Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
BLACK WEEK -20% på første medlemsordre!
Kurv
blogImage278
blogImage278

Q&A med Cara Delevingne

Vi er så heldige, at vi har modtaget en Q&A med Cara Delevingne, som netop er aktuel med YA bogen Mirror Mirror; og en læseprøve på bogen! Bogen handler hvor svært og hårdt det kan være at blive voksen. Læs med her.

af

- d. 24. oktober 2017

Vi har modtaget en Q&A med Cara Delevingne om hendes nye YA titel Mirror Mirror. Du kan læse bogbeskrivelsen her og finde en læseprøve i bunden af indlægget!

Q&A med Cara Delevingne

Hvordan fik du idéen til Mirror Mirror?

Jeg ville gerne skrive en roman, der gav et ucensureret billede af, hvor svært og hårdt det er at blive voksen. Unge er under et kæmpe pres, og der er en forventning om, at man skal være perfekt hele tiden. Men jeg ville gerne vise, at uanset hvem man er, så er man allerede perfekt.

Ud over bandets navn, så er spejlet og spejlbilledet en gennemgående metafor i romanen. Kan du fortælle noget om, hvad du gerne vil sige med den?

Der findes altid flere versioner af ens personlighed, lidt som at gå rundt i et spejlkabinet. Der er den perfekte version med det helt rigtige filter, der er skole- eller arbejdsversionen, der er den version, vi viser til vennerne – og så er der den ægte version, som vi alt for ofte holder skjult for andre. Budskabet i Mirror Mirror er, at man i virkeligheden kun har brug for den version, der viser en, som man virkelig er.

Du har ekstremt mange følgere på nettet, og de sociale medier spiller en helt afgørende rolle i forhold til opklaringen af Naomis skæbne. Mener du, at de sociale medier tjener et godt formål?

De kan sagtens tjene et godt formål, men de kan også være farlige. Jeg elsker, at de sociale medier giver mig mulighed for at komme i kontakt med mine følgere og dele mit liv med dem. Og det er et godt værktøj til at finde ud af, hvem man selv er, finde sin stamme og skabe kontakter. På den anden side kan det tænde et begær efter at få livet til at fremstå gnidningsfrit, og det kan gøre sårbare mennesker endnu mere sårbare. Så man skal færdes på nettet med omtanke.

Alle de fire hovedpersoner kæmper med at finde deres identitet. Er det noget, du selv har prøvet?

Ja, selvfølgelig. Jeg tror, at søgen efter identitet er det, der gør en menneskelig. Man bliver mere lykkelig, når man finder en dybere kontakt med andre, det er det, der får en til at stå op om morgenen. Når vi forstår andre, forstår vi også bedre, hvem vi selv er, men det er også noget, som er næsten umuligt at sætte ord på. Det er mere en følelse.

Der er mange stærke karakterer i bogen. Hvem føler du dig mest forbundet med?

Jeg føler mig forbundet med dem alle sammen i en eller anden grad, for jeg tror, at vi på et tidspunkt i vores liv alle har været der, hvor de er. Red føler sig isoleret og er i gang med at søge efter sin identitet, Rose virker uovervindelig udadtil, men indeni er hun sårbar og ked af det, og Leo ligger under for omverdenens negative forventninger og det pres, som omstændighederne har skabt.

Gennem romanen tager handlingen mange overraskende drejninger. Vidste du, hvordan historien ville ende, eller blev du selv overrasket?

Jeg vidste hele tiden, hvordan historien skulle ende, for det var mit ønske, at de her karakterer skulle finde styrken i sig selv til at overkomme de problemer, de kom ud for. Jeg tror virkelig, at alle kan gøre det samme som dem, hvis bare man har en lille smule tro på sig selv.

Kan læserne forvente at høre mere til Red, Leo, Naomi og Rose? Kommer der en fortsættelse?

Der er helt sikkert meget mere at fortælle om de her karakterer, så der kunne godt komme en fortsættelse. Men det må I vente lidt endnu med at finde ud af!


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner