Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage68
blogImage68

Nu udkommer kæmpe verdenssucces endelig på dansk

Farseer-trilogien udkommer endelig på dansk! Første bind i serien er SNIGMORDERENS LÆRLING og den udkommer 9. februar. Læs med her, hvor forfatteren Robin Hobb svarer på spørgsmål om skriveprocessen

af

- d. 26. januar 2017

Snigmorderens lærling er fortællingen om et rige truet af enorme kræfter udefra og svækket af interne stridigheder. Og det er historien om en ung mand, der snart må finde sin egen plads og bevise sit værd i denne verden af intriger og skjulte magtkampe. Forfatteren bag den verdensberømte succestrilogi – Robin Hobb – har her svaret på spørgsmål om sit forfatterskab og skriveprocessen.

Hvad skriver du på for tiden?

Jeg er altid travlt optaget af den næste bog. Eller bøger… eller den næste novelle eller kortroman. Ligesom mange andre forfattere er jeg ikke altid så vild med at tale om det, jeg netop sidder og arbejder på. Det er så nemt at fortælle en historie til døde. Hvis jeg sætter mig ned og fortæller alt for meget om det, jeg er i gang med, så sker der to ting: 1) Det lyder virkelig dumt, fordi mine historier jo netop skal skrives og ikke fortælles og 2) når jeg så endelig sætter mig for at skrive historien, bliver det kedeligt, altså, som om jeg allerede har oplevet alt, hvad der sker, ved at fortælle for meget om det. Det bliver kedeligt, simpelthen. Og jeg begynder at ændre en masse ting, blot for at ændre dem.

Hånden på hjertet så har jeg det helt fint med at fortælle en masse løgnehistorier om, hvad jeg skriver på, når folk spørger. Hvis man vil have mig til at fortælle en historie, så gør jeg det. Det er bare ikke sikkert, at det bliver den, de forventer.

Bygger du dine karakterer op om virkelige personer?

Ikke bevidst. Jeg tager aldrig en person fra mit netværk og siger: “Hun ville være en fantastisk heltinde”, eller: “Jeg vil baserer min skurk på ham”. Det ville slet ikke fungere. Karaktererne skal være et produkt af den historie, de er i. De er blevet formet af deres kultur og omstændigheder.

At tage en person, jeg kender, og forsøge at skrive ham eller hende ind i en af mine historier ville føles forkert. Balancen er selvfølgelig, at alle karaktererne i mine historier er affødt af mine egne erfaringer kombineret med min fantasi. Så der er uden tvivl nogle af mine karakterer, som har lighed med folk, jeg kender. Men jeg bruger aldrig en hel person og personlighed i mine bøger.

Ved du, hvordan dine bøger skal slutte, når du begynder på dem?

Det tror jeg altid, at jeg gør. Nogle gange tager jeg fejl. Jeg laver altid et groft udkast til hver historie, men efterhånden som jeg skriver, opdager jeg, at ting forandrer sig. Karaktererne opfører sig ikke altid, som jeg forventer, at de skal gøre.

Ting går ikke helt så nemt eller hurtigt, og noget af det, som var helt naturligt, føles pludselig konstrueret. Hvis en ny handlingssti virker mere sandsynlig, så giver jeg mig selv lov til at følge den. Indtil nu har jeg ikke fortrudt det. Mærkeligt nok ender bøgerne for det meste på den måde, jeg havde forestillet mig – selvom jeg har været en anden vej rundt for at nå derhen.

Andre bøger i serien:

Kongelig snigmorder (bind 2) – udkommer efterår 2017

Snigmorderens kald (bind 3) – udkommer forår 2018

Bøger der minder om Snigmorderens lærling:

Er du blevet nysgerrig på fantasy-genren med det historiske isæt, så bør du måske kigge nærmere på følgende serier og titler, der allerede er udkommet på dansk.

Witcheren – det sidste ønske

De edsvorne

Serie af Robert Low, der udspiller sig i Vikingetiden, men som er i samme stil som Farseer-trilogien og altså Snigmorderens lærling. Den hvide ravn findes indtil videre dog kun på dansk som e-bog

Game of thrones-serien

Serien der i den grad har taget verden med storm – særligt efter HBO’s kæmpe succes med serien af samme navn. Hvis du er til fantasy er Game of Thrones helt sikkert et kendskab værd – også selvom du allerede har set serien!


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner