Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage37
blogImage37

Nye eventyrlige tidsrejser

Rejs gennem tiden med disse fantastiske serier. Udforsk forhistoriens London eller det skotske højland med Rubinrød-trilogien eller Outlander serien, så kan du få historie, action og en smule romantik i en.

af

- d. 21. december 2016

Drømmer du dig ofte tilbage til en anden tid? Og elsker du bøgernes verden, fordi den kan bringe dig til en anden tid og et andet sted? Hvis du kan svare ja til et eller begge spørgsmål, bør du kraftigt overveje, om den næste bog, du samler op, ikke skal have et element af tidsrejse.

Når man læser en bog med tidsrejser, får man nemlig to ting på en gang: det fascinerende og tillokkende som en anden tid kan bringe og en moderne hovedperson, som man nemt kan forholde sig til. Det kan være lettere at sætte sig ind i en person fra ens eget århundrede end f.eks. en fra 1700 tallet. Derudover kan det hjælpe, at de øjne som man ser den anden, mere eller mindre fjerne, tid med, ser tingene fra en kendt synsvinkel.

To serier der er populære verdenen over, som begge indeholder tidsrejser er Kerstin Giers Rubinrød-trilogi og Diana Gabaldons Outlander serie. Begge har en kvinde, som ved et tilfælde falder igennem tiden, i hovedrollen. Kerstin Giers bøger er en serie af spændende og action-prægede ungdomsromaner, og selvom Diana Gabaldons bøger måske er til den mere modne læser, betyder det ikke, at de er kedelige. For det kan man næppe kalde Outlander serien, der er fyldt med spænding og plot twists. Begge serier er action-prægede med fart over feltet, som samtidig giver dig en lille bid af historie – så du får action, historie og en smule romantik i ét hug.

Rubinrød af Kerstin Gier

Rubinrød-trilogien af Kerstin Gier starter med bogen Rubinrød efterfulgt af Safirblå og Smaragdgrøn. I denne serie møder vi Gwendolyn Shepherd, der kommer fra en familie med et specielt gen og et utal af hemmeligheder. Desværre for Gwendolyn så kender hun ikke til familiehemmelighederne, så der foregår mange ting bag lukkede døre derhjemme. En dag bliver hun svimmel, og pludselig befinder hun sig i en anden tid. Men så hurtigt som det er kommet, ligeså hurtigt er hun tilbage igen, og Gwendolyn bliver pludseligt kastet ind i hemmelighedernes verden. Det er nemlig hende, og ikke kusinen som tidligere antaget, der har arvet familiens særlige gen, som gør det muligt at rejse gennem tiden. Før hun ved af det, bliver Gwendolyn medlem af en hemmelig cirkel af tidsrejsende, og hun får til opgave at rette op på fortidens problematiske hændelser. Men intet er, som det ser ud, og ingen vil fortælle Gwendolyn, hvad der egentligt foregår. Du kan få hele trilogien, som er delvis er blevet filmatisere i Kerstin Giers hjemland Tyskland, på dansk.

Outlander af Diana Gabaldon

I Outlander Den engelske kvinde møder vi engelske Claire Randall, der er på sin anden bryllupsrejse med sin mand Frank efter 2. verdenskrig. Parret er taget til Skotland for at komme tættere på hinanden igen efter livet under krigen. Claire, der arbejdede som sygeplejerske under krigen, er interesseret i Skotlands blomster og planters medicinale egenskaber og Frank, der er historiker, er fascineret af stedet og sin egen historie – hans forfædre var nemlig del af Englands styrker i Skotland i 1700 tallet. Sammen besøger de en række steder, og ved Craigh na Dun, en forhistorisk stencirkel, falder Claire over en interessant blomst, men hun får den ikke plukket. Derfor beslutter hun sig senere for at vende tilbage. Da hun alene kommer til Craigh na Dun, er atmosfæren helt anderledes, og stenene nærmest summer. Hun falder igennem en sten og 200 år tilbage i tiden, hvor hun møder lumske engelske soldater, bliver kidnappet af en flok mænd fra det skotske højland og skal pludselig finde ud af at agere som engelsk fange i det skotske højland samtid med hun prøver at finde en vej hjem til 1900 tallet og Frank. Diana Gabaldon har ikke skrevet Claires historie færdig endnu, men der er hele indtil videre hele otte bøger i serien, hvoraf de første to er oversat til dansk.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner