Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage166
blogImage166

Fra katastrofetanker til fiktion

Mange kender det at gå rundt og bekymre sig i hverdagen. For Anne Mette Hancock tog det overhånd og blev til det, hun kalder katastrofetanker. Dem lavede hun til fiktion, og det blev til debutkrimien LIGBLOMSTEN.

af

- d. 19. april 2017

I et interview beskriver Anne Mette Hancock, hvordan hun i ti sekunder en dag inden julen forestiller sig sin datter som offer for en terrorhandling. Vi kender alle til at gå og bekymre sig i hverdagen, og hvordan vi nogle gange forestiller i et øjeblik forestiller os et worst case scenario.

For Anne Mette Hancock var det begyndt at tage overhånd, indtil hun tog fat i frygten og gjorde den til objektet for sine skriverier. Det var en veninde, der foreslog, at hun kanaliserede frygten over i noget andet, og dét resulterede i Ligblomsten.   

Ligblomsten af Anne Mette Hancock

I bogen møder vi journalisten Heloise Kaldan, hvis arbejdsliv er rystet, efter en kilde har givet hende falske oplysninger, der har skubbet avisen ud i en krisetilstand. Hun begynder at modtage gådefyldte breve, der er underskrevet Anna Kiel. Anna Kiel er eftersøgt for mord, og pludselig befinder Heloise sig midt i en gammel mordsag, der med ét bliver genopfrisket, da et nyt mord finder sted. Men intet er simpelt for Heloise, og pludselig begynder sporene at pege mod hende selv. Bogen bliver beskrevet som en skarp krimi om hævn, tilgivelse og retfærdighed af forlaget.

Ikke hvem men hvorfor

Ligblomsten følger ikke den klassiske krimi, hvori man følger efterforskningsarbejdet og en eventuel pågribelse af gerningsmanden – en såkaldt whodunnit. I stedet ligger fokusset i Anne Mette Hancocks Ligblomsten på de psykologiske grunde, der ligger bag forbrydelsen – spørgsmålet er ikke hvem, der har gjort det, men hvorfor.

Når puslespillet går op

Titlen til bogen – Ligblomsten – er navnet på en indonesisk blomst, Amorphophallus titanum, der beskrives som værende lumsk. Derudover har Anne Mette Hancock givet udtryk for at titlen på sin vis også er et bevis på en puslespilsbrik, der fik fortid og nutid til at gå op i en højere enhed, da hun som barn drømte om at blive retsmediciner eller blomsterhandler. 

Flot modtagelse

Som billedet nedenunder viser har Ligblomsten fået mange rosende ord med på vejen. En anmeldelse her på Plusbog.dk har blandt andet kaldt bogen en fremragende debutkrimi og har beskrevet den som værende spændende, medrivende og helt umulig at lægge fra sig.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner