tog Mikkel Beha sig af lanceringen af bogen, og han holder stadig foredrag om sin opvækst og sine erfaringer fra familiens mange rejser.

Man har tankerne med drengene, når de sejler rundt ude på verdenshavene, men bekymret – det er han ikke.

”Jeg kan da godt tænke, at det er en lang tur over Atlanten, men de har begge to masser af erfaring og ved præcis, hvad de skal gøre. Jeg er helt ærlig mere bekymret over at sende dem i byen i København.”

Du kan læse meget mere om Mikkel Beha og hans families rejseoplevelser i bogen Hej far Kære Emil, og måske blive inspireret til at følge dine drømme til dørs.

Gode inspirerende rejsebøger

Er du blevet inspireret til at følge drømmen – drage afsted på den store jordomrejse eller slå dig ned i en fremmed by, så har vi håndplukket en række fremragende rejsebøger, der giver lyst til at drømme.

Hæftet, 2007
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 199 kr.
  ( 279,00 kr. )
Øerne under vinden , af Troels Kløvedal
Beskrivelse:
I begyndelsen af 1990'erne sejlede Troels Kløvedal med skiftende besætninger på Nordkaperen rundt i de lunefulde og eksotiske farvande omrking Indonesien. Mellem beskrivelserne af livet til søs og en dramatisk grundstødning diskuterer Kaptajnen de sørgelige overgreb mod regnskoven og politiske spændinger i det mangfoldige ørige. I 2006 rejste Kløvedal igen til Indonesien for at producere en række dokumentarprogrammer til DR. I et nyskrevet forord indfører han læseren i de første danske og hollandske søfareres store fascination af Sydøstasien; beskriver det glædelige gensyn med et nu demokratisk Indonesien og ikke mindst de begivenhedsrige dage under Muhammedkrisen midt i orkanens øje. ØERNE UNDER VINDEN. MED NORDKAPEREN I INDONESIEN er en revideret udgave af den oprindelige bog fra 1992.

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 209 kr.
  ( 299,00 kr. )
I samme båd , af Hannelore Dörner
Beskrivelse:
Gid vi kunne stikke af fra det hele! Det er en tanke, vi alle har fra tid til anden: stikke af fra hverdagen, glemme alt om kalendere og aftaler, job, børnehave og skole. Hannelore Dörner og Niels Vejrup Carlsen lod det ikke blive ved tanken, men stak til søs med deres to børn. I løbet af to år sejlede de jorden rundt i en 10 meter lang sejlbåd.
Bogen er familiens rejseberetning fra den lange rejse. Det er en fortælling om se hele verden på en ny og spændende måde, at sejle om kap med delfiner, møde voksne og børn fra andre lande og kulturer, opleve Stillehavets og dets øers skønhed, at gå i skole midt på Atlanterhavet og meget mere.
Hannelore fortæller også om søsyge, fire mennesker på uendelig lidt plads, uvejr på åbent hav, skrækken for at møde pirater og om at være ved at forlise. Det er en fortælling om at gribe livet og udnytte tiden, inden hverdagen igen kalder derhjemme. Her er inspiration til at gøre noget ved drømmene.
Hannelore Dörner er tv-fotograf. Hun har bl.a. været med, når Emil og Theis sejlede jorden rundt med Havanna i tv-serien Kurs mod fjerne kyster.

Hæftet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 149 kr.
  ( 249,95 kr. )
Vi elsker Berlin , af Sissel-Jo Gazan
Beskrivelse:
For ti år siden rejste forfatteren Sissel-Jo Gazan til Berlin for at bo og arbejde der et par måneder. Med sig havde hun en ufærdig roman, et knust hjerte og sin lille datter. Tiden gik, og hun fik aldrig lyst at tage hjem igen. Nu bor hun med sine tre børn og sin australske mand midt i Berlin. I VI ELSKER BERLIN deler hun sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Kvarter for kvarter viser hun rundt og anbefaler butikker, cafeer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære. Bogen er illustreret med fotos af bl.a. den tyske fotograf Joachim Gern.

Indbundet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 239 kr.
  ( 349,95 kr. )
Silkevejen på motorcykel , af John Andersen
Beskrivelse:
Silkevejen har en lang og kompliceret historie, hvor mange forskellige historiske perioder og kulturelle strømninger griber ind i hinanden og danner en stort spind. Eventyreren og arkitekten John Andersen besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen og ene mand køre de 35.000 kilometer på en lille sej Honda 250cc motorcykel – turen gik fra Istanbul til Xian, og tilbage igen over Rusland. John Andersen brugte de gamle karavanseraier – datidens herberger og handelsstationer – som turens råde tråd, og i bogen fortæller han levende og med stor indsigt om datidens Silkevej – og underholdende og hæsblæsende om nutidens Silkevej, som de tager sig ud fra en lille motorcykel. Bogen er illustreret med flere hundrede af John Andersens egne fotos.

Mest populære

Er du klar til Readathon?


Fra katastrofetanker til fiktion


9 sjove brætspil for hele familien


Victoria: bogen bag serien


5 gode Low FODMAP bøger


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display