Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
blogImage76
blogImage76

Rækkefølgen på Shopaholic-bøgerne

Shopaholic er den morsomme chick lit serie om den skønne Becky Bloomwood, der elsker at shoppe! Læs med her, hvor du får vores guide til serien samt et overblik over alle bøgerne i serien.

af

- d. 01. juni 2016

”Becky Bloomwood står i et prøverum og sveder. Hun prøver en top, som desværre er alt for lille til hende. Toppen sidder fast, og hun kan ikke få den af igen. Og nu kommer ekspedienten og råber om alt er godt, om der er noget hun kan hjælpe med og om hun skal komme ind i prøverummet og justere stropperne.

Så Becky træffer en hurtig og typisk beslutning. “Jeg køber den”. Jeg ser for mig, hvordan jeg hager mig fast til disken, mens Mindy kæmper for at trække all-in-one’en af mig. Vi pruster og sveder begge to af anstrengelse, og Mindy tænker: “jeg vidste, at engelske piger er nogle store køer”.

Nixen. Aldrig i livet. Der er kun én løsning på det her. Jeg bliver nødt til at købe den. Uanset hvad den koster. Jeg laver et kæmpe vrid, og det lykkes mig at få to af stropperne op på mine skuldre. Det var bedre. Jeg ligner en kylling, der er bundet op i sort Lycra, men jeg kan da i det mindste bevæge armene.

Så snart jeg kommer hjem på hotelværelset, klipper jeg den af med en neglesaks, og smider stykkerne i en offentlig skraldespand, så Luke ikke finder dem og siger Hvad er det her? Vil det sige, at du købte den, selv om du vidste, du ikke kunne passe den? eller noget andet irriterende.”

Kender du Shopaholic-serien?

Shopaholic er den sjove chick-lit serie om den lidt uheldige elskværdige Becky Bloomwood, der elsker at shoppe. I bøgerne følger vi den dejlige Becky, som ofte roder sig ud i nogle værre situationer (ofte har det noget at gøre med at shoppe). 

Sophie Kinsella formår gennem Becky Bloomwoods tanker at sætte ord på nogle af de forbudte tanker, der til tider flyver igennem hovedet på en. Eksemplet fra ovenstående er den frygt, mange kvinder har: At prøve et stykke tøj, som bare er for småt og det så sidder fast! Og selvfølgelig tænker man – ulogisk som det er – at den bedste udvej er at købe den, mens den sidder på, for ikke at tabe ansigt. Så kan man klippe møget af og smide stykkerne ud, inden manden finder ud af at man ikke er gudeperfekt (for det tror han jo selvfølgelig).

Den britiske forfatter Madelaine Wickam har skrevet bøgerne under pseudonymet Sophie Kinsella, og bøgerne har gået sin sejrsgang verden over. Ikke kun fordi bøgerne er skægge, men fordi der af og til opstår situationer, hvor den kvindelige læser kan relatere sig til Becky Bloomwoods tanker.

  

En pinlig idé blev til en bestseller

En shopaholics hemmelige drømmeverden, som er den første bog i serien, var ikke den første bog i Kinsellas forfatterskab. Tidligere havde hun nemlig udgivet fem bøger i eget navn. Men dengang var hun fast besluttet på ikke at skrive bøger med biografisk islæt. Derfor undlod hun at skrive om en kvinde i midten af tyverne, der var journalist. Og det gik fint. Men så satte Kinsella sig for at skrive en “useriøs bog om ting hun vidste noget om. Og bogen var sjov og latterlig”.

Hun sagde til sig selv, at hvis denne bog fejlede, ville det være helt ok. Kinsella holdt manuskriptet tæt ind til kroppen. Hun syntes simpelthen, at det var for pinligt at gå til sin forlægger og pitche ideen om en kvinde, der elsker at shoppe og har problemer med økonomien. Derfor sendte hun den anonymt til sit forlag, uden at give sig selv til kende.

Kinsella ramte en brand varm bølge

Men En shopaholics hemmelige drømmeverden gjorde alt andet end at fejle. Den ramte en brand varm bølge, som faldt på et rigtig godt tidspunkt med bøger som Bridget Jones’ dagbog, film som Legally Blonde (Blondinens hævn) samt tv-serien Sex and the City.

Kvinder verden over tog bøgerne til sig og i 2009 blev den første bog filmatiseret. Sophie Kinsella har selv udtalt, at hun med vilje ikke beskriver, hvordan Becky Bloomwood ser ud i bøgerne. Hun vil gerne have, at Becky skal være en kvinde, alle kan relatere sig til.

Hvor mange Shopaholic bøger findes der?

Der er udgivet otte bøger i Shopaholic-serien, og den første blev udgivet på dansk i 2000.

Sophie Kinsella har dog ikke kun skrevet Shopaholic-bøgerne i den mellemliggende periode. Hun har ind i mellem også skrevet mange andre herlige og sjove selvstændige chick-lit-bøger, hvoraf mine tre personlige yndlings er Hvem er jegBryllupsnatten og Hushjælp søges.

Selvom der er udgivet otte bøger i Shopaholic-serien, findes der faktisk ni, hvis man tæller en lille novelle med, som Kinsella har skrevet, der hedder Shopaholic on honeymoon. Kinsella skrev Shopaholic on honeymoon til alle Shopaholic fans, der måske følte sig snydt over aldrig at have læst om Rebekka og Lukes bryllupsrejse. Novellen er en e-bog, og den er gratis og kan downloades på Sophie Kinsellas egen hjemmeside.

Hvilken rækkefølge skal Shopaholic bøgerne læses i?

Her er rækkefølgen på Shopaholic-bøgerne. Nogle af bøgerne er desværre udsolgt i print-format, men kan købes som e-bog og lydbog.

Hvis du kan lide Shopaholic bøgerne, så skal du læse:

Hvis du elsker Shopaholic bøgerne, kan vi udover Kinsellas andre bøger, anbefale dig at tage et kig på disse bøger også:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner