Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Se vores LEGO udvalg og skolestarts produkter

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Forfatterportræt

Rækkefølgen på Elsebeth Egholms bøger om Dicte Svendsen

Af  Martine Gjede , 6. juli 2015

Elsebeth Egholm er igen aktuel med ny bog i serien om journalisten Dicte Svendsen. Vi ser i den forbindelse nærmere på den populære serie og giver et portræt af seriens kendte og elskede hovedperson. Læs med her.

af Elsebeth Egholm
Hæftet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 103 kr.
  ( 150,00 kr. )

Nyeste bog i Elsebeth Egholms populære krimiserie om Dicte Svendsen udkommer 1. august. Bogen hedder Dødvægt og er niende bog i serien om den hårdtslående journalist. Men hvem er Dicte Svendsen egentlig?

Hvem er Dicte Svendsen?

Dicte Svendsen er hovedpersonen i Elsebeth Egholms populære femi-krimiserie. Den første bog i serien, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2002. Dicte er journalist og bosat i Århus. I løbet af serien er hun opslugt og involveret i store kriminalsager, og undervejs forsøger hun at balancere kærligheden, venskaber og skeletter i skabet.

Dicte møder konstant nye udfordringer og har det med at komme galt afsted. Uanset om det er en psykopat med en økse, en voldtægtsforbryder, om hun er ved at blive kvalt eller om det er en forelskelse i en kæreste som ikke er hendes. De spændingsmættede krimier har sikret underholdning for mange og har garanteret Elsebeth Egholm en plads på listen over de bedst sælgende krimiforfattere i Danmark.

Første gang vi møder Dicte er i bogen Skjulte fejl og mangler, hvor hun er 40 år gammel og fraskilt. Hun har netop forladt København og sin utro ægtemand og flyttet til Århus sammen med sin teenagedatter, Rose.

Elsebeth Egholms krimiserie om Dicte Svendsen er blevet dramatiseret i tv-serien “Dicte” med Iben Hjejle i hovedrollen.

Læs meget mere om Elsebeth Egholm her. Og se en videoen, hvor Elsebeth Egholm fortæller om sine Dicte-bøger og tv-serien:

Ny bog om Dicte Svendsen: Dødvægt

Den nye bog om Dicte Svensen hedder Dødvægt og her er hvad vi ved om romanen:

Dicte og hendes kæreste Bo er på vej til øen Gozo i Malta med et hold fotoelever. De bliver vidner til en katastrofe, da en flygtningebåd fra Libyen kæntrer. En af Bos bedste elever, Natasha, tager en masse billeder og indfanger færgens søsyge passagerer, døde afrikanere i havet og liget af en ung, hvid kvinde, der flyder i bølgerne mellem sorte mænd.

Bo og Natasha forsvinder og sammen med den lokale efterforsker Jack, kæder Dicte det sammen med de fotos, Natasha tog på katastrofedagen. En af de passagererne fra flygtningebåden ligner nemlig den hvide døde kvinde i havet. Da Natashas lig bliver fundet for foden af klipperne, får det Dicte til at stille spørgsmålet: Hvad er det for en viden, Natasha har haft, som kostede hende livet?

Bo forbliver væk, og Dicte bliver nødt til at arbejde sammen med en mand, som hun er mere end tiltrukket af. Efterforskningen strammes til da endnu et lig af en ung pige skylles op på Siciliens kyst, og Dicte må forholde sig til den gamle sandhed, at hvide liv tillægges større værdi, end sorte.

I hvilken rækkefølge har Elsebeth Egholm skrevet sine bøger?

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Skjulte fejl og mangler , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Journalisten Dicte Svendsen, der netop er blevet skilt og er flyttet til Århus, fejrer sin 40 års fødselsdag med to veninder. Aftenen slutter brat, da selskabet finder liget af et spædbarn. Den efterfølgende efterforskning, som Dicte involveres i, åbner op for Dicte og venindernes personlige historier. Almindelige liv, hvor alt fremstår normalt, men hvor fortidens spøgelser efterhånden viser sig. Skjulte fejl og mangler er den første bog om journalisten Dicte.
 

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 84 kr.
  ( 130,00 kr. )
Selvrisiko , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Flere ildspåsættelser og fundet af et lig i landsbyens mose sætter begivenhederne i gang i Elsebeth Egholms anden bog om Århus-journalisten Dicte. Efter to identiske mord, rettes fokus på Dictes egen sikkerhed, da der trækkes paralleller til hendes fortid, der inkluderer et tragisk forhold og endeligt opgør med forældrene.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Personskade , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Vi møder igen Dicte, Wagner, Bo og de resterende karakterer i den tredje bog i serien. Den varme sensommer hænger over Århus, da liget af en nøgen kvinde findes bag en container. Samtidig er der en højspændt stemning mellem politi og invandrermiljøer i forstadsghettoen. Dicte har sideløbende med efterforskningen en række private kampe, der udfordrer hende.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Nærmeste pårørende , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Nærmeste pårørende er den fjerde, selvstændige roman i serien om den århusianske journalist Dicte Svendsen, der i begyndelsen af romanen modtager en film med posten, sendt anonymt og stilet til hende personligt. Fra det øjeblik billederne ruller hen over skærmen er hendes verden ikke længere den samme... 'Nærmeste pårørende' er en samfundskrimi, der peger på den gamle sandhed, at det ofte er dem, der står os nærmest, som vi ender med at gøre allermest fortræd.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Liv og legeme , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Dicte Svendsen er hurtigt fremme, da liget af en ung kvinde bliver fundet ved stadion i Århus under en fodboldkamp. Den unge kvinde er maltrakteret på grusomste vis, og det eneste spor er et glimt af et støvleklædt ben i buskene bag liget, som findes på en lille piges mobiloptagelse. Er manden med støvlerne den samme, som støver damer op på værtshusene for at indlede sadomasochistiske forhold? Eller ligner det skamferede lig andre ofre for forbrydelser, og er der tale om en politisk motiveret seriemorder, som opererer i hele Europa? Sagen bliver ikke mindre kompliceret, da Dicte Svendsen kontaktes af en hospitalsindlagt straffefange, som er dømt for uagtsomt manddrab. Han hævder at besidde væsentlige oplysninger og ønsker at gøre en byttehandel.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Vold og magt , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
To bomber eksploderer i Århus med få minutters mellemrum. Den ene i et solcenter, hvor Dicte Svendsen skulle have været – den anden i den fremadstormende borgmesterkandidat Francesca Olsens bil. En borgmesterkandidat, som Dicte skulle tale med samme eftermiddag… DNA-spor fra det første gerningssted kaster mistanke på Dictes bortadopterede søn, som er forsvundet fra jordens overflade. I sin søgen efter ham og historien bag bomberne kommer Dicte ud på en rejse, der tvinger hende til at se sig selv og sit livs valg i øjnene. Det er et hæsblæsende drama, hvor de store spørgsmål er på spil: Hvad sker der, når de, der har magten, misbruger den? Er blod tykkere end vand? Og hvem beslutter, hvad der er normalt? Tag med til en underverden, hvor vold og magt sætter dagsordenen, og hvor gamle regnskaber skal gøres op.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Eget ansvar , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Sommerferie og hedebølge i Århus. En kendt flygtningeadvokat findes død i sit hus i Højbjerg. Det ligner et hændeligt branddødsfald men er ved nærmere eftersyn drab. Efterforsker ved Østjyllands Politi, John Wagner, bliver kaldt ind på sin fridag og må melde afbud til Dicte Svendsens og hendes datters Roses fødselsdagsfest samme aften. Dictes søn, Peter, foretrækker at holde øje med festen på afstand og følger efter Rose og kusinen Anne Marie, da de senere går ud i Århus' natteliv. På vejen passes de op af en hvid bil med to hætteklædte mænd. Peter forsøger, men kan ikke forhindre kidnapningen.
Få dage senere finder et ungt par en afsavet hånd i Trige skov. Den stammer tydeligvis fra en ung afrikansk kvinde, og senere finder man andre ligrester i en rævegrav, men man finder ikke hovedet og kan ikke identificere liget. Ingen har meldt den pågældende savnet.
Efterforskningen kæder efterhånden advokatens død sammen med kidnapningen, og Anne Maries far bringes ind som mistænkt. Imens driller et Afrika-tema Wagner. Igen og igen dukker afrikansk musik, afrikanske masker og afrikanske flygtninge op, men han kan ikke regne sammenhængen ud.
Dicte forsøger at samarbejde med politiet, men da Anna Bagger overtager kidnapningssagen, mister hun tilliden og kaster sig ud i sin egen efterforskning. Nogen begår indbrud i hendes hus, som der også blev begået indbrud hos Anne Marie og hos den døde advokat. Det går op for Dicte, at hun har noget, kidnapperne leder efter. Hvis hun kan finde det, kan hun måske indgå en handel med dem og få pigerne tilbage.
Eget ansvar handler om handler. Store og små. Handler er tilværelsens smøremiddel. Kernen i historien er illegale flygtninge, der betaler 50% af deres løn til grådige bagmænd for falske identiteter, så de kan bo og arbejde i DK. Men også Dicte indgår en handel, da hun til gengæld for sit navn på en forsideartikel lige lovlig hurtigt udnævner en navngivet person som drabsmand. John Wagner ofrer sin søn Alexander for jobbet og kan ikke holde ham fra et stigende misbrug. Dictes søster, Sofie, har pansat sin sjæl hos Jehova og ofret sin frie vilje, og Peter ofrer gamle venskaber for at grave i fortiden og finde pigerne. Sådan forsøger hver især at få det, de vil have. Men det har sin pris.

af Elsebeth Egholm
Hæftet, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 95 kr.
  ( 150,00 kr. )
Kød og blod , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Kød og Blod af Elsebeth Egholm. Bog 3 i serien med Peter Boutrup, søn af Dicte Svendsen, i hovedrollen. "Kød og Blod" er endnu en velskrevet krimi, der foregår i og omkring Djursland og Århus. 
Det går temmelig skidt for Dicte Svendsen, tidligere journalist. Efter en voldtægt tidligere på året, i sommeren, er hun ved at miste sit hold i virkeligheden, lider af vrangforrestillinger og går konstant i bad.
Kalenderen siger nu november, og en ung kvinde, tilhørende studiemiljøet i Århus, er fundet død i en baggård tæt ved det freelance kontor hvor Dicte har sin gang. Drabet på den unge kvinde er det andet af sin art i miljøet og der er spor der tyder på at gerningsmanden, der går efter unge sårbare kvinder, voldtager, dræber og deres hals bliver flået op, alle spor peger mod et rovdyr.
Dicte researcher til en bog om tidligere voldsofre og deres gerningsmænd, under hendes udredning påpeger et voldtægtsoffer en mulig forbindelse til de nye drab. For selv at finde fred, sætter hun alle kræfter ind for at finde pigernes drabsmand, alt imens hun balancerer på kanten af sin egen afgrund. Hendes sanser vil ikke, som hun vil, og hendes datter, Rose, der er gravid, truer endda med at afskære hende fra sit kommende barn, hvis ikke Dicte går i behandling.
Sideløbende modtager en ung dyrepasserelev ved Skandinavisk Dyrepark, på Djursland, anonyme breve fra en person, der kalder sig B., og Peter Boutrups hund, Kaj, bliver udpeget som gernings"mand" for mordet på et får.
Da en mand i politiuniform kidnapper Kaj fra Grenå Politistation, tager Peter selv affære. Jagten på gerningsmanden kaster nyt lys på de to drab i Århus, for ulven er kommet til Danmark - og flokkens udsatte individer lever på lånt tid.

11 bøger i Dicte Svendsen serien

Til trods for at der i ovenstående er nævnt ni bøger, har Elsebeth Egholm faktisk skrevet 11 bøger med Dicte Svendsen. Men i to af bøgerne optræder Dicte ikke som hovedrollen, men derimod Dictes søn Peter Boutrup. I krimien Vold og magt (den sjette bog i serien med Dicte Svendsen) er Dictes fortrængte søn, Peter (der er opvokset på et børnehjem) mistænkt i en drabssag. I de to bøger som Elsebeth har skrevet efter Vold og magt handler det således ikke om Dicte, men om Peter, og Elsebeth Egholm nedtoner derfor også de specifikke feminine træk, som Dicte-bøgerne lægger sig op ad, der kendetegner femi-krimien.

De to bøger med Peter Boutrup som hovedperson (der blev skrevet mellem Vold og magt og Eget ansvar hedder:

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
Tre hundes nat , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
På årets første nat, i isnende kulde, forsvinder 18-årige Nina Bjerre fra en nytårsfest i Grenå. Dagen efter – ved sin bopæl på en klint 13 kilometer derfra - finder Dictes Svendsens søn, Peter, liget af Ramses Bulai, en gammel kending af politiet. Til stede på klinten den dag er også Peters nye nabo, en mystisk ung kvinde ved navn Felix.Peter selv forsøger at lægge sin fortid bag sig. Han benægter sit kendskab til Ramses, og senere forstår han, at også Felix holder noget skjult. Sammen forsøger de at kortlægge, hvorfor Ramses skulle dø, og hvorfor Felix skulle komme ud for en ulykke og lide et uerstatteligt tab. Pilene peger på en værdifuld last i et sænket skib et sted i Kattegat. En last, som nogen vil gøre alt for at finde. Sideløbende må den lokale politimand, Mark Bille Hansen, acceptere, at hans tidligere elskerinde nu er chef for Efterforskningen. Holdet fra Århus sætter hovedkvarter op på Grenå Politistation. To dage efter Nina Bjerres forsvinden, finder dykkerpigen, Kir, liget af en ung pige i havnen: Hun er nøgen og fastgjort til et anker, og hendes ansigt er flået af.Er liget i havnen Nina Bjerre? Havde hendes og Ramses’ drab noget med hinanden at gøre? Peter Boutrup må sande, at svaret ligger et sted i den fortid, han forsøger at glemme.Tre hundes nat er mere end en krimi. Elsebeth Egholm tager læseren med ind i miljøer på kanten af et kuldslået Danmark, til ludere, svinebønder, indsatte, pigebander og provinsens stille eksistenser. Hun præsenterer Dictes bortadopterede søn, Peter, som hovedperson. Som sin mor, Århus-journalisten, er han en overlever. Men et er at overleve – noget andet er at få det liv, man ønsker sig.

af Elsebeth Egholm
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 130,00 kr. )
De døde sjæles nat , af Elsebeth Egholm
Beskrivelse:
Den 31. oktober, på de døde sjæles nat, mødes de levende og de døde på kirkegården ved midnat.
For Peter Boutrup sker der mere end det, da han en sen og regnfuld aften opsøger veninden Mys grav. Mys mor dukker op og vil have ham til at finde sin forsvundne søn, Magnus. Og næste dag bliver en ung nonne, Melissa, fisket op af voldgraven på det kloster på Djursland, hvor Peter arbejder som tømrer.
Melissa er garroteret – en gammel spansk henrettelsesmetode - og Peter er den sidste til at se hende i live.Samme sommer har minedykkeren, Kir Røjel, fundet en kasse med gamle knogler under dykning ved Kalø Vig. Det viser sig, at manden i knoglekassen også er blevet garroteret.
For 60 år siden. Mens Peter leder efter Magnus og en sammenhæng mellem hans forsvinden og Melissas død, får politimanden Mark Bille Hansen til opgave at kæde knoglerne sammen med pigen i voldgraven – og jagten på sandheden sender ham et højst overraskende sted hen.
De døde sjæles nat er en roman om stjerner og vandbærere og om, at de stærke måske nok har magt, men ikke altid ret. 
Om forfatteren
Elsebeth Egholm (f. 1960) er født og opvokset i Aarhus. Efter en årrække på Det jyske Musikkonservatorium tog hun uddannelsen som journalist og blev herefter ansat på bl.a. Berlingske Tidende. Senere valgte Elsebeth Egholm en freelancekarriere som journalist og forfatter, og hun debuterede i 1999 med romanen De frie kvinders klub. Siden har forfatteren udgivet en lang række bøger, og i 2002 udkom Skjulte fejl og mangler, den første i serien om journalisten Dicte Svendsen. I alt er der udgivet seks bøger i serien, og med Tre hundes nat fra 2011 har forfatteren taget hul på en variant af sin serie, hvor hun lader Dicte Svendsens søn, Peter Boutrup, være hovedperson, hvilket således også er tilfældet her med De døde sjæles nat.
Elsebeth Egholm har opnået status som en af Danmarks mest læste forfattere, og hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i en række lande, bl.a. Holland, Sverige, Norge, Italien og Frankrig, lige som serien om Dicte Svendsen pt. er ved at blive til en tv-serie på TV2 med Iben Hjejle i hovedrollen.
http://youtu.be/_wEIBHeiPJk

Mest populære

Mia anbefaler 5 af forårets bestsellere


Bibliotekatten: Gode tips til højtlæsning med dit barn


Ord fra en bibliofil anbefaler: Astrid Lindgren bøger - for store og små


Mia smager Michelle Kristensens opskrifter


7 sikre bog-gaver til konfirmanden


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display