Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv

Jussi Adler-Olsen bruger virkeligheden til at skabe nervepirrende fiktion

Har du også siddet fuldstændig opslugt af Offer 2117, efter den nyeste bog i serien om Afdeling Q udkom i midten af juni? Her fortæller Jussi Adler-Olsen mere om sit arbejde med bogen og offentliggørelsen af Assads fortid.

af

- d. 08. juli 2019

Hvem er Carl Mørcks makker Assad egentlig, og hvordan er han blevet, som han er? Det får vi endelig svar på, når vi læser Jussi Adler Olsens 8. bind i serien om Afdeling Q. I Offer 2117 kommer vi helt ind bag facaden hos assistenten. Vi har i de tidligere bøger kunne fornemme, at noget lå og gemte sig, og i dette bind kom det endelig ud.

”Assad har levet med sine problemer og fortid i mange år og kontrolleret det. Han har kæmpet i de syv forgangne bøger, uden at læserne har kendt grundene, men her er han helt ude på kanten, og læserne får endelig et indblik i hvorfor,” siger Jussi Adler-Olsen til Politikens Forlag. 

Forfatteren har til gengæld skabt balance ved helt bevidst at gøre Carl Mørck lidt mere harmonisk end tidligere. Men det, fortæller Jussi Adler-Olsen, ikke nødvendigvis varer ved. For kriminalbetjenten får mere at bokse med, og der venter endnu en vej ind i mørket forude.


”Virkeligheden hjælper bogen godt på vej”


I Offer 2117 bevæger vi os sammen med karaktererne vidt omkring i Europa og Mellemøsten. Og føles fortællingen meget virkelighedsnær, så er den det også. Forfatteren referer ofte til rigtige, internationale begivenheder, og der er således mange øjeblikke fra virkelighedens verden med i bogen. Jussi Adler-Olsen kalder det, at ”virkeligheden hjælper bogen godt på vej”. 

”Da jeg begyndte at skrive Assads historie i 2005, anede jeg jo ikke, at den ville ende så tæt på virkeligheden. Udviklingen i verden omkring Syrien og Mellemøsten har selvfølgelig ændret Assads historie flere gange, og jeg har måtte ændre ting på min tavle og udskifte nogle navne, tidspunkter og hændelser. Det har ikke gjort noget, for det har ført den rette vej,” siger Jussi Adler-Olsen. 

I Offer 2117 sendes Assads på randen af nedsmeltning. Det er den spanske journalist Joan Aiguaders dækning af en flygtnings tragiske død, der vækker dæmonerne, og kun Rose kan hjælpe ham med at forstå dem. Derefter begynder 13 dages nervepirrende nedtælling. Skal den ultimative katastrofe ske midt i Europa, eller kan den irakiske bøddel Ghaalib stoppes?

Fakta Jussi Adler-Olsen

- Født i 1950
- Begyndte at skrive romaner efter karriere som blandt andet forlagsdirektør, chefredaktør og filmkomponist
- Debutterede med thrilleren Alfabethuset (1997)
- Udkom i 2007 med første bind i Afdeling Q-serien
- Modtog Publikumsprisen på Krimimessen i Horsens i april 2019

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner