Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage14
blogImage14

Man Booker Prize 2016

Man Booker Prize er en prestigefyldt litteraturpris, der hylder litteraturen og belønner forfatteren bag årets bedste skønlitterære udgivelse. Her finder du de shortlistede titler fra 2015 og 2016.

af

- d. 27. oktober 2016

Man Booker Prize er en prestigefyldt litteraturpris, der har til formål at hylde den bedste litteratur og belønne forfatteren bag årets bedste skønlitterære udgivelse, skrevet på engelsk. Gennem tiden er Man Booker-prisen blevet uddelt til et hav af nu internationalt anerkendte forfattere, og det er hvert år et stærkt felt af kandidater, der kæmper om titlen. Det er dog ikke kun vinderen, der anerkendes for sit talent, men også i høj grad de forfattere og ekstraordinære værker, som bliver shortlisted til prisen.

Hos Plusbog.dk fejrer vi uddelingen af Man Booker Prize 2016, og vi har derfor samlet de stærke kandidater her!

Vinderen af den fornemme litterære pris blev The Sellout af amerikanske Paul Beatty. Du finder desuden også sidste års shortlistede titler, hvoraf to allerede er oversat til dansk: Hanya Yanagiharas Et lille liv og Vi var fiskere af Chigozie Obioma.

Lang og stolt litteraturtradition

Man Booker Prize har tradition for at samle de allerbedste litterære værker, der er skrevet på engelsk. Prisen uddeles hvert år til den kandidat, der efter dommernes mening har skabt den bedste læseoplevelse. Vinderen fra 2015 var jamaicanske Marlon James med bogen A Brief History of Seven Killings, og vinderen 2016 blev Paul Beatty med den medrivende The Sellout.

Dommerpanelet er sammensat af en bred vifte af kompetente fagfolk, der har passionen for kvalitetslitteratur til fælles, men hvis fagligheder er forskellige – for at skabe en stor vidde i udvælgelsesprocessen. Find de shortlistede værker fra 2015 og 2016 her på siden og oplev en verden at kvalitetslitteratur.

De shortlistede titler fra 2015 og 2016 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner