plusbog logo
Plusbog logo
blogImage365
blogImage365

Rækkefølgen på Katrine Engbergs Bøger

Katrine Engbergs længeventede Glasvinge er netop udkommet. Da Katrine Engbergs forfatterskab nu tæller 3 udgivelser, har vi lavet en liste. Således, at du kan se hvilken du er nået til.

af

- d. 18. maj 2018

Katrine Engberg er et af stjerneskudene i den nye generation af dygtige danske krimiforfattere. Katrines bøger udmærker sig ved, at udspille sig i København. Derfor danner både 'Riget' og 'Caritasbrønden' rammen omkring vigtige scener i Glasvinge. Katrine er uddannet danser, og har samtidig arbejdet som koreograf på bl.a. musikalen Cougar. Hele sit liv har hun skrevet tekster, men blot lagt dem ned i skrivebordsskuffen. Derfor vagte det opsigt, da hun som 40 årig tog beslutningen om at skifte karriere og springe ud som krimiforfatter - en karriere som senere har gjort Katrine Engberg til en af Danmarks bedst sælgende forfattere. 

Rækkefølgen på Katrine Engbergs Jeppe Krøner serie

2018 - Glasvinge 

2017 - Blodmåne

2016 - Krokodille vogteren

Andre udgivelser af Katrine Engberg

2012 Klap i, Hest! Indrømmelser fra det perfekte liv (Medforfatter Anne Mette Hancock)

Planlagte udgivelser i 2018

Det er forventet, at 4. udgivelse i Jeppe Krøner serien udkommer i 2018. Peoples Press har dog ikke meldt ud om hverken titel eller udgivelsesdato endnu.  

Glasvinge er den seneste udgivelse i Jeppe Krøner serien

Glasvinge

Katrine Engberg

Indbundet

Vores normalpris
189 kr
Medlemspris
164 kr

Glasvinge kom på hylderne i februar 2018, og strøg med det samme til top på bestsellerlisten. Det bevidnede om Katrine Engberg popularitet, og kvaliteten af de to tidligere udgivelser i serien. I Glasvinge finder et avis bud, en tidlig morgen, et kvinde lig liggende i stringvandet på gammel torv. Et springvand som ligger midt på strøget. Jeppe Krøner bliver, sammen med sin nye makker Falck, sat på sagen. Det undrer med det samme jeppe, at morderen har turde løbe risikoen ved at ligge liget i indre by, hvor der er en massiv overvågning, og gode muligheder for at blive set. Efter undersøgelser af livet, fortæller retsmedicinerne Jeppe, at kvinden har sår, som ser mistænkelige ud. Retsmedicinerne kan ikke identificere hvilket instrument der er anvendt til mordet. Derfor søger Jeppe hjælp hos specialister på Københavns Rigshospital, Medicinsk Museion. Her bringer Katrine Engberg læseren ind i en spændingsfyldt opklaring, hvor specielt psykiatien og det danske behandlingssystemet også skiltres.   

VIDEO: Her taler Katrine Engberg med Rebekka Andreasen på Krimimessen i Horsense Credits til Krimimessen Horsens

Succesen fortsatte med udgivelsen af Blodmåne

Blodmåne

Katrine Engberg

Indbundet

Vores normalpris
168 kr
Medlemspris
137 kr

Blodmåne er den anden udgivelse i serien om Jeppe Krøner og hans politi-kollega Anette Werner. Bogen foregår under Københavns modeuge, hvor en kendte person myrdes på meget bestaldisk vis. Jeppe Krøner og hans kollega Anette Werner sættes på sagen. Hurtigt går det op for makkerparret at morderen har planer om at begå flere mord. Derfor bliver opklaringen et kapløb med tiden, for at komme morderen i forkøbet. Katrine Engberg er kendt for, at inddrage velkendte danske klinorier i sine bøger. I Blodmåne benytter Jeppe og Anette sig bl.a. af radioprogrammet Mads og Monopolet som en del af opklaringsarbejdet. Et element som sjældndt er oplevet i literaturen. Katrine Engberg fik stor ros for Blodmåne. Således gav krimibloggerne Krimifan og Jan Findal begge bogen 4 stjerner ud af 5. Bogfidusen var endnu mere begejsret og gav den 6 stjerner ud af 6.  

VIDEO: Her taler Katrine Engberg med bogbloggern Camilla Laugesen fra Bogfidusen omkring Blodmåne 

Katrine Engberg startede med udgivelsen af Krokodille Vogteren

Krokodille vogteren er første udvielse i Katrine Engberg serie om Jeppe Krøner og Anette Werner - det var her hele successes startede for Katrine Engberg. I Krokodillebogteren går folkepensionisten Gregers Hermansen søvnigt ned af trappen, for at tømme skrællespanden. På vej op, undrer han sig over at underboens hoveddør står på vid gab. Hans vil egentlig ikke gå ind, men hans nysgerrighed får overtaget, og her mødes han af et forfærdeligt syn. Den unge kvinde, som bor er blevet myrdet og ligger livløst på gulvet. Jeppe og Anette bliver sat på sagen, men hurtigt finde de ud af, at mordet ikke er lige til at opklare. Krokodillevogteren og Katrine Engberg er efter udgivelsen blevet rost for det komplicerede plot, og det store persongalleri, som skiltres i Krokodillevogteren.  

 

Forfattere som ligner Katrine Engberg

Katrine Engberg er en af stjerne i en ny generation af populære krimiforfattere. Har du allerede læst Katrines 3 bøger i Jeppe Krøner serien kan du med fordel starte på Anne-Mette Hancocks Heloise Kaldan serie, eller den svenske krimidronning Mari Jungstedts Anders Knutas serie.  

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner