Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage88
blogImage88

Glæd dig til nyt fra dine yndlingsforfattere

Nogle af de helt store litterære mestre har nyt på vej i 2017! Navne som Lars Kepler, Ida Jessen, Jo Nesbø og Karl Ove Knausgård er klar til at indtage litteraturscenen – og der er meget at glæde sig til. Læs med her.

af

- d. 17. februar 2017

Nogle forfattere har en helt særlig evne til at tryllebinde sine læsere. Hvad enten det er de storsælgende krimiforfattere eller de velskrivende og poetiske romanforfattere og essayister, så er der bare nogle forfattere, der mestrer kunsten.

Stærke danske forfatterstemmer 

To af dansk litteraturs helt store kvindelige forfattere har allerede taget læsere og anmeldere med storm med deres nyeste udgivelser: Katrine Marie Guldager med slægtsromanen En uskyldig familie og Ida Jessen med den fremragende Doktor Bagges anagrammer, der er den selvstændige efterfølger til læserfavoritten En ny tid fra 2015. Derudover er en af dansk litteraturs unge stjerneskud klar med ny humoristisk slægtsroman: Morten Ramsland med Æg.

Katrine Marie Guldager afsluttede sit store romanprojekt Køge-krøniken sidste efterår, og hun er nu klar med en moderne Lykke-Per-fortælling i En uskyldig familie. Familien er et stærkt motiv i Katrine Marie Guldagers forfatterskab, og hun har med En uskyldig familie skabt endnu et stærkt familieportræt med finansmanden og lykkejægeren Frederik som omdrejningspunkt.

Glæd dig til en velskrevet og medrivende roman, der af anmelderne er blevet kaldt både ”mesterlig” og ”fremragende”. En uskyldig familie udkom 5. januar. Læs mere om Katrine Marie Guldager og En uskyldig familie i dette blogindlæg.

Ida Jessen har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange, og hun har vundet et hav af litterære priser – og det er ikke uden grund! Ida Jessen skriver med en præcis og stringent ynde, der blander psykologisk realisme og sanselige naturskildringer. Hendes forfatterskab kredser om spørgsmålet om, hvad der sker, når tilværelsen smuldrer imellem hænderne på en.

Ida Jessen begav sig med romanen En ny tid ud på hidtil ukendt genre-grund: Den historiske roman. Nu kommer så efterfølgeren – Doktor Bagges anagrammer – hvor vi møder den gådefulde Doktor Bagge, der også var en central figur i En ny tid. Doktor Bagges anagrammer udkom 27. januar.

Morten Ramsland tog de danske læsere og boghandlere med storm med sin gennembrudsroman Hundehoved, der også vandt De Gyldne Laurbær i 2005. Nu er han klar med endnu en slægtsroman med både sort humor og alvor. Det er en fortælling i samme stil, som vi kender Ramsland bedst: Boblende og eventyrlig. Æg er historien om en families tilknytning til et magisk guldæg. Det er en humoristisk slægtsroman, der tager os med på en rejse fra Middelalderen til nutiden – fortalt af den excentriske morfar, der med en øl i hånden fortæller rablende historier om familiens eventyrlige fortid. Æg udkommer 24. marts og kan forudbestilles fra 10. marts hos Plusbog.dk.

Hæsblæsende krimier fra Skandinavien

Nogle af verdens mest populære krimiforfattere kommer fra Skandinavien. Faktisk er den nye nordiske krimi så populær, at en hel krimi-genre er blevet opkaldt efter den særlige nordiske stil: Nordic Noir. Mange af de moderne skandinaviske forfattere blander en realistisk og gruopvækkende stemning med et samfundskritisk element, hvilket er en af grundene til, at netop Nordic Noir har gået sin sejrsgang i hele verden. To af disse stærke forfatternavne er aktuelle med nye nervepirrende krimier i starten af 2017: Lars Kepler med Kaninjægeren, og Jo Nesbø med den længe ventede 11. bog i serien om Harry Hole, Tørst.

Derudover er der nyt på vej fra to af Danmarks bedste krimiforfattere: Sara Blædel, Julie Hastrup og Jesper Stein.

Krimisensationen Lars Kepler er aktuel med sjette bog i serien om kriminalkommissæren Joona Linna: Kaninjægeren. Lars Kepler er en af Sveriges mest populære krimiforfattere, og forfatterparret bag aliaset leverer endnu engang spænding og nervepirrende krimi med høj underholdningsværdi. Denne gang er det den gådefulde morder med tilnavnet Kaninjægeren, der er på spil. Flere ofre er fundet myrdet, og den eneste sammenhæng imellem dem er, at de alle har hørt et rim om kaniner fra et barn, lige inden morderen finder dem. Med Kaninjægeren er Lars Kepler tilbage i storform!

En anden af Skandinaviens helt store krimiforfattere er norske Jo Nesbø. Jo Nesbø er dette forår klar med 11. bog i serien om anti-helten Harry Hole. Jo Nesbøs kriminalromaner er et billede på vores globaliserede samfund og den kriminalitet, der følger nødvendigvis med i en globaliseret verden. Jo Nesbø er altid garant for underholdning og krimier i absolut verdensklasse, og Tørst er ingen undtagelse.

Helvede er løs i Oslo: Der er en morder løs, og det er unge kvinder, som han har udset som sine ofre. De unge kvinder har alle været aktive på dating-appen Tinder, og de er dræbt i deres hjem. Harry Hole bliver involveret i sagen til trods for, at han nu lever et tilbagetrukket liv som underviser på Politiskolen. Tørst er endnu en hæsblæsende og medrivende krimi fra mesteren Jo Nesbø, og der er meget at glæde sig til!

Tørst udkommer på dansk 21. marts, og du kan forudbestille bogen fra 7. marts hos Plusbog.dk.

Store litterære mesterværker

Store litterære forfattere som Paul Auster og Karl Ove Knausgård er aktuelle med nye udgivelser dette forår ­– og så har den store fortællings mester, Haruki Murakami, meldt, at der er nyt storværk på vej!

Det er altså utrolig meget at glæde sig til, hvis du elsker stor og velskrevet litteratur med masser af indhold, dybde og karakter. Desuden byder foråret på dansk udgivelse af en af de store fortællere: Elena Ferrantes debutroman udkommer på dansk. 

Karl Ove Knausgård annoncerede på sidste års Louisiana Literature, at han netop havde indleveret manuskriptet til den sidste bog i sin årstids-encyklopædi til sin norske redaktør: Om sommeren. Med de tre forgående bøger i serien har Knausgård kredset om det nære i dagligdagen og beskrevet den verden, der venter han og hustruens ufødte datter. Om sommeren er afslutningen på det år, hvor forventningens glæde stille og roligt blev afløst af mørke og af hustruens depression. Om sommeren er en ærlig og nærværende fortælling – eller beskrivelse om man vil – af en familiens liv og hverdag: Knausgård når han er bedst.

Om sommeren udkommer 3. marts og kan forudbestilles hos Plusbog.dk fra i dag. 

Mesteren Paul Auster er dette forår aktuel med ny roman for første gang i syv år. I 4 3 2 1 får vi historien om Archibald Isaac Ferguson, hvis liv vi følger i fire forskellige versioner: Forskellige liv og dog det samme.

Alle fire versioner af Ferguson bliver på forskellig vis fascineret og tryllebundet af den mageløse og smukke Amy Schneiderman, og hver får de en enestående relation til hende. Som læser følger vi alle de fire versioner af Ferguson i både medgang og modgang. 

4 3 2 1 er af flere anmeldere og litterære kritikere blevet udråbt om et mesterværk. Glæd dig til et dejligt gensyn med Paul Auster i topform.

4 3 2 1 udkommer 9. maj og du kan forudbestille den hos Plusbog.dk fra den 25. april. 

Elena Ferrante er herhjemme bedst kendt for sine Napoli-romaner, hvor Min geniale veninde er den første. Elena Ferrante er pseudonym for en ukendt italiensk forfatter, men forfatternavnet er anerkendt som en af Italiens mest anmelderroste forfattere i nyere tid.

Besværende kærlighed er Elena Ferrantes debutroman, der nu udkommer på dansk. Romanen udkom på italiensk i 1992 og er desuden filmatiseret i 1995. Besværende kærlighed er historien om Delia og hendes gensyn med en barndom, som hun hele livet har forsøgt at tage afstand fra.

Delias mor findes druknet i bugten nord for Napoli, hendes tøj er forsvundet, men hun har ikke været udsat for vold af nogen art. Morens død tvinger Delia til at se sin egen og familiens fortid i øjnene, hvilket afstedkommer en kaotisk erindringsproces, der gør det svært at skelne imellem fantasi og virkelighed. Besværende kærlighed er en fremragende fortælling om forholdet mellem mødre og døtre og det ubrydelige bånd af modsatrettede følelser, der knytter dem sammen.

Besværende kærlighed udkommer 17. marts og kan firudbestilles hos Plusbog.dk fra 3. marts. 

Nyt fra Danielle Steel og Lucinda Riley 

Romancens absolutte dronninger er klar med nye udgivelser: Danielle Steel med Grevinden, der udkom i midten af januar, og Lucinda Riley, der udkommer med Stormsøsteren – anden bog i serien om De syv søstre.

Grevinden udkom på dansk den 16. januar og er nyeste bog af fra romantikkens mester Danielle Steel. Vi møder den unge retssekretær Jane Willoughby, der får en sag, hvor hun skal finde ejeren af en bankboks, der er fuld af gamle fotografier, breve og uvurderlige smykker. Hun kontakter et auktionshus og her kommer hun snart i kontakt med den karismatiske Philip, med hvem det lykkes hende at finde frem til ejeren af bankboksen: En afdød grevinde.

De to graver dybere i historien for at finde eventuelle slægtninge, men ingen af de to er forberedt på det, som bankboksen i virkeligheden gemmer. Glæd dig til et dejligt gensyn med Danielle Steel, der igen er garant for kærlighed, romantik og underholdning.

Den irske bestsellerforfatter Lucinda Riley har for alvor slået sit navn fast som en af de mest populære forfattere inden for genren historisk romantik. Stormsøsteren er anden bog i Lucinda Rileys storslåede romanprojekt De syv søstre, hvor bogen De syv søstre (da. 2016) er den første. I serien tages læseren med på en medrivende rejse rundt i Europa, mens vi får historien om hver af søstrene.

I Stormsøsteren får vi den anden søsters historie: Ally d’Apliése. Da nyheden om faderens død når hende, er hun i gang med forberedelserne til en kapsejlads. Hun vender ligesom sine søstre hjem til barndomshjemmet og modtager en nøgle, der kan gøre det muligt for søstrene at finde tilbage til deres rødder. Allys nøgle tager hende til Norge, hvor hun finde ud af, at hendes fortid er tæt knyttet sammen med en ung sangerinde, der levede for hundrede år siden. Jo mere Ally afdækker af historien, des mere begynder hun at stille spørgsmålstegn ved, hvem hendes far mon i virkeligheden var.

Stormsøsteren er en klassisk Lucinda Riley-fortælling, og hvis du hører til dem, der elsker hendes bøger, så kan du godt glæde dig! Stormsøsteren udkommer 23. marts og du kan forudbestille bogen hos Plusbog.dk fra den 9. marts. 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner