Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Tid til hygge med PUSLESPIL - spar op til 45% 

Plusbog er for dig der ELSKER hygge, fordybelse og forkælelse. heart-icon
Bliv
Plusmedlem og spar op til 90%. Få 1. uge GRATIS (herefter 99 kr/md), og afmeld når du ønsker det. E
ller køb helt uden medlemskab.

Plusblog

Forfatterindlæg

Godt jeg aldrig har været mistænkt

Af  Jesper Stein , 8. marts 2016

Den danske forfatter og journalist Jesper Stein modtog i 2015 boghandlernes pris – De Gyldne Laurbær – for kriminalromanen Aisha. Læs her, hvordan Jesper Stein arbejder med sine krimier.

Hæftet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 119 kr.
  ( 200,00 kr. )

Når man lever af mord og har fulgt og studeret mange virkelige mordsager, er man lykkelig for, at man aldrig er blevet mistænkt i en af dem.

Det har altid chokeret mig, hvor omfattende politiet går til værks, hvor dybt der bliver gravet, og jeg har ofte taget mig selv i at sidde i retten og tænke, hvordan mit eget liv ville tage sig ud i efterforskningens kolde og ubønhørlige neonlys.

For har jeg ikke løjet? Og var der ikke noget med noget utroskab? Skyldte jeg ikke nogle penge, som jeg ikke betalte? Blev jeg ikke meget vred på en kollega? Var jeg ikke truende over for en mand i byen en gang? Og var jeg ikke ualmindelig jaloux, pirrelig, opfarende og mistroisk af væsen?

Jeg nævner alle disse ting, fordi de på hver sin vis er banale spørgsmål, som mange af os nok må nikke ja til i løbet af livet, men det er samtidig spørgsmål, som dækker nogle af hovedmotiverne til drab, og så er det måske ikke så banalt længere.

Og tænk derudover på, hvad man har skrevet i mails, sms’er eller chats i tidens løb.

Puha, jeg er glad for, at en nidkær drabsefterforsker ikke har skullet læse sig igennem alle sexchats, sjofle vredesudbrud og andre helt ucensurerede udtryk for vrede eller begær, som jeg har delt med mennesker over nettet i et kådt eller ophidset øjeblik i gennem årene.

Og jeg er glad for, at han ikke har pillet sætninger ud her og der, små brikker, der kan tegne et billede af mig som en dubiøs, farlig og utroværdig borderline-psykopat helet blottet for empati og samvittighedsfølelse.

Politiet er dygtige til digitale spor

For alt det digitale, som vi tror, er vores eget hemmelige og private, kommer også frem. Sammen med det, der ligger i nederste skuffe i soveværelset helt bagest eller er gemt væk i en kasse på loftet, det du har skjult i bankboksen eller oven på en bjælke i pulterrummet, det hele kommer frem, når politiet tager fat i dig, dit liv bliver pillet fra hinanden stykke for stykke.

Og der skal nok være stykker, som virker kompromitterende.

Der er jo en årsag til, at vi kalder det privatliv. Det er, fordi det er vores eget, fordi vi ikke vil dele alt med andre, fordi vi har hemmeligheder, vi har alle tænkt, gjort, sagt og skrevet ting, vi ikke vil have frem, ingen af os lever uden hemmeligheder.

Hvad gør det, hvis man er uskyldig, kan du så sige. For den rene er alting rent, men selv det rene har pletter, når politiet går dig efter i sømmene.

Og bliver de pletter lagt i det rette mønster, kan den rene se temmelig beskidt ud.

Axel Sten afdækker menneskers hemmeligheder

Det er jeg mig meget bevidst, når jeg skriver mine bøger som Axel Steen. Det er noget af fascinationskraften at afdække menneskers hemmeligheder, ja, det er på en måde hele drivkraften i en krimi.

Men samtidig skal det fremgå, at Axel i lighed med virkelighedens politifolk engang imellem har stirret sig blind på en uskyldig i efterforskningen, og at denne uskyldiges oplevelse af at få endevendt hele sit liv er meget voldsom.

Den uskyldige kunne være dig eller mig, hvis de forkerte omstændighederne var der og tilfældet stak en kæp i hjulet på vores liv.

Rækkefølgen på Jesper Steins krimier

Har du endnu ikke fået læst Jesper Steins prisbelønnede krimiserie med drabsefterforskeren Axel Steen i hovedrollen, så kan du få et overblik over rækkefølgen her:

Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 130,00 kr. )
Uro , af Jesper Stein
Beskrivelse:
En mand findes myrdet på Assistens Kirkegård natten efter rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro i 2007 – en aktion, der medførte de værste gadekampe mellem politi og demonstranter i nyere tid. Den døde er iført sort elefanthue og combatstøvler, hvilket straks kaster mistanken mod politiet, der har haft kirkegården under skarp bevogtning, mens urolighederne har stået på: Skal gerningsmanden findes blandt betjente, der i kampens hede er gået for vidt? Eller har nogen forsøgt at lægge et røgslør ud? Den unge autonome Piver kommer i besiddelse af en videooptagelse, der viser, hvad der i virkeligheden skete på kirkegården den nat, men da det går op for ham, at adskillige mennesker ønsker at få fingre i filmen, flygter han over hals og hoved. Vicepolitikommissær Axel Steen – fraskilt far med kærlighedsproblemer, et stigende forbrug af hash og udtalt dødsangst – sættes til at lede efterforskningen, der kommer til at trække tråde fra Balkans narkogangstere til bandemiljøet på Blågårds Plads og elitestrømerne i PET-bunkeren i Søborg. Jesper Stein har med sin debutroman begået en barsk og realistisk politikrimi – en Nørrebro noir – som trods sin råhed formår at formidle kærligheden til miljøet og dets befolkning. Om forfatteren Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er journalist på Jyllands-Posten og har i ti år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han, i samarbejde med Bent Isager-Nielsen, bestselleren Man jager et bæst og fanger et menneske. I dag skriver han om litteratur. Uro er hans debut som skønlitterær forfatter.

Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 130,00 kr. )
Bye bye Blackbird , af Jesper Stein
Beskrivelse:
Vicepolitikommissær Axel Steen får en opringning fra fortiden, da han en stegende hed sommerdag kontaktes af Kriminalteknisk Center. Der er fundet dna i en ny voldtægtssag, som matcher dna fra den såkaldte Solsortesag, et uopklaret sexdrab på en nybagt student, som rystede København i 2004. Nu – fire år efter – får Axel Steen en ny chance for at løse den sag, der i sin tid kostede ham hans ægteskab og var ved at knuse ham. Og som lige siden har redet ham som en mare. Det viser sig hurtigt, at der er flere sammenhængende sager, som sløset politiarbejde, fejl og mistro til voldtægtsofre har forhindret sammenkædningen af. Men Axel Steen ser mønsteret. Jagten går ind på en sadistisk og kynisk serievoldtægtsforbryder og drabsmand, som huserer på Nørrebro, og Axel Steen, som er tvunget i knæ af samværskonflikt om sit barn og et eskalerende hashmisbrug, går længere end nogensinde før i sit forsøg på at få stillet gerningsmanden til ansvar. BYE BYE BLACKBIRD er en rå københavnerkrimi om ofre og gerningsmænd, straf, selvtægt og de værste forbrydelser: drab og voldtægt. Som sin anmelderroste forgænger URO foregår den i et nutidigt København og på Nørrebro. Om forfatteren:
Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er journalist på Jyllands-Posten og har i ti år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han, i samarbejde med Bent Isager-Nielsen, bestselleren Man jager et bæst og fanger et menneske. I dag skriver han om litteratur. Uro er hans debut som skønlitterær forfatter.
 

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 130,00 kr. )
Akrash , af Jesper Stein
Beskrivelse:
Vicepolitikommissær Axel Steen er på sit livs nedtur, da hans chef, Jens Jessen, får et yderst penibelt tip om, at det er lykkedes den russiske mafia at placere en muldvarp centralt i den danske politietat. Jens Jessen begynder diskret at kredse stikkeren ind, og inden længe optræder fem navne på hans liste over mistænkte. Blandt dem er Axel Steen, hvis accelererende stofmisbrug og tætte kontakt til Nørrebros bandemiljø kun er med til at gøre ondt værre.
Mens Axel nærmer sig bunden med faretruende hast, overskrider han alle sine personlige grænser i kampen for at rense sit navn og redde sit skrøbelige omdømme. Og først alt for sent går det op for ham, at hans ekskone, Cecilie, spiller en afgørende rolle i sagen.

Om forfatteren:
Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er journalist på Jyllands-Posten og har i ti år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han, i samarbejde med Bent Isager-Nielsen, bestselleren Man jager et bæst og fanger et menneske. I dag skriver han om litteratur. Uro var hans debut som skønlitterær forfatter.

Hæftet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 119 kr.
  ( 200,00 kr. )
Aisha , af Jesper Stein
Beskrivelse:
Vinder af De Gyldne Laurbær 2015 En mand findes lemlæstet og torteret til døde i en penthouselejlighed i Amagers prestigebyggeri 8tallet. Vicepolitikommissær Axel Steen sættes på sagen, der bliver hans første, siden han knap to år tidligere var en hårsbred fra at miste livet under en storstilet undercoveroperation. Axel Steen er mærket. Han har fysiske men, hans datter lider af angst for, at han skal dø, han har været nødt til at forlade sit elskede Nørrebro, han har fået ny chef, ny kæreste og ny makker, og han kæmper mod sin lyst til at give efter for de gamle dæmoner, der tidligere har styret hans liv. Nu står han midt i en spektakulær drabssag, der har alles bevågenhed. Offeret i 8tallet er den midaldrende Sten Høeck, sikkerhedschef i Mærsk, tidligere ansat i PET’s antiterrorkorps og veritabel kvindebedårer. Da Axel retter blikket mod en tre år gammel terrorsag, støder hans privatliv sammen med efterforskningen, og han møder mere modstand end nogensinde før. AISHA er en rå københavnerkrimi om en mand, der blot ønsker retfærdighed for ofrene – koste, hvad det vil. Som sine anmelderroste forgængere URO, BYE BYE BLACKBIRD og AKRASH foregår den i et nutidigt storbymiljø. Om forfatteren:
Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er journalist på Jyllands-Posten og har i ti år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han, i samarbejde med Bent Isager-Nielsen, bestselleren Man jager et bæst og fanger et menneske. I dag skriver han om litteratur. Uro var hans debut som skønlitterær forfatter.

Mest populære

Er du klar til Readathon?


Fra katastrofetanker til fiktion


9 sjove brætspil for hele familien


Victoria: bogen bag serien


5 gode Low FODMAP bøger


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display