" /> " />
plusbog logo
Plusbog logo
Find de lækreste one pot opskrifter i bogen One Pot
Find de lækreste one pot opskrifter i bogen One Pot

Opskrift fra bogen One Pot - Alt i én gryde - Din genvej til nem hverdagsmad

One pot cooking er utroligt populært i øjeblikket. Det er enormt tidsbesparende og kræver ikke ret meget. One pot cooking eller "Alt i én gryde" er din mulighed for at lave et lækkert, nærende måltid til billige penge.

af

- d. 06. marts 2019

Forfatteren bag bogen One Pot er Mette Mølbak, som er madredaktør hos Politiken. Hun har tidligere haft succes med sine kogebøger om kål. Netop nu er bestsellerbogen One Pot af Mette Mølbak på tilbud hos Plusbog.

De fleste mennesker har en gryde, et skærebræt og en god kniv, og det er blot disse gængse remedier, som opskrifterne i kogebogen er bygget op om. Det skal nemlig ikke være kompliceret at lave hverdagsmad, der er sundt, nærende og velsmagende. One pot cooking er en hjælp til alle, der vil lave mad fra bunden uden det tidskrævende aspekt, der ofte forbindes med madlavning. Mange af opskrifterne er faktisk både billigere og hurtigere end take away. Opskrifterne i One Pot er lavet ud fra devisen: Minimal arbejdsindsats og maksimal velsmag i én gryde.

Opskrift på krydrede kødboller i tomatsauce

Lam får en helt særlig smag, når det kommer i forening med tomater og krydderier. Kan du ikke skaffe hakket lam, kan oksekød bruges i stedet.

Ingredienser

KØDBOLLER

  • 400 g hakket lam 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 løg 
  • 1 æg
  • ½ dl havregryn
  • 2 tsk fint salt
  • peber

SAUCE

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 7 cm ingefær
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 chili olivenolie
  • 4 kardemommekapsler, knust
  • 1 spsk korianderfrø, knust
  • 1 tsk spidskommen, knust
  • 1 tsk garam masala
  • 1 flaske tomatpassata (ca. 700 g)
  • 4-5 dl vand
  • 2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 2 squash
  • Yoghurt naturel 
  • Friske koriander

KØDBOLLER

Pil og hak løg og hvidløg meget fint og bland det med kød, æg, havregryn, salt og peber i en skål. Stil det på køl.

SAUCE

1. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl ingefæren og riv den fint. Rens peberfrugten og skær den i fine tern. Rens chilien, fjern evt. kernerne og skær den i ringe.

2. Find en rummelig gryde. Steg løg og hvidløg blidt i nogle minutter i olie, til de bliver bløde, og tilsæt ingefær, peberfrugt og chili. Steg videre et par minutter. Kom krydderierne i, tilsæt tomat og vand og lad det koge op.

3. Form kødet til kødboller og kom dem i gryden. Spæd evt. med lidt vand, hvis saucen virker for tyk eller ikke dækker. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til kødbollerne er tilberedt.

4. Striml imens squash som grøn spaghetti, evt. i en spiralizer.

5. Smag saucen til med salt og peber.

6. Server med squash, yoghurt og frisk koriander til.

One Pot krydrede kødboller i tomatsauce 

One pot

Mette Mølbak

Hardback

Vores normalpris
149 kr
Medlemspris
129 kr

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner