Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage35
blogImage35

Gode børnebøger om Peter

Der findes rigtig mange gode børnebøger, hvor man tager på eventyr med Peter. Uanset om man tager til f.eks. Ønskeøen eller Hundredemeterskoven, så er der masser af god underholdning at finde sammen med Peter.

af

- d. 19. januar 2018

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor der er så mange børnebøger med karakterer, der hedder Peter? Vi har samlet nogle af de bedste børnebøger om Peter her.

Mange af os har været på eventyr med Peter Pedal, hygget os med Peter Plys og alle hans venner i Hundredemeterskoven, fløjet til Ønskeøen sammen med Peter Pan eller fået læst højt af Peter Kanin. Der er endda også den danske julehistorie Peters jul. Men hvorfor hedder de alle sammen Peter?

Det gør de i virkeligheden heller ikke alle sammen – kun på dansk. Peter Plys af A.A. Milne er oprindelig Winnie the Pooh og Peter Pedal, som det tyske kunstnerpar H. A. Rey og Margaret Rey står bag, hedder Curious George. Men i deres danske reinkarnation hedder de begge to Peter. Peter Pan og Peter Kanin hedder begge Peter i de originale historier af henholdsvis J. M. Barrie og Beatrix Potter.

Peter var i 2016 det mest udbredte drengenavn i Danmark, og over mere end 60.000 personer hedder Peter alene i Danmark. Så det er måske ikke helt så underligt, at man også støder på navnet i børnelitteraturen ofte – men det er ikke kun i litteraturen, men også i musikkens verden – helt fra Lille Peter Edderkop til Peter og Ulven. Stykket Peter og Ulven blev skrevet af Sergej Prokofjev tilbage i 1936. Det er en historie med både musik og tekst af Sergej Prokofjev, som blev hyret til at komponere en symfoni, der kunne kultivere børns musiksmag allerede fra de første skoleår. 

Tag med på eventyr med plysbjørnen, kaninen, aben eller drengen som aldrig blev voksen i bøgerne her eller kom tættere på symfonien med en kombination af bog og CD. Hvis du eller børnene i dit liv gerne vil med en Peter på eventyr, så har vi samlet et lille udsnit af børnebøger med og om Peter herunder.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner