Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage137
blogImage137

Ken Folletts succeshistorie

Ken Follett er en af vor tids mest populære forfattere, og hans bøger er elsket af læsere verden over. Som en af de mest populære forfattere i verden har han solgt 130 millioner eksemplarer.

af

- d. 05. marts 2017

Gennembruddet 

Da Ken Follett i 1978 fik sit store gennembrud med thrilleren Nålens Øje, havde han allerede 10 bøger bag sig. Mens han skrev bogen, vidste Ken Follett godt, at bogen var noget særligt. Hans daværende kone, Mary, var enig med ham. Bogen blev en stor succes, og da rettighederne til at udgive bogen i USA blev solgt til 800.000 dollars, kunne han sige sit job som journalist op. Bogen blev også filmatiseret i 1981 med Donald Sutherland på rollelisten. Nålens øjes succes skræmte Ken Follett en smule, da han frygtede, at han ikke ville kunne gentage det.

Verdensomspændende succes

Men hans fremgang fortsatte, og hans efterfølgende bøger ramte nummer 1 på en række bestsellerlister. Det blev til fem bestsellere, inden Ken Folletts kæmpesucces blev udgivet. Romanen Jordens søjler blev en verdensomspændende succes, som selv folk, der ikke kender til Ken Follett eller hans resterende forfatterskab, har hørt om.

Faktisk var han agent meget bekymret, da han kastede sig ud i at skrive en historisk roman frem for en thriller, som han indtil da må siges at have gjort til stor succes. Jordens søjler udkom i 1989 til stor anmelderros, den lå på New York Times’ bestsellerliste i 18 uger og den røg ind på førstepladsen på bestsellerlister i hele verden. Da en tysk tv station afholdte en afstemning for at finde de bedste bøger i verden, blev den nummer tre, kun slået af Bibelen og Ringenes Herre, og da The Times of London bad sine læsere finde frem til de 60 bedste bøger fra de sidste 60 år, blev Jordens Søjler nummer to (efter Harper Lees Dræb ikke en sangfugl) – den næsten ligeså succesfulde efterfølger Uendelig verden blev nummer 23.  I dag findes Jordens søjler i en række af forskellige variationer som brætspil, tv-serie og teaterstykke. Som teaterstykke havde Jordens søjler verdenspremiere her i Danmark på Østre Gasværk i 2016.

Når thrilleren møder den historiske roman

Herefter er det blevet til en række thrillere, spændingsromaner og historiske romaner for den succesfulde forfatter bandt andet London kalder, der handler om et dansk par, som ønsker at flygte til England under den tyske besættelse af Danmark under anden verdenskrig. Med trilogien Century ønskede Ken Follett at kombinere de to genre, thrilleren og den historiske roman, til en.

Forlaget Cicero er i gang med at udgive Ken Folletts tidligere bøger, så hvis du er ude efter en ny Ken Follett bog, kan du finde nogle her som måske ikke er helt nye, men som kan være nye for dig.

 

FOTO AF OLIVIER FAVRE

  


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner