Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Se vores LEGO udvalg og skolestarts produkter

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Forfatterportræt

Rækkefølgen på Mari Jungstedts bøger

Af  Martine Gjede , 20. marts 2018

Mari Jungstedt er en af nordens mest populære krimiforfattere og hun er yderst produktiv. Det Andet Ansight - den 13. bog i Gotland-serien udkommer 1. juni 2018. Læs vores forfatterportræt her.

Opdateret 25. April 2018

Mari Jungstedt debuterede i 2003 med Den du ikke ser. Her møder vi for første gang kriminalkommissær Anders Knutas, der arbejder for det lokale politi på Gotland, hvor han i løbet af romanen er på jagt efter en seriemorder.

Netop Gotland har dannet den geografiske ramme for Mari Jungstedts krimiserie og det har læserne taget til sig.

Siden debuten har Mari Jungstedt fået en placering som en af Sveriges mest fremgangsrige krimiforfattere. Og det siger ikke så lidt, for Sverige er landet, som har givet os Liza Marklund, Stieg Larsson, Leif G. W. Persson, Arne Dahl, Lars Kepler, Jan Guillou, Håkan Nesser, Camilla Läckberg… ja vi kunne blive ved…

Mari Jungstedts bøger har solgt i tæt på 3 millioner eksemplarer alene i Sverige, og hendes bøger udkommer i 20 lande og flere af bøgerne er blevet filmatiseret.

Egentlig er Kerstin Mari Jungstedt journalist – men da forfattersuccesen med den populære krimiserie om mord på Gotland tog fart, blev Mari Jungstedt forfatter på fuld tid. I de følgende romaner i Gotland-serien vender Mari Jungstedt tilbage til flere personer fra debuten, nemlig kriminalkommissær Anders Knutas og journalisten Johan Berg.

Til daglig bor Mari Jungstedt i Stockholm, men om sommeren tager hun residens på Gotland, hvilket selvfølgelig mærkes i krimiserien. Du kan læse meget mere om Mari Jungstedt her, hvor du også kan finde alle hendes bøger. 

Den nyeste bog i Gotland-serien

Snart udkommer 13. bind i Mari Jungstedts populære Gotland-serie på dansk. Svenskerne har været elle vilde, og vi glæder os derfor som små børn til den danske udgivelse af 'Det andet ansigt'. Udgivelsesdatoen er sat til d. 1/6 - 2018 og du kan læs bogbeskrivelsen her under.  

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 99 kr.
  ( 299,95 kr. )
Det andet ansigt , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
I ’Det Andet Ansigt’ af Mari Jungstedt hersker stilheden momenterne før en storm af feriehungrende turister ankommer til Gotlands fredelige kystbyer. En stor del af feriegæsterne vil ankomme til det populære Ljugarn: Et lille, men udsøgt sted, som i årtier har været kendt som et paradis på Gotland. Midt i al ferieidyllen findes den berømte kunstner, Henrik Dahlmann, overfaldet og myrdet i sit sommerhus i paradiset. Henrik ligger død, nøgen og fastspændt i sit soveværelse. Rundt om hans hals glimter spidserne fra et halsbånd, som kunne passe til en hund.

På fastlandet finder et lignende mord sted. Derfor hives kriminalkommissær Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsen ind i en hæsblæsende forfølgelses jagt på morderen, samtidig med at deres kærlighedsforhold kommer på en uholdbar prøvelse. Journalisten Johan Berg er også tilbage på øen Gotland. Han styrer sin egen enmands-efterforskning. En efterforskning, som hurtigt bringer hans liv i fare.

’Det Andet Ansigt’ er en kriminalroman om kræligheden mellem to politibetjente, bedrag og dødeligt begær. Bogen er det trettende, uafhængige bind i Mari Jungstedts serie om Kriminalkommissær Anders Knutas og kollegerne fra Visby Politi.

Siden Mari Jungsteds debut ’Den Du Ikke Ser’ fra 2003 er Mari Jungstedt rangeret som en af Sveriges bedst sælgende krimiforfatter. Maris bøger er i Sverige solgt i fire millioner eksemplarer og udkommer i over tyve lande.

Mari Jungstedt starter ny krimiserie

af Mari Jungstedt og...
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )

Mari Jungstedt har startet en helt ny serie. Her danner hun forfatterpar med den norske forfatter Ruben Eliassen, og de har skrevet første bog i en mørk og dramatisk krimiserie, hvor vi altså desværre forlader Gotland og tager til varmere himmelstrøg. Denne gang er det nemlig Gran Canaria, der danner den geografiske ramme.

Serien er allerede blevet spottet til at være den nye bestsellerkrimiserie og er solgt til udgivelse i flere lande.

Mari Jungstedts nyeste serie

Ved daggry en stille morgen lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguín på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde på klipperne neden for Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk, lyshåret og nøgen, og hendes krop er iscenesat: Hun ligger med den ene hånd ved brystet og den anden i skødet. Det lokale kanariske politi er på sagen.

Men de får uventet hjælp af den svenske journalist, Sara Moberg, som arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian Wede, tidligere politibetjent og nu nyansat ved det svensknorske konsulat i Las Palmas.

Det er kompliceret.

Journalisten og den tidligere politibetjent har hver deres gode grund til at have forladt køligere breddegrader til fordel for en spansk ø. Og det bliver ikke mindre kompliceret, da drabssagen udvikler sig. Bag idyllen i ferieparadiset på Gran Canaria gemmer der sig nemlig en mørkere side, som Sara og Kristian ikke har forudset.

De 12 foregående bøger i Mari Jungstedts populære krimiserie

Her kan du se rækkefølgen på Mari Jungstedts bøger, der finder sted på den svenske ø, Gotland.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2007
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 269,95 kr. )
Den du ikke ser , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Det er forsommer på Gotland, og turisternes indtog står for døren. I et forladt sommerhusområde holder Helena Hillerström den årlige sammenkomst for vennerne. Men den festlige stemning holder ikke aftenen ud. Jalousien får tag i Helenas kæreste, og det ender med et voldsomt opgør. Dagen derpå løber Helena en tur med sin hund på stranden for at ryste gårsdagen af sig. Her møder hun sin morder i morgendisen.
Da endnu et skamferet kvindelig dukker op, indser kriminalkommissær Anders Knutas fra det lokale politi, at én og samme morder er på spil. En morder, som vil dræbe igen.
Med medierne i spidsen lægger det samlede Sverige et ubønhørligt pres på øens lille politikorps. Men også den unge, rodløse tv-journalist Johan Berg, som er kommet til Gotland for at dække midsommermordene, leder efter spor, der forbinder de to kvinders skæbne. Efter det, man ikke umiddelbart ser. Eller den.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2008
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 269,95 kr. )
I denne stille nat , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Sneen falder tungt over Gotland i den søde juletid. Første advent er lige om hjørnet, da 14-årige Fanny Jansson en mørk aften forsvinder uden varsel på vej hjem fra stalden.
Kriminalinspektør Anders Knutas og hans kolleger på Visby politistation skal finde Fannys morder, og som efterforskningen skrider frem, tegner der sig et billede af et tragisk barneliv. En pige med alt for tunge byrder derhjemme og i skolen, en barndom med en alkoholiseret mor og en far, der aldrig var der, ensom - uden andre end hestene. Men en har der været. En Fanny har mødtes med i al hemmelighed. En der kunne finde på at myrde et barn?
Anders Knutas prøver desperat at blotlægge Fannys hemmeligheder, men ledetrådene er få. Og han er heller ikke tættere på at have opklareret det tilsyneladende meningsløse mord på den fordrukne fotograf Henry Dahlström et par uger tidligere. Anders Knutas er presset. Af de manglende spor, og pressens intensive bevågenhed. Og journalisten Johan Berg. Han er vendt tilbage til Gotland for at følge sagen nøje.
Der bliver pyntet op til julefest på Gotland, men i den stille nat kommer en morder forbi.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2008
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 269,95 kr. )
Den inderste kreds , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Endnu en elegant og velturneret krimi i Mari Jungstedt s Gotland-serie.
En gruppe arkæologistuderende fra forskellige lande deltager i et udgravningskursus på Gotlands vestkyst. Under den hede højsommersol graver de med hakker og skeer og finder en havn fra Vikingetiden, som viser sig at være rig på fund. Men det bliver ikke det eneste fund, de gør.
Tæt på udgravningen finder de liget af den unge hollandske studerende, Martina. Mærkerne på hendes krop tyder på, at mordet har rituelle undertoner.
Politinspektør Ander Knutas og hans kolleger undersøger om den unge kvindes død har nogen sammenhænge med en halshugget hovedløs hest, som blev fundet på en fold af nogle småpiger tidligere på sommeren. Da hesten hoved dukker op - spiddet på en pæl - vokser mystikken yderligere.
Sagen får stor opmærksomhed fra medierne, og journalisten Johan Berg følger hændelserne på tæt hold. Samtidig forsøger han at få forholdet til Kæresten, Emma at fungere. Alt imens en snæver kreds af mennesker for at udøve deres tro i det skjulte .

af Mari Jungstedt
Paperback, 2010
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 103 kr.
  ( 149,95 kr. )
Den døende dandy PB , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
En vinterkold søndagsmorgen bliver liget af den anerkendte kunsthandler Egon Wallin fundet, klynget op i en port i Visbys ringmur. Anders Knutas og kollegaerne fra Visby Politik funder ud af, at selvom kunsthandleren udadtil levede et lykkeligt og succesrigt liv, var han i færd med at forlade det hele: sin kone gennem tyve år, galleriet og villaen på Gotland. I al hemmelighed havde han planlagt at forsvinde. Hvor var han på vej hen og hvorfor?
Efterfølgende bliver kunstneren Niels Dardels berømte maleri ´Den dødende dandt´ stjålet fra et kunstmuseum i Stockholm. Det viser sig, at tyveriet har en forbindelse til mordet på galleristen på Gotland. Journalisten Johan Berg er lige så opsat på at opklare sagen som politiet. Han går sine egne veje - og sætter både forholdet til kæresten Emma og deres lille datters liv på spil.
Den døende dandy er fjerde bind i Mari Jungstedts serie af Gotlands-krimier med politiinspektør Anders Knutas og journalisten Johan Berg.
I serien er også udkommet på dansk: Den du ikke ser, I denne stille nat, og Den inderste kreds.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2010
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 168 kr.
  ( 299,95 kr. )
I denne søde sommertid , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
En gotlandsk snedker og småbørnsfar fra Slite bliver skudt ned med koldt blod på en campingplads på Fårö. Sagen bliver Karin Jacobssons første store efterforskning, siden hun tiltrådte stillingen som kriminalchef i Anders Knutas’ midlertidige fravær. Sporene leder hen til et stort kalkstensbrud i Slite, russiske smuglere og lyssky byggeaffærer. Men så sker endnu et mord, og metoden er den samme: Likvidering ved skud i panden og i maven. Det nye mord kuldkaster hele efterforskningen, Karin – og Anders Knutas, der nu er vendt tilbage til jobbet – må finde nye spor og motiver. Journalisten Johan Berg følger intenst sagen og rapporterer til avisens regionalregion i Stockholm, men som sagen skrider frem, plages han mere og mere af etiske skrupler og bekymring over det komplicerede forhold til sin store kærlighed Emma.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2011
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 171 kr.
  ( 299,95 kr. )
Den mørke engel , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Med bogen "Den mørke engel" har Mari Jungstedt igen skrevet en spændende krimi succes.
Vinden hviner over Gotland, da Visbys nye kongrescenter indvies under stor festivitas. Festarrangøren Viktor Algård står for det storstilede arrangement, men det bliver hans sidste fest. Dagen derpå bliver han fundet død.
Politiinspektør Anders Knutas har flere mulige mistænkte. En forsmået konkurrent, den introverte landmand, en tidligere voldsdømt eller den hemmelige elskerinde, hvem har de vægtigste motiver for at begå drab?
Tv-journalisten Johan Berg må trække i egne tråde for at opklare sagen, og hans hustru Emma ender i handlingens centrum med livet på spil. Den mørke engel er en fængslende psykologisk krimi og en skildring af de fatale konsekvenser, et forfejlet forældreskab kan føre til.
Den mørke engel har solgt mere end 250.000 eksemplarer i Sverige allerede.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2012
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 171 kr.
  ( 299,95 kr. )
Den dobbelte tavshed , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Det er junimåned, og de fire venner fra villakvarteret i Visby tager på deres årlige sommertur. I hverdagen deler de det meste: børnepasning, havearbejde, middage, fester, løbeture, hinandens fortrolighed – og har gjort det i mange år. I år har de planlagt en temarejse i Ingmar Bergmans fodspor med indlogering på Fårö og derefter et smut til Stora Karlsö. Uden børn. Men undervejs går noget helt galt. Det bliver en sag for Anders Knutas og ikke mindst kollegaen Karin Jacobsson. En sag, som går langt ud over det sædvanlige. Mari Jungstedts syvende roman borer dybt i de hemmeligheder, selv venner skjuler for hinanden. Den dobbelte tavshed er en nervepirrende psykologisk krimi, der stadfæster Mari Jungstedts position som en af Skandinaviens stærkeste krimiforfattere.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 188 kr.
  ( 299,95 kr. )
Den farlige leg , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Den farlige leg af Ny spændende krimi fra Mari Jungstedt.
Kender du ikke til Mari Jungstedt og hendes krimier, så prøv denne spændende nye bog – du vil ikke fortryde det.
Jenny er en ganske almindelig gymnasieelev der pludselig bliver opdaget af et modelagentur, forandres hendes liv fuldstændig. Hun får stjernestatus, anerkendelse og hvirvles ind i en verden af glamour, penge og kendisfester.
Et andet sted på same tidspunkt finder vi Agnes, som har det anderledes svært. Hun har altid drømt om et liv i spotlight, men bærer på en stor sorg efter hendes mor og bror blev dræbt i en trafikulykke. Hun har et usundt forhold til mad, der har udviklet sig til en spiseforstyrrelse, som nu truer med at tage livet af hende. Hver dag våger Agnes far ved hendes seng på hospitalet. Datteren er det dyrebareste i hans liv siden ulykken.
 
Farens uendelige bekymring og hele familiesituationen giver Agnes skyldfølelse og forværrer hendes sygdom. Og det hjælper ikke, at farens nye kone insisterer på at tage med på hospitalet, kun for at sidde utålmodigt på gangen og vente på, at de skal hjem igen.
Men tragedien lurer også i Jennys tilværelse. Hendes kæreste, modefotografen Markus, er på photo shoot på den lille gotlandske ø, Furillen, da han bliver offer for et mordforsøg. Han bliver fundet på et øde sted, smurt ind i blod og banket til bevidstløshed, men stadig i live.
Spørgsmålet er, om han vil blive i stand til at fortælle politiinspektør Knutas noget, der kan lede til at opklaring, før det er for sent.
 
De to piger har en tilknytning til hinanden, men de ved det ikke. Men det er der nogen, der gør. Holder øje med dem, lægger planer for dem og har i sinde at håndhæve sin egen retfærdighed. I Den farlige leg bliver politiinspektør Anders Knutas konfronteret med et mysterium, som er mere kompliceret og uventet, end han nogensinde ville have troet.
Læs et spændende uddrag af bogen Den Farlige Leg her.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 171 kr.
  ( 299,95 kr. )
Det fjerde offer , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Det fjerde offer af Mari Jungstedt. Romanen "det fjerde offer" er bog 9 i Jungstedts serie om Anders knutas (Politiinspektør), kollegaen Karin Jacobsson og Johan Berg (journalist). Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.
En stille og varm sommermorgen bliver en pengetransport udsat for væbnet røveri af tre gernigsmænd. Røveriet der foregår i et ellers idyllisk kvarter på den Gotlandske vestkyst efterlader området i vildrede. Gerningsmændene flygter, til en forladt ødegård på motorcykler. Det lykkes for politiet at finde frem til skjulestedet, hvor de bliver mødt af en sportstaske fyldt med ødelagte pengesedler og en mand hvis hals er sprættet op.
Politiinspektør Anders Knutas er manden der skal lede opklaringen og samtidig kæmper han en kamp for at redde sit småforliste ægteskab alt imens hans forbudte følelser for kollegaen Karin Jacobsson skal holdes i skak.
Midt i efterforskningen står også Karin Jacobsson, der skal forsøge at holde fokus på trods af hendes personlige skyldfølelser overfor den datter hun forlod ved fødslen og først lige er begyndt at kende. 
Hvad er røvernes historie egentlig? Er de involveret i drabet? Og hvad betyder de tre initialer JTD, der er tatoveret på den dræbtes arm? Mens sporene leder Knutas og Karin femten år tilbage i tiden til en tragisk historie om et barn, er morderen i hælene på sit næste offer. Og han ved noget, de ikke ved.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 168 kr.
  ( 299,95 kr. )
Den sidste akt , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
Sommervarmen er trykkende, og den politiske debat sætter sindene i kog til det årlige folkemøde på Gotland. Almedalsugen er i fuld gang, og Visby myldrer af politikere, debattører og journalister. Den kontroversielle og smukke forfatter og debatredaktør på en af landets største aviser, Erika Malm, har efterladt sin mand og børn hjemme for at deltage i diskussionerne. Morgenen efter en ophedet debat om fremmedhad og racisme bliver hun fundet myrdet på sit hotelværelse.
En teaterbillet til en forestilling på Romateatret, et hadebrev fra en nynazistisk bevægelse og en hemmelig elsker er de tre spor, politiet har at arbejde med. Det er politiinspektør Anders Knutas, der har ansvaret for drabssagen. Men Knutas er i krise. Skilsmissen fra konen og udsigten til et andet liv martrer ham. Og det gør ikke efterforskningen på Erika Malms morder mindre kompliceret, at en gammel sag begynder at spøge i kulissen.
DEN SIDSTE AKT er 10. bog i krimi-serien med politiinspektør Anders Knutas, kollegaen Karin Jacobsson og journalisten Johan Berg.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 188 kr.
  ( 299,95 kr. )
Du går ikke alene , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
DU GÅR IKKE ALENE er elvte kriminalroman i Mari Jungstedts krimiserie om kriminalkommissær Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson fra Visby Politi.
I Visby gennemlever en mor sit værste mareridt - hendes toårige datter Andrea Eliasson forsvinder en varm sommerdag i september. Datteren var med sin mor på arbejde i en skønhedssalon og var derfor under opsyn hele dagen. Alligevel er datteren ikke at finde. Heller ingen forbipasserende i den lille brostensbelagte gade har set skyggen af Andrea.

To uger senere finder politiet liget af en kvinde. Liget ligger godt skjult i sivene ved et smukt, afsidesliggende naturområde med sumpområder og dybe søer.
Karin Jacobsson bliver sat til at lede efterforskningen - hendes egen første store sag. En sag, der viser sig at skjule afgrund af fortvivlelse og ensomhed. Hun får hjælp af kollegaen kriminalkommissær Anders Knutas. Knutas er dog sygemeldt med en depression og arbejder derfor kun på halv tid. De to kæmper både med deres stærke følelser for hinanden og mod tiden for at finde Andrea og drabsmanden. De leder efter morderen, der gemmer sig et eller andet sted i efterårsmørket - Og de leder efter en, der stjæler børn. Er det den samme?
 

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2017
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 299,95 kr. )
Den du elsker , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
DEN DU ELSKER af Mari Jungstedt

Liget af ejendomsmægleren Sanna Widding dukker op på det nordlige Gotland ved det gamle stenbrud i Bunge, netop som den blege aprilsol kravler op over horisonten. Ikke langt derfra ligger en smuk gammel herregård, som Sanna Widding skulle forsøge at sælge. Salget af ejendommen viser sig at vække stærke følelser i familien og ripper op i en række gamle, dybe hemmeligheder.
Politiinspektør Anders Knutas har været sygemeldt og er nu endelig tilbage. Han kastes derfor ind efterforskningen af mordet sammen med kollegaen Karin Jacobsson. De må dog hurtigt indse, at det bliver et kapløb med tiden at opklare sagen, inden det næste offer mister livet.

DEN DU ELSKER er 12. krimi i Mari Jungstedts serie om Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson fra Visby politi.

Gran Canaria-serien (sammen med Ruben Eliassen): 

af Mari Jungstedt og...
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 249,95 kr. )
En mørkere himmel , af Mari Jungstedt og Ruben Eliassen
Beskrivelse:
Ved daggry en stille morgen lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguín på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde ved Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk og lyshåret, og måden, hun ligger på, får næsten hendes død til at ligne et kunstværk.
Den svenske journalist Sara, der arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian Wede, som er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Palmas, får nys om sagen og begynder at gå det lokale kanariske politi i bedene. Det er kompliceret. Journalisten og den tidligere politibetjent har hver deres gode grund til at have forladt køligere breddegrader til fordel for en spansk ø. Og det bliver ikke mindre kompliceret, da drabssagen udvikler sig.
En mørkere himmel er den første fortælling i en ny krimiserie, der foregår på De Kanariske Øer. Et ferieparadis med endeløse strande og bagende sol, turistfælder og blinkende neon, frodige bjerge og perlerækker af landsbyer med løfter om sjælefred og helse. Men bag idyllen gemmer sig en mørkere side af ø-livet, som Sara og Kristian ikke havde forudset.

af Mari Jungstedt
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 99 kr.
  ( 299,95 kr. )
Et forjættet land , af Mari Jungstedt
Beskrivelse:
I ET FORJÆTTET LAND af Mari Jungstedt vågner Bengt Andersson en tidlig morgen i Gran Canarias ferieparadis, og på besynderlig vis husker han ikke, hvad der foregik aftenen før. Han ser sig forvildet rundt og opdager hans kone liggende død, sandsynligvis brutalt myrdet – har Bengt Andersson mon selv myrdet sin kone, eller hvad er der foregået?
Politiet ankommer og mordgåden virker simpel til at begynde med, men Bengt husker ikke, hvad der er sket. På samme tid opstår en række attentater mod nogle af Gran Canarias populære feriemål.
Journalisten Sara Moberg finder sagen interessant og skaber kontakt til Kristian Wede fra det svensk-norske konsulat. Sammen finder makkerparret spor, som leder tilbage til 1950’erne. Året hvor de første charterturister satte deres fod på Gran Canaria. Pludselig myrdes en svensk guide i den nærliggende kirke, og mordsagen tager en ny drejning.
I mens opklaringen finder sted, tager Sara sit liv op til revision. Hun er nær de 50 år og hendes kommende runde fødselsdag, sætter tankerne i gang. Hvor blev hendes drømme af? Hvilken vej tog hendes liv? Skal hun tage til takke med det, hun har, og det, hun har bedrevet?
ET FORJÆTTET LAND er den anden udgivelse i Mari Jungstedts nye krimiserie, om journalisten Sara Moberg. Serien udspiller sig på De Kanariske Øer med bagende sol, turistfælder, pastelfarvet neon, smukke bjergtinder og en perlerække af små landsbyer med løfter om sjælefred og velvære.
Køb ET FORJÆTTET LAND af Mari Jungstedt til en god pris hos Plusbog.dk

Bøger der minder om Mari Jungstedt

Elsker du Mari Jungstedts bøger, kan du være du skal tage et kig på disse bøger

af Åsa Larsson
Paperback, 2005
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 129,95 kr. )
Solstorm , af Åsa Larsson
Beskrivelse:
Da Viktor Strandgård dør, er det faktisk ikke første gang. Sådan lyder indgangssætningen til svenske Åsa Larssons nervepirrende spændingsbog SOLSTORM.
Optakten er mordet på frikirkeprædikanten, Paradisdrengen Viktor Strandgård, og herefter går det ellers slag i slag i et sne- og isknitrende Kiruna, hvor mørket er tungt, og hvor nordlyset glider magisk over himlen, når det stormer på solen.
Skattejurist Rebecka Martinsson, som bor i Stockholm, men er vokset op i Kiruna, befinder sig pludselig midt i begivenhederne, og hun tvinges mere eller mindre mod sin vilje til at finde ud af, hvem og hvad der er indblandet i mordet på hendes ungdomskammerat Viktor Strandgård. Og skeletterne vælter ud af skabene.
SOLSTORM giver læseren indblik i et lukket samfund, hvor man er parat til at gøre alt for at beskytte sine egne interesser og hemmeligheder. Og vi kommer tæt på tre yngre kvinders meget forskellige liv.
Et brag af en debut. Faktisk kommer man under læsningen flere gange til at tænke på Kerstin Ekmans 'Hændelser ved vand', som nok er verdens bedste kriminalroman.
Povl Høst-Madsen, Ekstra Bladet
Lysende svensk krimidebut! Det er barsk, men også morsomt, for Larsson er herligt usentimental, når hun tager sine personer på kornet.
Mette Strømfeldt, B.T.
Omslag: Henrik Koitzsch

af Ninni Schulman
Indbundet, 2012
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 99,95 kr. )
Pigen med sne i håret , af Ninni Schulman
Beskrivelse:
En kold og snefyldt nytårsaften forsvinder sekstenårige Hedda Losjö. Hendes forældre er fortvivlede, hvad kan der være sket med hende? Kort tid efter bliver liget af en pige fundet i en skov nogle kilometer fra familiens hjem uden for Hagfors i Värmland. Pigen er nøgen, dræbt med et skud i baghovedet. Er det Hedda?Den lokale politistation med Petra Wilander og Christer Berglund i spidsen skal opklare sagen om Hedda, forsøge at finde ud af, hvad for en pige, hun var, hvilken familie hun kom fra. Det samme forsøger journalisten Magdalena Hansson. Hun er egentlig rejst fra Stockholm hjem til Hagfors med sin seksårige søn for at slikke sårene efter en hård skilsmisse. Her skal hun finde ro og energi. Men sagen om Hedda trækker i hende, og Magdalena indser snart, at den lille by bærer på hemmeligheder, man vil gøre alt for at skjule. Pigen med sne i håret modtog fantastiske anmeldelser over hele linjen og bliver Forums store satsning 2012, når næste bog i serien udkommer. Debuten har solgt over al forventning og forfatteren modtaget Värmlandlitteraturs debutantpris. Forfatteren er selv uddannet journalist og kommer til Danmark i forbindelse med lanceringen.

af Sofie Sarenbrant
Paperback, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 99,95 kr. )
Uge 36 PB , af Sofie Sarenbrant
Beskrivelse:
Sommersæsonen i det lille fiskerleje Brantevik er ved at være forbi. For familierne Winter og Malm har det været en regnfuld ferieuge, og stemningen er ikke i top. De to veninder Johanna og Agnes er begge højgravide med kun nogle få uger til fødslen. For at afslutte ferien på en god måde beslutter de to par sig for at gå til karaokeaften på den lokale kro. Men noget går grufuldt galt, og da de vågner næste morgen er Agnes væk. Agnes’ forsvinden bliver ugens store nyhed, og politi og medier arbejder sammen for at finde en løsning på mysteriet. Det bliver en kamp mod tiden, og alt tager en uventet drejning, da liget af død kvinde skylles op på stranden.
Læs også efterfølgeren: I STEDET FOR DIG
ANMELDELSER
”Den ekstreme hverdagshistorie a la ’det kunne have været din veninde!’ Johanna og Agnes er lige langt henne i graviditeten. På en ferie sammenforsvinder Agnes pludselig sporløst og tilsyneladende er der flere, som kunne have motiv for at slå den hormonkulrede, højgravide kvinde ihjel. Pludselig får den Barnaby-agtige stemning Twin Peaks-undertoner” – ELLE
” …. somre er ikke, hvad de har været, og svenskerne kan gøre selv det mest tilforladelige miljø så super uhyggeligt, at man kun tør læse i dagslys. Nyd Sofie Sarenbrant for tempo, smurt dialog og en rislen ned ad ryggen.” – Femina
"Uge 36 er svensk krimiguld" ****** - Alt for damerne

Videre læsning på plusblog

Kan du heller ikke få nok af krimier har vi masser af inspirationslæsning at byde på her på bloggen. Læs om den svenske succesforfatter Kristina Ohlsson, der er aktuel med ny spændende krimi. Eller læs vores forfatterportræt af Sofie Sarenbrant.

Du kan også læse om Liza Marklund og finde rækkefølgen på hendes bøger.

Tags:   KrimiMari Jungstedt

Mest populære

Mia anbefaler 5 af forårets bestsellere


Bibliotekatten: Gode tips til højtlæsning med dit barn


Ord fra en bibliofil anbefaler: Astrid Lindgren bøger - for store og små


Mia smager Michelle Kristensens opskrifter


7 sikre bog-gaver til konfirmanden


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display