Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Se vores LEGO udvalg og skolestarts produkter

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Forfatterportræt

Ny stærk krimi fra Sofie Sarenbrant

Af  Martine Gjede , 1. november 2016

Sofie Sarenbrant er aktuel med endnu en nervepirrende krimi om Emma Sköld. Plusbog.dk tegner her et portræt af forfatteren, der efterhånden har slået sit navn fast som en af Sveriges bedste krimiforfattere.

af Sofie Sarenbrant
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 249,95 kr. )

Sofie Saranbrants bøger har solgt i tæt på 620.000 eksemplarer, og hun har blot syv udgivelser bag sig.

Den 38-årige svenske krimiforfatter Sofie Sarenbrant tonser derudaf med bestsellerbøger i hjemlandet – og Danmark er omsider ved at få øjnene op for hende.

Krimiforfatter Sofie Sarenbrant har altid haft flair for det blodige og vilde

Hun startede faktisk ud et helt andet sted.

Sofie Sarenbrant er født i Stockholm, men familien flyttede på landet på en stor gård, hvor hun som hestetosset lille pige drømte om at blive professionel rytter.

Sofie drømte også om at lave gyserfilm, og hun lavede hjemmelavede film med sine venner, hvor de fyldte badekarret med ketchup.

Sofie Sarenbrant siger selv: “Det fede ved at vokse op på en stor gård var friheden. Der var ingen, der overvågede os børn og vi fandt på en masse sjov uden at skulle bede om tilladelse først. Der var ingen, der så, at vi galoperede i fuld fart mod de låste jernbanebomme på grusveje”.

Drømmen om at blive forfatter blev til virkelighed

Foto: Linda Alfvegren

Som teenager interesserede hun sig for medierne, og efter at have boet i udlandet begyndte hun som tyve årige at sælge kronikker i håbet om at blive journalist. Det blev hun, og herefter fulgte drømmen om at blive forfatter. Og det blev hun, men ikke uden hård kamp, tårer, mange omskrivninger og utallige afslag fra forlag over en årrække.

Men en dag ringede telefonen på hendes arbejde. Det var et forlag, der havde læst hendes manuskript og gerne ville udgive hendes bog: Så var drømmen for alvor vakt til live!

620.000 bøger solgt på 5 år

Det er lidt over fem år siden, at den første bog, Uge 36 udkom i Sverige (bogen udkom for første gang i Danmark i 2012). Siden har Sofie Sarenbrant skrevet yderligere fem bøger som i et samlet antal for længst har passerede den halve million solgte eksemplarer. Det er altså en imponerende stor volumen!

Sofie Sarenbrants bøger hører under den genre, som bliver kaldt femi-krimi, og dermed får hun fornemt selskab af Liza Marklund, Camilla Läckberg og Mari Jungstedt blandt de storsælgende svenske kvindelige krimiforfattere.

De to første bøger, Uge 36 og I stedet for dig hænger lidt sammen, omend man godt kan læse dem adskilt fra hinanden, men det er den samme person som går igen i begge bøger. De resterende fire bøger er en krimiserie, som også kan læses uafhængigt af hinanden. Du kan læse meget mere om Sofie Sarenbrant og finde alle hendes bøger her

Rækkefølgen på Sofie Sarenbrants bøger

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 99,95 kr. )
Uge 36 PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Sommersæsonen i det lille fiskerleje Brantevik er ved at være forbi. For familierne Winter og Malm har det været en regnfuld ferieuge, og stemningen er ikke i top. De to veninder Johanna og Agnes er begge højgravide med kun nogle få uger til fødslen. For at afslutte ferien på en god måde beslutter de to par sig for at gå til karaokeaften på den lokale kro. Men noget går grufuldt galt, og da de vågner næste morgen er Agnes væk. Agnes’ forsvinden bliver ugens store nyhed, og politi og medier arbejder sammen for at finde en løsning på mysteriet. Det bliver en kamp mod tiden, og alt tager en uventet drejning, da liget af død kvinde skylles op på stranden.
Læs også efterfølgeren: I STEDET FOR DIG
ANMELDELSER
”Den ekstreme hverdagshistorie a la ’det kunne have været din veninde!’ Johanna og Agnes er lige langt henne i graviditeten. På en ferie sammenforsvinder Agnes pludselig sporløst og tilsyneladende er der flere, som kunne have motiv for at slå den hormonkulrede, højgravide kvinde ihjel. Pludselig får den Barnaby-agtige stemning Twin Peaks-undertoner” – ELLE
” …. somre er ikke, hvad de har været, og svenskerne kan gøre selv det mest tilforladelige miljø så super uhyggeligt, at man kun tør læse i dagslys. Nyd Sofie Sarenbrant for tempo, smurt dialog og en rislen ned ad ryggen.” – Femina
"Uge 36 er svensk krimiguld" ****** - Alt for damerne
 

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
I stedet for dig PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Det er 16 år siden, Agnes blev bortført og tvunget til at føde sit barn i en mørk kælder midt i det skånske sommerparadis Brantevik. Drengen blev revet fra hendes arme, i samme sekund han tog sine første åndedrag. Hvad der derefter skete med ham, er en gåde, det aldrig er lykkedes politiet at opklare.
I dag lever Agnes et tilsyneladende fredeligt familieliv i Bromma med sin mand og deres datter Nicole, som nu er 18 år. Hvad hun ikke ved, er at hendes mand er hende utro, og at Nicole er rejst til Brantevik for at finde sandheden om sin bror. Men der er flere personer med tilknytning til sagen, som er vendt tilbage til den lille fiskerby, og da Nicole endelig forstår, hvilken fare hun er i, er det for sent at vende om.
I STEDET FOR DIG er den spændende, selvstændige fortsættelse af Sofie Sarenbrants roste debutbog Uge 36 .

Emma Sköld-serien:

Den seneste og aktuelle bog i serien om kriminalinspektøren Emma Skjöld er den samfundskritiske og uhyggeligt aktuelle Tiggeren, der udkom 28. oktober 2016.

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
Hvil i fred PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
På et celebert spa findes en kendt skuespillerinde dybt bevidstløs og et ældre ægtepar døde. Det chokerede personale tilkalder straks politiet, men alle undersøgelser tyder på, at det blot drejer sig om en tragisk ulykke og en overdosis sovepiller. Alligevel har hotelchefen en fornemmelse af, at der er noget galt, og da de nogle dage senere finder endnu en person død, er der da heller ingen tvivl: Det er drab.
Kriminalassistent Emma Sköld får ansvaret for efterforskningen. Snart bliver hun klar over, at der er en sammenhæng mellem de tre hændelser, og at de leder efter en gerningsmand, der ikke er færdig med at dræbe.
Hvil i fred er første bog i krimi-serien med kriminalassistent Emma Sköld.
 

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
Døden løber maraton PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Da startskuddet går til det årlige Stockholm Marathon, er alt på den anden ende. For selv om det er den 1. juni, er det koldere end juleaften, blæsten suser gennem gaderne, og løberne ved startlinjen har rustet sig med paraplyer og iført sig sorte affaldssække for at tage det værste af styrtregnen. Men det bliver kun værre, for ikke så snart er starten gået, før en mand falder om. Da han føres til samariterteltet, viser det sig, at han bløder heftigt fra et sår i ryggen, og han dør inden ankomsten til hospitalet. 
Kriminalassistent Emma Sköld overværer løbet for at heppe på sin søster, men da hun hører, at en livløs kvindelig løber netop er blevet fundet i en park, skynder hun sig til findestedet. Hun kan konstatere, at der ikke er tvivl om, at kvinden er blevet myrdet. To døde løbere kan ikke være en tilfældighed, og Emma står tilbage med tanken, om der er et eller andet sted i det store maratonfelt løber en morder.
DØDEN LØBER MARATON er 2. bog i krimi-serien med Emma Sköld.
 

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
Åbent hus PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
”Bekymrer du dig for, hvor mange der kommer for at se på jeres hus? Du burde bekymre dig for, hvor mange der går derfra.”
Familien Göransson har deres hus til salg, men morgenen efter et åbent hus–arrangement finder den seksårige datter sin far brutalt myrdet i gæsteværelset. Der er ingen tegn på indbrud, og mordvåbnet er en af familiens egne køkkenknive. Har nogen gemt sig i huset efter fremvisningen? Eneste tegn på dette er datterens påstand om, at en fremmed har klappet hende på kinden i nattens løb.
Kriminalinspektør Emma Skjöld, som får ansvaret for efterforskningen, har mistanke til afdødes hustru. Og hemmeligheder, som afsløres, underbygger også denne teori. Men så vender flere mord i forbindelse med åbent hus-arrangementer op og ned på det hele. For hvad er det egentlig, der foregår i det hyggelige boligkvarter? Og hvad er forbindelsen mellem ofrene?
ÅBENT HUS er 3. bog i krimi-serien med Emma Sköld.
 

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
Babysitteren PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Da kriminalinspektør Emma Sköld vågner i en hospitalsseng efter fem måneders koma, har hun ingen anelse om, hvor hun er, og hvad der er sket. Det sidste, hun husker, er, at hun efterlod sin fire uger gamle datter hos kæresten, Kristoffer, for at ride en tur.
I Emmas fravær har Kristoffer bedt sin tidligere kæreste om hjælp til at passe datteren, og det er en opgave, hun trives alt for godt med. For ikke bare er hun aldrig kommet over bruddet med Kristoffer, men hun har også altid ønsket at blive mor, så hun har slet ikke lyst til at opgive sin nye rolle. Nu ligger Emma i sin hospitalsseng og undrer sig over, at hun ikke får besøg af Kristoffer og datteren. Og hvad med rideulykken – var det overhovedet en ulykke? Er der i virkeligheden nogen, der vil hende til livs? Men da hun beslutter at indvie en kollega i sine bekymringer, får det katastrofale konsekvenser.
BABYSITTEREN er 4. bog i krimi-serien med Emma Sköld.

af Sofie Sarenbrant
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 249,95 kr. )
Tiggeren , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Tiggeren af Sofie Sarenbrant er en skræmmende aktuel og spændende roman om grusomt magtovergreb på samfundets svageste. 

Stockholm plages af nogle mystiske mord på rumænske tiggere, og sagen bliver endnu mere mystisk, da alle politifolk som går ind i sagen dør som følge af forskellige ulykker.

Således går det også for Emma Sköld, som anede, at der var noget uldent ved efterforskningen, og nu er Emmas far, der er tidligere politimester, fast besluttet på at færdiggøre datterens efterforskning.

Evart Sköld har en plan, og ingen ved, at bag ham står en person, der i lang tid har haft en mistanke hvorfor drabene finder sted – og som med sit eget liv som indsats hjælper Evert. Det der ved første øjekast lader til at være en seriemorders værk, viser sig i virkeligheden at være en koldt beregnet plan på strukturelt niveau.
 

Tags:   KrimiSofie Sarenbrant

Mest populære

Mia anbefaler 5 af forårets bestsellere


Bibliotekatten: Gode tips til højtlæsning med dit barn


Ord fra en bibliofil anbefaler: Astrid Lindgren bøger - for store og små


Mia smager Michelle Kristensens opskrifter


7 sikre bog-gaver til konfirmanden


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display