Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
Kurv
Rækkefølgen på Tess Gerritsens krimiserie
Rækkefølgen på Tess Gerritsens krimiserie

Rækkefølgen på Tess Gerritsens krimiserie om Rizzoli og Isles

Det kan være ret forvirrende at finde hoved og hale i en serie, og det bliver ikke bedre, når bøgerne bliver udgivet lidt på kryds og tværs. Derfor har vi lavet et overblik til dig, der skal i gang med Tess Gerritsens spændende serie om kriminaldetektiven Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles.

af

- d. 27. februar 2019

Tess Gerritsen, som også bliver kaldt ”Dronningen af medicinske thrillere", og det med rette, hvis man skal dømme efter hendes fanskare, der er fordelt over hele verden. Det er især hendes 12 bøger om makkerparret Rizzoli og Isles, der er populære. Bøgerne om Rizzoli og Isles inspirerede til tv-serien Rizzoli & Isles med Angie Harmon og Sasha Alexander i hovedrollerne.

På dansk er det indtil videre blevet til 8 bøger, og vi har lavet et overblik til dig, så du kan være med fra starten.

De første 7 bøger er udkommet på dansk sammen med bog 11 Dø igen. Vi anbefaler at vente med bog 8, 9, 10 og 12, hvis man gerne vil læse dem i den rigtige rækkefølge på dansk.

 

Rækkefølgen af Tess Gerritsens bøger om Rizzoli og Isles

I know a secret (engelsk) - 12. bog i serien

En kvinde findes død i sin seng. Hun ser fredelig ud, og der er ingen tilsyneladende dødsårsag, men hun er død. Hendes øjne er blevet fjernet og placeret i hendes hænder. En scene, der minder om de skræmmende gyserfilm, hun producerer. Endnu et offer dukker op uden nogen tilsyneladende dødsårsag. Morderen har fundet sig et nyt offer, som ved, han er efter hende. Men hun kender en hemmelighed, som hun aldrig vil fortælle. I know a secret er tolvte bog i serien, men endnu ikke oversat til dansk.

 

Dø igen - 11. bog i serien

Den berømte storvildtjæger, Leon Gott, findes myrdet, udstillet som de dyr, der pryder hans vægge. Kun et grusomt rovdyr kan have efterladt de mærker på liget. I Botswana blev en gruppe turister ofre for en morder seks år forinden. Nu har morderen valgt sig en ny jagtmark. Rizzoli må sætte alt ind for at lokke ham ud, selvom det betyder at vifte med den madding han ikke kan modstå - offeret, der slap væk.

 

Last to die (engelsk) - 10. bog i serien

Last to die, er en skræmmende krimi om den 14-årige dreng Teddy Clock, som i sit korte liv har overlevet to massakre. For to år siden overlevede han knap nok, da hans familie blev slagtet, og nu er han igen den eneste overlevende i massemordet på plejefamilien. Jane Rizzoli sættes på sagen og placerer Teddy på Eversong skolen, som lærer unge ofre at beskytte sig selv. Will Yablonski har en lignende fortid. Kan Jane beskytte de to forældreløse og stoppe morderen?

 

The silent girl (engelsk) - 9. bog i serien

I en mørk gyde findes en kvindehånd. På taget af boligblokken ligger håndens tilhørende lig. En rødhåret kvinde klædt i sort. Kvindens hoved er næsten skilt fra kroppen. De eneste spor, Rizzoli har at gå efter, er to ikke-menneskelige sølvhår. En kvinde forbundet med en massakre for nitten år siden, med fem døde, lever stadig. Hun er nu mål for noget helt og aldeles ondt. The silent girl er niende bog i serien, men er endnu ikke oversat til dansk.

 

Ice cold/The killing place (engelsk) - 8. bog i serien

Maura tager med sine venner på en skitur. De strander i SUV’en på en sneklædt bjergvej, uden hjælp i nærheden. Hen på natten søger vennerne tilflugt i byen Kingdom Come, hvor tolv identiske huse ligger mørke og forladte. Urørte måltider står på bordene, bilerne er stadig parkeret i garagen. Spor i sneen forråder en person, som forsøger at skjule sig. Da en bil findes med fire forkullede lig, tilkaldes Jane. Er Maura en af de fire i bilen?

 

Gravkammeret - 7. bog i serien

Madam X, en perfekt konserveret mumie, findes i kælderen under Crispin Museum i Boston og vækker begejstring, som en ny attraktion til museet. Under en CT-scanning står det dog hurtigt klart, at kvinden har nylige skader, og bliver derfor en sag for retsmedicineren Maura Isles. Det står klart, at en morder er på fri fod, da endnu et offer findes i museets kælder. Arkæologen Josephine er den eneste, der ved, at der er skjulte beskeder til hende. Detaljer om en hemmelighed, hun troede var begravet. Da hun bortføres, får Isles og Rizzoli travlt med at opspore morderen, inden det er for sent.

 

I Satans tjeneste - 6. bog i serien

I bogen I satans tjeneste findes en ung kvinde myrdet, og på gerningsstedet står “Peccavi” skrevet, som betyder “Jeg har syndet”. Isles og Rizzoli forbinder hurtigt offeret med Joyce O’Donnell, som er medlem af Mefisto Stiftelsen. Stiftelsen forsøger at bevise, at Satan færdes iblandt os. Stiftelsen begynder at frygte deres egne studier, da et lemlæstet lig dukker op i deres baghave. Tilhører morderen deres egen kreds, eller har de ved et uheld tilkaldt et ondt væsen?

 

Skindød - 5. bog i serien

Skindød handler om en uidentificeret kvinde, som lader til at være død indtil hun åbner øjnene på Maura Isles obduktionsbord. Hun køres til hospitalet, hvor hun med kold præcision myrder en sikkerhedsvagt og tager flere gidsler. En af dem er højgravide Jane Rizzoli. Kun Jane kan løse mysteriet. Men kan hun overleve natten?

 

Dobbeltgængeren - 4. bog i serien

Maura Isles rystes, da en kvinde findes skudt i nærheden af sit hjem. Det burde ikke ryste hende, men kvinden ligner hende ned til mindste detalje. Efterforskningen fører hende tilbage til en mørk fortid, på sporet af moren, som hun aldrig har kendt. Hende, der gav hende livet... og måske agter at tage det fra hende igen. Dobbeltgængeren er fjerde bind i serien om retsmedicineren Maura Isles og kriminalassistenten Jane Rizzoli.

 

Synderen - 3. bog i serien

Da to nonner bliver brutalt overfaldet i klosteret, lader der ikke til at være et motiv bag. Den retsmedicinske Maura Isles opdager noget uventet under obduktionen. Endnu et lemlæstet lig dukker op og Isles og Rizzoli drages ind i en skrækindjagende efterforskning. Synderen er den tredje bog i den skræmmende og nervepirrende krimiserie fra Tess Gerritsen.

 

Lærlingen - 2. bog i serien

En ny række chokerende bortførelser og drab plager Boston. Fremgangsmåden tyder på seriemorderen kaldet Kirurgen, men da han er sat bag tremmer, må der være tale om en copycat. En sindssyg person, der efterligner de samme teknikker. Jane Rizzoli tvinges til at stå ansigt til ansigt med Kirurgen, som gav hende både fysiske og psykiske ar.

 

Kirurgen - 1. bog i serien

I den nervepirrende krimi Kirurgen møder vi en hensynsløs morder, som sniger sig ind i kvinders hjem om natten, hvor de vil vågne til deres livs mareridt. Hans præcision antyder, at han er en gal læge, hvilket får aviserne til at kalde ham “Kirurgen”. Thomas Moore og Jane Rizzoli er i spidsen af efterforskningen. To år tidligere dræbte lægen Catherine Cordell sin overfaldsmand, som havde en identisk metode. Moore og Rizzoli kan ikke beskytte Cordell mod den hensynsløse morder.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner