Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage34
blogImage34

Rækkefølgen på Bridget Jones

Hvis du ikke er helt sikker på, i hvilken rækkefølge du vil læse Bridget Jones serien, så læs med her. Rækkefølgen som bøgerne er udgivet i og kronologien i historien hænger nemlig ikke altid sammen.

af

- d. 16. december 2016

Der er rigtige mange, der elsker Bridget Jones – og med god grund! Bøgerne er søde, sjove og hjertevarme, og de er fyldt med situationer og øjeblikke, man kan sætte sig ind i – selv dem, der er tåkrummende pinlige. Uanset om du er inkarneret Bridget Jones læser, eller om du er ny til Bridget Jones bøgerne (måske har filmene inspireret din læselyst), kan det være lidt svært at finde ud af rækkefølgen på bøgerne, den er nemlig ikke helt ligetil. Der er to måder, man kan gå til rækkefølgen på bøgerne – efter udgivelsesdato eller efter kronologien i Bridgets liv.

Efter udgivelsesdato:

  • Bridget Jones’ dagbog (1996)
  • Bridget Jones – på randen af fornuft (1999)
  • Bridget Jones: Vild med ham (2013)
  • Bridget Jones’ baby (2016)

Nedenfor finder du den kronologiske rækkefølge.

Rækkefølgen på Bridget Jones bøgerne efter begivenheder

Bridget Jones’ dagbog

Udkom i 1996

En fortælling fra Bridget Jones, som er omkring de 30, single, uorganiseret og selvoptaget. Bridget Jones er udstyret med en masse selvironi. Helen Fielding har gennem Bridget givet stemme til de millioner af kvinder med de samme frustrationer over singlelivet, karriereræset og søgen efter den eneste ene.

 

Bridget Jones – på randen af fornuft

Udkom i 1999

I Bridget Jones - på randen af fornuft er Bridget igen tilbage med sine hudløst ærlige betroelser til dagbogen. Bridget fandt sin eneste ene med en lys fremtid. Nu er det tilbage til hverdagen, det er ikke altid drømmen at have drømmemanden inden for rækkevidde. Specielt ikke i ens lejlighed. Hjælpen finder hun i de uendelig mange selvhjælpsbøger.

 

Bridget Jones’ baby

Udkom i 2016

Singlepigen Bridget Jones elsker singletilværelsen og sit job som tv-producer, men fertiliteten er dalende. Udløbsdatoen nærmer sig. Efter flere sjove og pinagtige situationer finder Bridget Jones ud af at hun er gravid. Det bliver en graviditet fuld af hormoner og følelser, men hvem er faderen?

 

Bridget Jones: Vild med ham

Udkom i 2013

Bridget Jones er blevet 51 år, enke og mor til to børn. En ting har dog ikke ændret sig, hun er stadig lige forvirret. Hun er blevet indfanget af internet-dating og de sociale medier. En disciplin, der ikke er til at styre. Hun er fyldt af flere af livets spørgsmål.

 

Uanset hvilken rækkefølge man læser Bridget Jones bøgerne af Helen Fielding i, er man godt underholdt af Bridget Jones og de forviklinger, som hun nogle gange selv er årsagen til. Bridget Jones faktisk startede som en klumme i den britiske avis The Telegraph i midten af 1990’erne. Grundet dens popularitet udkom den første bog Bridget Jones’ Dagbog i 1996, hvilket ikke gjorde Bridgets popularitet mindre – faktisk modtog bogen i 1998 en pris og titlen som British Book of the Year. Den første Bridget Jones bog blev filmatiseret i 2001 med Renée Zellweger i titelrollen og med Colin Firth og Hugh Grant som henholdsvis den reserverede Mark Darcy og bad boy karakteren Daniel Cleaver. Det nyeste skud på stammen Bridget Jones’ baby er også blevet filmatiseret – filmen kom ud i 2016 ligesom bogen.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner