Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Rækkefølgen af Morten Papes bøger

Morten Pape er forfatteren bag den fantastiske Amager-trilogi. 

af

- d. 07. oktober 2021

Alle tre bøger i serien foregår - som navnet antyder - på Amager, hvor Morten Pape selv er vokset op i ghettoen Urbanplanen, som er et af Københavns mest udsatte boligområder. Det er hans "hood" og han kunne ikke forestille sig at skrive en bog, som foregår et andet sted. Selvom bøgerne er en del af en trilogi, så er handlingen, temaet og hovedpersonerne forskellige i de tre bøger, og de kan derfor sagtens læses uafhængig af hinanden. Klik på bøgerne herunder for at læse mere om dem, købe dem eller tilføje dem til din ønskeliste.

Rækkefølgen af Amager-trilogien:

  1. Planen
  2. Guds bedste børn
  3. I ruiner

1. Planen

Planen handler om Morten Papes egen opvækst i Urbanplanen, hvordan det var at være etnisk dansker i en ghetto og om alle de multikulturelle sammenstød, det førte til. Bogen er en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til. Samtidig er Planen en historisk roman om de menneskelige omkostninger ved 90’ernes fejlslagne integration og 00’ernes fjendtlige indvandrerdebat, der kulminerede med profet-karikaturer, bandekrig og en hovedstad, der blev sat i flammer.  

Køb Planen af Morten Pape her:

 

2. Guds bedste børn

I Guds bedste børn møder vi Simon, Mickey og Jamil, som alle lever på kanten af samfundet, svigtet af omverdenen, fortabt i systemet og overladt til deres egen vrede. Bogen er en fortælling om venskab, skam, skyld og forsoning. Den er en tragedie om alt for unge mennesker, der kun kender gadens og voldens sprog - men gerne vil lære et andet.

Køb Guds bedste børn af Morten Pape her:

 

3. I ruiner

Hovedpersonen Amalie vokser op i et parcelhuskvarter på Amager i en umiddelbart helt normal dansk familie. Men under overfladen lurer katastrofen. Da Amagerbanken krakker i 2011 går det helt skævt for Amalies familie. Forældrene går fra hinanden, familien spredes for alle vinde, og Amalie skal nu forsøge at stå på egne ben, selvom gulvtæppet er trukket væk under hende. I ruiner er en stort anlagt roman om fortielser og dermed samtykker – i alle afkroge af familien, lokalt og på verdensplan. Bogen berører nogle af nutidens helt store emner som folkemord og finanskrise, et dysfunktionelt nødhjælps-system, et presset Europa og kernefamiliens sammenbrud. 

Køb I ruiner af Morten Pape her:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner