Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage159
blogImage159

International sensation nu ude!

SPEJLBOGEN af E.O. Chirovici er blevet en uhørt succes i bogverdenen. Nu er bogen ude på dansk. Her kan du læse om bogen, og den samtale med hans mor, der inspirerede forfatteren til at skrive den.

af

- d. 07. april 2017

Spejlbogen af rumænske E.O. Chirovici er gået hen og er blevet en nærmest uhørt sucess. Bogen blev solgt til udgivelse i hele 40 lande på kun ti dage! I Tyskland blev der solgt 20.000 eksemplarer af bogen alene på udgivelsesdagen, og den er røget ind på bestsellerliste efter bestsellerliste. Nu kan vi, heldigvis, også få fingrene i E.O. Chirovicis Spejlbogen herhjemme i Danmark.

E.O. Chirovicis inspiration til bogen stammer fra en samtale han havde med sin mor tilbage i 2013. Han havde fortalt sin mor om en berømt fodboldspillers begravelse, som om han selv havde været tilstede – ned til den mindste detalje som f.eks. at det havde været en åben kiste, og fodboldspilleren havde haft en fodbold på brystet. Fodboldspilleren døde da E.O. Chirovici var lille – ikke mere end en tumling – og hans mor forsikrede ham endegyldigt, at han ikke havde været til stede.

Selvom man kunne se det som en sød historie, om hvordan mennskers sind kan forskønne og endda forfalske minder, så plantede det alligevel et lille frø for E.O. Chirovici. Et frø der blev til Spejlbogen. Han begyndte at lege med tankerne: Hvad sker der, hvis man virkelig glemmer, hvad der er sket på et tidspunkt? Hvad sker der, hvis vores fantasi kan transformere ens, så kaldte, objektive realitet til ens egen separate realitet? Hvad sker der, hvis en person ikke blot er en løgner, men at hans eller hendes sind er i stand til at omskrive en begivenhed, som en forfatter eller filminstruktør gør det?

E.O. Chirovici har fremhævet et citat fra kejser Marcus Aurelius som værende beskrivende for hans bog:

͠ Everything we hear is  an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.

Foruden at arbejde med den klassiske “whodunit”, så har E.O. Chirovici arbejdet med også at gøre det til en ”whydunit”, da han føler at efter en trehundrede sider, så bør læseren få mere ud af bogen end bare hvem, der har gjort det.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner