Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Julebøger
Julebøger

Julebøger til børn

Der findes mange fantastiske julebøger til børn. Her har vi samlet nogle af de julebøger, som vi vil anbefale til børn eller hele familien, så kan julelæsningen godt begynde!

af

- d. 22. oktober 2021

Når kalenderen fortæller, at det er december og dagene korte og kolde, er der ikke noget bedre end at sætte sig sammen under et tæppe med en rigtig god julehistorie. Der er mange gode julebørnebøger fra de helt klassiske, som man kender fra sin egen barndom, til de helt nye på juletræstammen. 

En af de mest velkendte juleklassikere er Peters jul af J. Krohn, der blev udgivet første gang i december 1866. For rigtig mange er Peters jul en vigtig del af højtiden, og historien om drengen Peter, der følger ham fra julen til hellige tre konger, hvor juletræet bliver kørt væk, og julen virkelig er ovre, kan ses som indbegrebet på jul. Fortællingen er en samling digte, der beskriver den danske jul i et velstillet hjem i slutningen af 1800 tallet. Vi hører om kræmmerhus, juletræ, gåsen, sne, de levende lys og de små hemmelighedskræmmerier, der finder sted i december. Vi oplever en familie, der bruger julen til at hygge om hinanden, hvilket blandt andet betyder, at bedstemor fortæller gode historier.

Til de allermindste kan vi anbefale den nye Lotte Juleko. Det er en stor, flot og humoristisk søg-og-find-julebog med den kendte ko Lotte, som indeholder fine illustrationer med masser af detaljer, man kan tale med barnet om. Koen Lotte elsker jul og kan næsten ikke vente til den 24. december. Men der er sket noget ganske forfærdeligt: Lotte har glemt at sende alle juleønskerne fra gårdens beboere til julemanden ... Mon det alligevel bliver jul på bondegården i år?

ALLE TIDERS BØGER vi læser til jul er fyldt med julehistorier til højtlæsning og julehygge i selskab med både gamle og nyere juleklassikere. Nyd fx uddrag af Vitellos julehistorier, God jul Cirkeline, Den lille pige med svolvstikkerne og Drengen der drog nordpå med sin far for at finde julemanden. Bogen har forord af Bjarne Reuter, som fortæller om vigtigheden af højtlæsning og om sin egen barndoms yndlingshistorier. Med bogen ALLE TIDERS BØGER vi læser til jul er du og børnene garanteret den bedste julestemning fra børnelitteraturens verden. Læs også de andre bøger i serien ALLETIDERS BØGER vi læser sammen og ALLE TIDERS BØGER vi læser igen

J.K. Rowling er kendt og elsket af store og små verden over for sine eventyrlige fortællinger om Harry Potter. Nu er hun endelig tilbage med en bog til det yngre publikum - og denne gang med en vaskeægte julehistorie, som - vi spår - vil blive en moderne klassiker i de danske hjem. Da Jack var helt lille fik han krammegrisen Lille Gis, som har fulgt ham i tykt og tyndt - lige indtil det allermest forfærdelige sker: Lille Gis bliver væk - og endda på selve juleaften! Derfor drager Jack og Julegrisen (Lille Gis' irriterende stedfortræder) ud på en magisk julerejse for at redde Jacks bedste ven.

I bogen En jul i Småland for længe siden fortæller Astrid Lindgren, som kun Astrid Lindgren kan, om en vidunderlig barndomsjul, så den magiske stemning, forventningerne og alt det dejlige, der hører julen til, nærmest vælter ud af bogen. Bogen er - efter vores mening - noget af det hyggeligste, man kan læse op til jul. I julen 1913 var Astrid Lindgren en lille pige i Småland, og hun fortæller om, hvordan hun tog med sin far i skoven for at hente juletræ, om juleforberedelserne på gården, der på en nat forvandlede hele huset til et magisk julehjem, samt juledagene i familiens skød.

Snemanden af Raymond Briggs udkom i 1978 og er sidenhen blevet en fast bestanddel af julen i mange hjem rundt om i hele verdenen. Bogen, der blev filmatiseret i 1980’erne med en lidt anden handling, handler om en dreng og hans snemand. Bogen er fyldt med fortryllende og drømmeagtige illustrationer, der hjælper med at fortælle den eventyrlige historie om venskabet mellem dreng og snemand. En dreng bygger en snemand en vinterdag, og da det bliver midnat vækkedes snemanden til live! Bogen følger drengen og snemanden mens de leger og tager på eventyr natten lang.

De større børn har måske mod på at kaste sig over en bog på engelsk. Hvis det er tilfældet er How the Grinch stole Christmas! af Dr. Seuss en vaskeægte amerikansk juleklassiker. Grinchen er et bittert og grønt monster, hvis hjerte beskrives som værende to størrelser for småt, der bor i en hule på et snebeklædt bjerg. For bjergets fod ligger Whoville, hvor alle Who’erne bor. Fra sin hule hører Grinchen Who’ernes julefejring, hvilket irriterer ham så meget, at han beslutter sig for at stjæle julen! 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner