Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Kim Faber og Janni Pedersen årets forfatter 2021
Kim Faber og Janni Pedersen årets forfatter 2021

Interview med Årets Forfatter 2021

BogForum 2021 har lagt sig, og vi har spurgt Kim Faber og Janni Pedersen, hvordan de synes årets bogfest gik. 

af

- d. 23. november 2021

Fredag d.5. november kunne vi på Bella-scenen overrække Kim Faber og Janni Pedersen titlen som Årets Forfatter 2021. 

Det var to meget overraskede forfattere, som vi fik op på scenen, og kunne overrække den flotte pris. Efter at have indtaget alle indtryk fra Bogmessen, har vi spurgt Kim Faber og Janni Pedersen, hvordan det var at vinde prisen. 

 

1. Hvad betyder prisen for jer?

Rigtig meget. Selv om vi selvfølgelig ikke skriver bøger for at vinde priser, så er det fantastisk at få sådan et klap på skulderen. Vi er – som det vist også fremgik, da vi fik overrakt prisen – meget glade for den.

 

2. Havde I regnet med at vinde? 

Overhovedet ikke. Vi var oppe mod to dygtige forfattere, som begge har en omfattende og varieret produktion af høj kvalitet bag sig, så det kom virkelig bag på os.

 

3. Hvordan føles det, at det er læserne i Danmark, som har stemt på jer? Og så oven i købet 50 % af stemmerne?

Det føles så godt. Det gør prisen til noget særligt, at det netop er læserne, der afgør, hvem der skal have den. Og at vi så fik så mange stemmer er bare en ekstra fjer i hatten.

 

4. Hvordan var det at være på BogForum igen?

Det var dejligt igen at være på bogmesse og møde ikke alene læserne, men også en masse gode kollegaer. Det havde vi savnet. BogForum er – og det samme gælder for Krimimessen i Horsens – en fantastisk manifestation af, at litteratur stadig betyder meget for rigtig mange mennesker.

 

5. Hvordan har det været at udgive 2 bøger her under Corona? Det har jo ikke været nemt at komme ud og møde læserne, som jo også er en del af det at udgive bøger.

Det har været specielt. Selv om litteraturen nok er en af de kulturformer, der har lidt mindst under pandemien, så har vi savnet ikke at kunne komme lige så meget rundt i landet for at møde læsere og boghandlere, som vi var, da vores første bog, Vinterland, kom på gaden. Vi må tage revanche, når vores næste bog udkommer om et års tid.

 

6. I fortalte på BogForum, at I var stille og roligt i gang med bog 4. Har I planer for, hvor lang serien bliver?

Nej. Vi føler selv, at der er vitaminer i vores persongalleri til i hvert fald et par bøger mere. Og hvem ved …  måske endnu flere. Under alle omstændigheder har vi ikke sat tal på seriens længde.

 

 

Vi ønsker endnu engang Kim Faber og Janni Pedersen et kæmpe stort tillykke med titlen som Årets Forfatter og glæder os, ligesom resten af Krimi-Danmark, til næste bog i serien. 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner