Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage45
blogImage45

Rækkefølgen på Jojo Moyes' bøger

Jojo Moyes er forfatteren bag en af de seneste års største romansucceser – MIG FØR DIG. Men Jojo Moyes har skrevet flere romantiske romaner. Læs her i hvilken rækkefølge hendes bøger er udkommet.

af

- d. 15. december 2016

En gang i mellem spørger vi alle vores venner på Plusbog.dk’s Facebook-side, hvilken bog der er den bedste. Herefter sker der to ting:

1. Vi får skæld ud. For man kan da umuligt nævne bare én bog.

2. Når man så alligevel skal vælge én, falder valget på Jojo Moyes: Mig før dig.

Efter tre lange år udkom fortsættelsen endelig på dansk i 2015. Fortsættelsen hedder Efter dig og er blevet en lige så stor succes som sin forgænger. 

Hvorfor blev Mig før dig så populær?

Mig før dig er en moderne romantisk klassiker, der handler om Lou Clark, der leder efter et nyt arbejde, efter hun mister jobbet på “The Buttered Bun”. Hun tager derfor job som handicaphjælper.

Den unge mand, Will, som hun skal passe, er utrolig negativ, sur og modarbejdende. Will har siddet i kørestol, og er lam i næsten hele kroppen, siden han blev påkørt af en motorcykel. Han er træt af livet og føler sig magtesløs.

Will og Lou er forskellige som dag og nat – Will kommer fra overklassen og er intelligent og smuk – og Lou kommer fra arbejderklassen og kæmper for at forsørge sine forældre. Og hun føler sig ikke speciel. Mødet mellem dem viser sig at forandre deres liv for altid.

Anmelder Ditte skriver om Mig før dig på Plusbog.dk: “Jeg lå vågen til kl 1.30 en nat og læste de sidste 100 sider, mens jeg hulkegræd så snottet løb, og jeg flere gange måtte stoppe op for at tørre tåre af mine briller for, at jeg overhovedet kunne læse den færdig. Og hvis ikke det beskriver en god bog; En man virkelig kan mærke, så ved jeg ikke, hvad der gør.”

Forfatteren bag bestselleren Mig før dig

Engelske Jojo Moyes er kendt for sine tankevækkende og livsbekræftende kærlighedsromaner. Hun debuterede som forfatter da hun var 34 år med romanen Sheltering Rain (2002). Siden har hun skrevet 11 bøger, hvoraf mange allerede er udkommet på dansk. Hendes store gennembrud som forfatter var med Mig før dig. Filmen har netop haft præmiere i biografer over hele verden.

Oprindeligt havde Jojo Moyes ikke tænkt at skrive en fortsættelse til Mig før dig. Men da hun begyndte at arbejde med filmmanuskriptet til filmen, kom hun på andre tanker. Det, der gjorde udslaget, var dog en strøm af e-mails og henvendelser fra læsere på Twitter, der ville vide hvad der skete med Lou.

Jojo fortæller om arbejdet med Efter dig: “Det har været en sand fornøjelse at være sammen med Lou, hendes familie og familien Traynor igen, samt at konfrontere dem med helt nye ting. De har som altid fået mig til at grine og græde. Jeg håber, læserne vil få det på samme måde”.

Efter dig: Hvad der skete med Lou fra Mig før dig

“Du skal bare leve godt. Du skal bare leve.” Med de ord forlod Will – og læserne – Lou i Mig før dig, og siden har Lou forsøgt at komme videre i sit liv, selvom Will har efterladt et kæmpe hul fyldt med isolation og ensomhed. Hendes liv illustrerer en farveløshed, og det før så farverige tøj hun gik i og elskede er pakket ned i kasser.

Der er gået 18 måneder, og Lou arbejder i lufthavnen, hvor hun serverer drinks til passagerer. Lou iagttager alle flyene, der lander og letter, og passagererne der løber frem og tilbage. Hun tænker på, hvordan hun selv skal komme videre. Og så... en aften… sker der noget dramatisk, der vil ændre Lous liv for altid! 

Sophie Kinsella interviewer Jojo Moyes om Efter dig i videoen her. Her kan du desuden læse første kapitel af Efter dig

Det kan være en smule svært at holde styr på i hvilken rækkefølge Jojo Moyes’ bøger er udkommet, da de er udkommet senere på dansk og i en anden rækkefølge end på engelsk. Derfor får du her en guide med rækkefølgen på de populære bøger af bestsellerforfatteren, hvoraf ikke alle er udkommet på dansk endnu. Du kan læse meget mere om Jojo Moyes samt finde alle hendes bøger her – både på dansk og engelsk.

Rækkefølgen på Jojo Moyes’ bøger.

Sheltering Rain (2002)
Romanen er endnu ikke oversat til dansk. 

Sommeren jeg mødte dig (Foreign Fruit, 2003).
Romanen udkom i USA med titlen Windfallen. 

The Peacock Emporium (2004)
Romanen er endnu ikke udkommet på dansk. 

Brudeskibet (The Bride Ship, 2006)

Hvalernes sang (Silver Bay, 2007)

Toner i natten (Night Music, 2008)

Det store spring (The Horse Dancer, 2009)

Det sidste brev fra din elsker (The Last Letter from your Lover, 2010)

Mig før dig (Me before you, 2012)

Honeymoon i Paris (Honeymoon in Paris, 2012)
Romanen er en miniroman og udkommer på dansk i en fin miniudgave, der nemt kan være i tasken. 

Hende du forlod (The girl you left behind, 2012)

En plus en (The One Plus One, 2014)
Romanen udkom i USA med titlen One Plus One

Alene i Paris (Paris for One, 2014)
Romanen er en miniroman og udkommer på dansk i en fin miniudgave, der nemt kan være i tasken.

Efter dig (After you, 2015)

Bøger der minder om Jojo Moyes’ bøger

Hvis du elsker Jojo Moyes, kan det være du også har lyst til at læse:

Sophie Kinsella, der her i videoen interviewer Jojo Moyes skriver selv dejlige og humoristiske chicklit-bøger, og vi kan næsten ikke vente til den næste shopaholic bog kommer. Her kan du få styr på alle shopaholic bøgerne.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner