Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage95
blogImage95

Harlan Cobens bedste bog udkommer nu på dansk!

Harlan Coben er en af de mest populære forfattere i nyere amerikansk litteratur, og han formår at ramme noget særligt i sine læsere. Læs om Harlan Cobens inspiration til sine bøger her.

af

- d. 24. september 2015

Det er marts måned, og jeg sidder sammen med en kollega på Gads Forlag. Vi får en introduktion til bøger, der er på vej. Foran mig er en fin mappe med A4 papirer i. En ny bog på hvert side. Jeg vender et blad og får gåsehud af begejstring. For her er et billede af en ny Harlan Coben bog.

Jeg kan godt lide Harlan Cobens bøger.

Jeg kan godt lide, at Coben ikke tager udgangspunkt i psykopatiske seriemordere, men i stedet fokusere på den almindelige mand.

Seks år udkommer på dansk 1. oktober

Så jeg sidder og kigger på Savner dig, som altså udkom i maj i år. 

Den var for øvrigt en fremragende krimi, der strøg ind på den danske bestsellerliste. Men jeg kigger også på en anden bog, som er planlagt til at komme til efteråret. Seks år hedder den

og OM LIDT udkommer den.

Jeg har faktisk smuglæst i Seks år.

Jeg har fået mundkurv på og må ikke anmelde den før tid – men jeg tør godt løfte sløret og sige: Harlan Coben har sat en krog i mig. Endnu en gang. Jeg formåede ikke at greje handlingen, og jeg føler, at Harlan Coben sidder et eller andet sted og trækker mig i næsen, mens han griner.

Så er det jo op til læseren, om man kan lide den type krimi, hvor man er ét stort spørgsmålstegn.

Jeg kan godt.

Harlan Coben fortæller om krimien Seks år

Vi står over for en rigtig page-turner, hvor Coben sætter rammen om en ganske forfærdelig begyndelse.

Hovedpersonen Jake Fischer sidder i en kirke og er vidne til, at den kvinde han elsker, gifter sig med en anden. Se videoen hvor Harlan Coben fortæller om begyndelsen af romanen.

Det er seks år siden, Jake Fisher var vidne til, at han livs kærlighed, Natalie, giftede sig med en anden mand. I seks år har Jake begravet sig i sit arbejde som universitetslærer. I seks år har han holdt sit løfte til Natalie om at lade hende være i fred, og i seks år har tanken om Natalie og hendes ægtemand, Todd, pint og plaget ham.

Men de seks år har på ingen måde gjort kål på Jakes følelser for Natalie, og da han ved et tilfælde falder over Todds dødsannonce, kan han ikke nære sig for at deltage i begravelsen.

Her får han et glimt af Todds enke, sådan som han havde håbet … men kvinden er ikke Natalie …

Jake sætter sig straks for at opklare, hvad der er sket med Natalie, og inden længe er han viklet ind i et spind af løgne og bedrag, der er tæt på at koste ham livet …

Anmelderne har kaldt Seks år for Cobens mesterværk og bogen strøg – ligesom de seneste syv krimier fra Harlan Cobens hånd – direkte til tops på de amerikanske bestsellerlister ved udgivelsen. 

The Dallas Morning News skriver om bogen: ”Den mindede mig om Kvinden der forsvandt (…) med virkelig godt udtænkte twists og en slutning, der får dig til at tabe underkæben.”

Inspirationen bag Harlan Cobens bøger

Harlan Coben har skrevet et imponerede antal romaner – 27 er det blevet til siden 1990, hvor han som 26-årig fik udgivet sin første krimi. Seks år er en selvstændig roman.

Om inspirationen bag sine krimier fortæller Harlan Coben: ”Jeg skriver om dit liv, dine drømme, dine mareridt. Eller rettere: Jeg skriver om dig. Og om mig. Mine thrillere finder sted i forstæderne blandt virkelige mennesker, virkelige familier med virkelige håb og drømme. Men begå ikke den fejltagelse at tro, at du kender mig. Eller mine bøger. Der er altid et twist. For livet, som du kender det, er sjældent, som det umiddelbart tager sig ud.”

Foto: Frank Ward

Harlan Coben gør den kedelige hverdag uhyggelig

Coben fortæller videre:

”I mine romaner optræder der ikke seriemordere, som skærer folk i småstykker uden nogen grund, eller politiske sammensværgelser. Jeg foretrækker almindelige mennesker, der drømmer om at leve almindelige liv.
De ligner rolige skovsøer på overfladen, indtil ét lille plask giver efterdønninger og forandrer dem til noget helt andet.
Det er også den verden, jeg lever i. Jeg kender min egen verden, og derfor skriver jeg om den. Jeg tror også, det er derfor, folk relaterer så godt til mine historier; på grund af deres normalitet.

Jeg vil have dig til at være klatøjet og hade mig, fordi jeg holdt dig vågen hele natten. Jeg elsker den følelse. At få krogen i dig og hale dig ind. Det er derfor, jeg beskæftiger mig med mit eget liv i forstæderne, med familie, med kærlighed, med alt det, vi er bange for– med alle de ting, der betyder noget for dig og mig.

Men alle de ting er nødt til at være underlagt en fantastisk historie. Jeg nyder historier, hvor fortiden giver genlyd og sender chokbølger ind i nutiden.

Jeg nyder romaner om gamle hemmeligheder og forsvundne mennesker, som muligvis stadig er i live, om tab og om forløsning. Når jeg begynder, ved jeg altid, hvordan historien skal starte og slutte.

Det, der kommer ind imellem … aner jeg som udgangspunkt intet om. Men det er altid det samme spørgsmål, der sætter gang i min fantasi: Hvad nu hvis…?” 

Se en bogtrailer for Seks år

 

Seks år udkommer på dansk 1. oktober på Gads Forlag. 

Få en gratis smagsprøve på de første par kapitler her.

Bøger der minder om Seks år

Hvis du elsker Harlan Cobens skrivestil, kan det være, du også har lyst til at læse:

Harlan Coben: Savner dig

Har du endnu ikke haft fingrene i Savner dig, kan vi anbefale at du kigger nærmere på den. Du kan desuden læse vores anmeldelse af bogen her. 

John Grisham: Afpresseren

Fremragende og spændende roman om Malcolm Bannister der er tidligere advokat men nu sidder i Statsfængslet. På papiret ser Malcolms situation ikke helt god ud i øjeblikket, men han har en trumf i ærmet. Dommer Raymond Fawcett er den femte statsadvokat der indtil videre har mistet livet. Og Malcom ved hvem der slog ham ihjel og hvorfor. Dommerens lig blev fundet i hans afsidesliggende hytte. Der var ikke tegn på indbrud eller kamp; der lå blot to lig: Dommer Fawcetts og hans unge sekretærs. Og et stort, avanceret, top-sikret pengeskab – på vid gab og tomt.
Hvad var der i pengeskabet? Det vil FBI meget gerne vide. Og det vil Malcolm Bannister meget gerne fortælle dem. Men alt har en pris —især så sprængfarlig information som de begivenheder, der førte til dommer Fawcetts død. Og Malcolm var ikke født i går …

John Hart: Rødt vand 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner