Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage296
blogImage296

Nordisk mytologi a la Gaiman

Fantastiske Neil Gaiman er atter tilbage, og denne gang har han kastet sig over den nordiske mytologi! Læs mere om bogen, der passende har fået titlen, NORIDSK MYTOLOGI, og om Gaimans eget forhold til mytologien her.

af

- d. 17. november 2017

Det er nu otte år siden, at Neil Gaiman blev spurgt, om han ville skrive den bog, der er blevet til Nordisk mytologi – og han var ikke i tvivl om svaret. Neil Gaiman har nemlig elsket historierne om de nordiske guder siden barnsben. Han elsker stadig myter og beskriver dem med ordet ”vidunderlig”.

Neil Gaimans første møde med den nordiske mytologi

Gaimans første møde med den nordiske mytologi og de nordiske guder var via Marvels tegneserie Thor. Hans interesse slog rod og voksede sig større og større – Neil Gaiman elskede historierne, fordi de var underlige, sjove og mørke. Han beskriver i videoen herunder den nordiske mytologi som bestående af mord, fantastiske historier og mysterier, der er Sherlock Holmes værdig.

Myter i en moderne verden

Neil Gaiman mener, at myterne, som vi herhjemme måske kender mere til end andre steder, stadig er relevante den dag i dag. I interviewet ovenfor beskrev han, hvordan han mener, at de føles som vores historier. Og det er også det, han forsøger med sin egen præsentation af de nordiske myter. Ifølge Gaiman bliver vores hverdag præget af myter på mange måder, uden vi er klar over det. Både i den måde vi agerer på men også ting, som vi måske ikke tænker over – han peger f.eks. til ugedagene, som er opkaldt efter guderne.  

Gaiman har forsøgt at holde sig så tæt på sagnene om guderne som muligt i hans præsentation af dem. Han balancerer knivskarpt mellem at være tro mod materialet og at præsentere dem på en ny og frisk måde, som er lige til at gå til for det moderne menneske.

Nordisk mytologi er en bog for alle

Neil Gaiman beskriver Nordisk mytologi som en bog til alle. Det er en bog til alle, som er bare den mindste smule fascineret af de nordiske myter, men samtidig er det også en bog til dem, der elsker en god historie, for – ifølge Neil Gaiman – så er det en nemlig række virkelige gode historier, der både er underholdende og medrivende. Læs mere om Nordisk mytologi af Neil Gaiman herunder.   

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner