Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage388
blogImage388

Rækkefølgen på Fredrik Backmans bøger

Fredrik Backman (f. 1981) er blevet en temmelig populær forfatter, i både hjemlandet Sverige og rundt om i verdenen, f.eks. er bogen ”En mand der hedder Ove”, udgivet i over 20 lande og er blevet rigtig godt modtaget.

af

- d. 29. oktober 2018

Fredrik Backman debuterede som forfatter, gjorde han det med hele 2 bøger på én gang. Han udgav bøgerne En mand der hedder Ove og Ting som min søn bør vide om verden på svensk i 2012 og især En mand der hedder Ove blev en kæmpesucces.

I 2017 udkom så 1. bind i hans planlagte serie om et lille svensk samfund højt oppe i det nordlige udkants Sverige, ”Bjørneby”.

Byens stolthed det, engang så, dygtige ishockeyhold er efterhånden et fjernt minde og byen er så småt i forfald. Nu er byens juniorhold dog godt på vej til at bringe både hæder, ære og en masse omtale til byen og der igennem også et nyt stort indkøbscenter 2 måske også et nyt gymnasium, men..!

Læs med i den spændende serie om Bjørneby, eller prøv kræfter med andre af Fredrik Backmans finurlige skildringer af livet i Sverige.

Bjørneby - Rækkefølge

Os mod jer - 2. bind i serien om Bjørneby

Os mod jer er den fritstående efterfølger af Bjørneby, med fortællingen om, hvad der skete efter de frygtelige hændelser fra den tidligere bog Bjørneby. En fortælling om hadet mellem de to byer, Bjørneby og Hed. En ung spillers hemmelighed og en ny tilflytter tvinger samfundet til at vise, hvad de står for.

 

Bjørneby - 1. bind i serien om Bjørneby

Bjørneby er første roman af to i historien om den lille by med de store drømme. Efter en karriere som professionel ishockeyspiller flytter Peter hjem til Bjørneby for at støtte den lokale klub. Mira skal vælge mellem en advokatkarriere og det stille liv som hustru og mor. En bog, som berører hele følelsesregistret.

 

Fredrik Backmans øvrige bøger

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere

Med bogen Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere, fortæller Fredrik Backman en rørende fortælling om det at sige farvel. Noah og farfar sidder på en bænk omgivet af farmors hyacinter. Farfar mindes farmor, som døde for kort tid siden. Noah og farfar kan snakke om alt. Farfars erindringer blegner mere og mere. Farfar og Noah er tvunget til at sige farvel.

 

Ting, min søn skal vide om verden

Fredrik Backman er blevet far. I Ting min søn skal vide om verden forsøger han at forberede sin søn på verden. Bogen indeholder udenomssnak, rørende råd om hverdagens ulidelighed og højdepunkter. Mest af alt handler det om, hvordan man er en god far. Forældres styrker og svagheder opridses med den velkendte humoristiske tone fra Fredrik Backman.

 

Min mormor hilser og siger undskyld

Den kloge syvårige Elsa har kun én ven. Det er mormor på 77 år. Mormor er Elsas superhelt og nabo. Da mormor bliver syg, sender hun Elsa ud på et lokalt eventyr, for at undskylde på vegne af mormor. Fredrik Backman fortæller med humor en historie om at miste og komme under huden på naboer, og dem man elsker.

 

Britt-Marie var her!

Britt-Marie var her! er historien om den 63-årige Britt-Marie, der forlader sin utro stodder af en mand og flytter til byen Borg. Byen har lidt store tab under den finansielle krise. Da Britt-Marie flytter til byen, er det vigtigste i byen fodbold. Og hvis der er noget Britt-Marie hader, så er det fodbold!

 

En mand der hedder Ove

En mand der hedder Ove, var Fredrik Backmans debutroman. Ove er 59 år, kører Saab og bliver kaldt “bitter” og “en nabos værste mareridt”. Men Ove er for helvede da ikke bitter bare, fordi han ikke render rundt med et smørret smil konstant. En humoristisk bog om hverdagens banaliteter, selvmordsforsøg og kunsten at bakke med anhænger.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner