Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Tid til hygge med PUSLESPIL - spar op til 45% 

Plusbog er for dig der ELSKER hygge, fordybelse og forkælelse. heart-icon
Bliv
Plusmedlem og spar op til 90%. Få 1. uge GRATIS (herefter 99 kr/md), og afmeld når du ønsker det. E
ller køb helt uden medlemskab.

Plusblog

Forfatterindlæg

Mord kræver kaffe og lakrids!

Af  Helle Vincentz , 8. februar 2016

Helle Vincentz er aktuel med ny nervepirrende krimi, der har taget anmelderne med storm. Læs her, hvordan bestsellerforfatteren arbejder med sine bøger og sine karakterer.

Mens jeg begår mord… spiser jeg for mange lakridser og drikker for meget kaffe!
Men i virkeligheden begynder min bøger længe før, jeg begynder at slå ihjel. Forud for linjerne på skærmen går nemlig måneders research, hvilket er det, blogindlægget her handler om.

Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 119 kr.
  ( 199,95 kr. )

Min spændingsroman Stjålne Liv, der udkom d. 26. februar 2016, begyndte sit liv for mere end to år siden.
Den lægger ud på en fertilitetsklinik, hvor befrugtede æg bliver stjålet, og hovedpersonen Sofie Munk får til at opgave at finde ud af, hvem gerningsmanden er. Vi følger hendes faretruende opklaringsarbejde, der tager hende længere og længere ind i fertilitetsindustrien, hvor liv er på spil – på flere måder!

Ny krimi begynder på fertilitetsklinik

For at kunne udvikle mit plot og skrive levende om livet på en fertilitetsklinik var jeg derfor nødt til at få adgang til sådan én. Og hvordan gør man så det?
Jeg skrev simpelthen til direktøren for en af landets store klinikker og spurgte, om jeg måtte komme på besøg. Det måtte jeg heldigvis gerne – og det må jeg faktisk stort set altid, når jeg henvender mig til folk.

Jeg besøgte ham to gange. Den ene gang lavede jeg et kort interview og blev vist rundt i hele klinikken – blandt andet ned i kælderen, hvor nedfrosne æg bliver opbevaret i tanke, der ligner gammeldags mælkejunger. Næste gang rev han to timer ud af sin travle kalender, så jeg kunne spørge om ALT, hvad jeg havde behov for at vide om at arbejde på en fertilitetsklinik.

For eksempel: Hvor mange insemineringer foretager de om dagen, hvordan er stemningen blandt personalet, hvad er klienter mest nervøse for, hvad taler man med dem om, hvordan er hierarkiet på arbejdspladsen? Alt, hvad der skal til for at tegne et troværdigt billede, som giver læseren følelsen af at være til stede sammen med Sofie Munk.

Penge er altid grobund for korruption

Forud for mine møder med direktøren havde jeg gennempløjet den ene halvtørre forskningsartikel efter den anden om fertilitetsindustrien og især om, hvem der tjener penge på hvem.

Jeg propper ikke mine læsere med fakta og faglig viden, men det er vigtigt for mig selv at have den viden, både fordi det giver masser af ideer til plottet (penge er altid grobund for korruption!), og fordi det er respektfuldt over for de mennesker, der sætter tid af til at lade sig interviewe af mig, at jeg har gjort mig umage med at sætte mig ind i deres verden på forhånd.

Jeg researcher også på mine hovedpersoner. Det gjorde sig også gældende for min første hovedperson – Caroline Kayser, som jeg indledte min forfatterkarriere sammen med i krimien – Den afrikanske jomfru – og som jeg har skrevet tre bøger om. Sofie Munk – som vil være hovedperson i mine kommende bøger – er antropolog, så den faggruppe skulle jeg også vide mere om. Her fik jeg fat i Anne. Anne er én af Danmarks dygtigste antropologer, og hun fortalte mig om antropologens metoder og om, at de fleste antropologer er meget rejselystne og vildt gode til at smalltalke!

Og nu skrev jeg jo længere oppe, at jeg næsten altid bliver inviteret indenfor, hvor jeg henvender mig. Jeg kan fortælle jer om et sted, hvor det bestemt ikke var tilfældet; det sted, hvor anden halvdel af Stjålne Liv foregår: Justitsministeriet! Men det kan I høre meget mere om i et nyt blogindlæg, når næste halvdel af min serie om Sofie Munk udkommer.

Flere krimier af Helle Vincentz

Har du fået lyst til at læse flere krimier af Helle Vincentz, så kommer her en oversigt over hendes øvrige bøger – alle med Caroline Kayser som hovedperson.

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 59 kr.
  ( 99,95 kr. )
Den afrikanske jomfru PB , af Helle Vincentz
Beskrivelse:
DEN AFRIKANSKE JOMFRU er første bind i Helle Vincentzs krimiserie om den unge jurist Caroline Keyser. 
Caroline Kayser er en stædig og ambitiøs jurist, hvis største drøm er at nå til tops i det store, danske olieselskab, hvor hun er ansat. Så da hun år mulighed for at rejse til Kenya for at undersøge nogle rygter om, at olieselskabets ansatte skulle være involveret i voldtægtssager, er hun straks klar. Men firmaets betingelser er nådesløse: Løser hun ikke opgaven, bliver hun fyret. Spørgsmålet er bare, hvor langt Caroline er villig til at gå? For i Kenya møder hun 10-årige Sally. Det giver hende et nyt syn på, hvad der er det rigtige at gøre, og pludselig er det Caroline, der er den jagede på hæsblæsende flugt gennem et af Nairobis slumkvarterer.

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 59 kr.
  ( 99,95 kr. )
Den filippinske pirat PB , af Helle Vincentz
Beskrivelse:
DEN FILIPPINSKE PIRAT er en international thriller om pirateri, terror og verdensomspændende korruption og en fortælling om en ung kvindes kamp for at finde et ståsted i livet. Den kontrollerende, accepthungrende – og modige – karrierekvinde Caroline Kayser, som for alt i verden vil til tops i erhvervslivet sendes ud for at forhindre en kollektiv opsigelse fra besætningen på en olietanker. Forsøget på at holde firmaets ry pletfrit bliver imidlertid kuldkastet, da den danske olietanker bliver udsat for et piratangreb og Caroline pludselig befinder sig midt i et klaustrofobisk gidseldrama på vej mod Filippinerne.

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 59 kr.
  ( 99,95 kr. )
Nukaakas kabale PB , af Helle Vincentz
Beskrivelse:
Helle Vincentz rammer med sin tredje spændingsroman om Caroline Kayser igen ned i et højaktuelt emne. NUKAAKAS KABALE er en sprængfarlig historie om stormagternes jagt på Grønlands råstoffer. Den benhårde kamp om undergrunden sætter al moral ud af spil – og forstærker landets spændinger mellem grønlændere og danskere.
Truslerne vælter ind over dansk-grønlandske Nukaaka Nielsen. Som chef i Grønlands Råstofdirektorat afgør hun, hvem der får adgang til undergrundens værdifulde råstoffer. En beslutning, der kan få stor indflydelse på den globale magtbalance. Så da en anonym mailskriver advarer hende mod at lukke kineserne ind, slår Nukaaka det hen som politisk chikane. Kort tid efter finder hun en af sine nære medarbejdere dræbt. Men hvem er villig til at slå ihjel for at holde kineserne ude af Grønland? Og hvorfor kalder vedkommende Nukaaka for en ”qallunaarsuaq” – en stor, dum dansker, der tror, hun ejer det hele?
Mens Nukaaka kæmper for at beskytte sig selv og sin treårige søn, dukker den ambitiøse, men hårdt prøvede, forretningskvinde Caroline Kayser op i Nuuk. De to kvinders fælles fortid hvirvler dem ind i et spind af politik, mord og storkapital, og den idylliske kærlighedsferie, Caroline havde set frem til, kan hun glemme alt om.

Mest populære

Er du klar til Readathon?


Fra katastrofetanker til fiktion


9 sjove brætspil for hele familien


Victoria: bogen bag serien


5 gode Low FODMAP bøger


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display