plusbog logo
Plusbog logo
blogImage360
blogImage360

Rækkefølgen på Dan Browns bøger

Dan Brown er en af nutidens mest succesfulde forfattere. Han står bag den mytiske serien om Robert Langdon. En serie som startede med Da Vinci Mysteriet og nu tæller fem bind.

af

- d. 04. maj 2018

Dan Brown er kendt som mesteren af gådefulde spændingsromaner, hvor talrige nøgler, koder og oldgamle savn skal opklares undervejs. Dan brown fængsler sine læsere i mysterier, som først virker uopklarlige, men som til sidst giver mening - kode for kode. 

Dan Brown blev verdenskendt, da han udgav 'Da Vinci Mysteriet'. En bog som i dag er en af verdens bedstsælgende bøger, og udgivet på 44 sprog. Men i modsætning til hvad mange tror, så er hverken 'Engle og dæmoner' eller 'Da Vinci Mysteriet' Dan Browns første spændingsroman. Det er derimod 'Tankados Kode', som han udgav i 1998. Her under følger rækkefølgen på Dan browns titler.  

Rækkefølgen på Dan Browns Robert Langdon serie

2000 - Engle og Dæmoner
2003 - Da Vinci Mysteriet
2009 - Det forsvundne tegn
2013 - Inferno
2017 - Oprindelse

Andre udgivelser af Dan Brown

1998 - Tankados Kode
2001 - Morderisk bedrag

Oprindelse er 5. bind i Robert Langdon serien

Dan Brown er kendt for, at ligge en usædvanlige mængde research i sine bøger, hvilket også er hemmeligheden bag bøgernes detaljegrad. Før udgivelsen af 'Oprindelse', som udspiller sig i Spanien, tilbragte Dan Brown to år i Spanien, hvor han lærte landets historie, kultur og landskaber at kende. Han brugte tiden på at læse bøger, og tale med personer, som besad viden om landets historie. 

I 'Oprindelse' begiver Robert Langdon sig ud på et mysterie, som rejser de evolutionære spørgsmålene om hvor menneskeheden kommer fra, hvor vi skal hen i fremtiden, samt det spørgsmål om hvorledes gud vil overleve videnskaben. Dan Brown tager os igen med i katolske myter, æld gamle savner, og mysterier som aldrig før er løst. I dette klip fortæller Dan Brown om skriveprocessen samt hvordan han forbereder sig, og så fortæller han hvor han kærlighed til koder kommer fra. 

Credit to BBC

Oprindelse

Dan Brown

Indbundet

Vores normalpris
189 kr
Medlemspris
165 kr
 

Dan Brown startede med Tankados Kode fra 1998

Dan Brown var egentlig i gang med at gå i sin fars fodspor, som underviser på universitet, da han i 1996 besluttede sig for at skrive en Psy-fi kriminalroman. Den roman blev til 'Tankados Kode'. En roman, som først blev kendt i Danmark efter, at Brown havde slået igennem med 'Da Vinvi Mysteriet'. I Tankados Kode er USAs efterrastningstjeneste i besidelse af computere, som kan knække alle koder, men en dag dukker en kode op som computeren ikke kan løse. Kryptografen Susan Fletcher blev hidkaldt for at opklare mysteriet, og få løst koden. Det bliver i bedste Dan Brown stil et kapløb mod tiden, hvor Susan Fletcher skal løse et utal af små koder før hun måske kan løse koden som truer med at udrydde hele den amerikanske efterratningstjeneste.    

Tankados kode

Dan Brown

Vores normalpris
49 kr
Medlemspris
34 kr
 

Fremtidige udgivelser fra Dan Brown 

Dan Brown har for vane at forberede sig ned til mindste detalje, inden han starter skriveprocessen. Derfor er der heller kommet noget ud om, hvad næste roman kommer til at omhandle. I følge Dan Browns forlag planlægger Dan Brown dog, at udgive 6. afsnit i Robert Langdon serien i 2019, samt endnu en i 2023. 

Herunder kan du læse bogbeskrivelserne på Dan Browns bøger. 

Engle og dæmoner

Dan Brown

Paperback

Vores normalpris
92 kr
Medlemspris
72 kr
 

Da Vinci Mysteriet

Dan Brown

Paperback

Vores normalpris
92 kr
Medlemspris
72 kr
 

Det forsvundne tegn

Dan Brown

Paperback

Vores normalpris
92 kr
Medlemspris
72 kr
 
 

Morderisk bedrag

Dan Brown

Vores normalpris
49 kr
Medlemspris
34 kr