Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv

Årets bedste kogebøger

Saftige grillede kyllingespyd, knasende sprøde salater og lækre lagkager – findes der noget bedre end skøn mad lavet med masser af kærlighed? Hos Plusbog.dk elsker vi at lege i køkkenet, og vi har derfor samlet årets bedste kogebøger til alle os, der elsker at lave mad. Både når det skal gå stærkt, og når der er tid til at kræse lidt ekstra for kødgryderne. Velbekomme!  

af

- d. 15. august 2019

Inspirerende kogebøger, der allerede er udkommet:  

 

Stærk, let og mæt af Anne Hjernøe 

 
Du kender formentlig sympatiske Anne Hjernøe fra TV, hvor hun har kokkereret sig igennem diverse programmer og egne sammen med blandt andre Anders Agger. Måske du også har bemærket, at Anne Hjernøe i de nyeste programmer ser anderledes ud end tidligere. Hun har nemlig tabt sig 20 kilo på blot et år, og i Stærk, let og mæt fortæller hun dig, hvordan du kan gøre det samme.   
 
For Anne Hjernøe handlede det ikke blot om, at hun ønskede at tabe sig. Hun gik ind til livsstilsændringen med ønsket om at få en så stærk og sund krop som muligt, så den kan holde til livets udfordringer mange år frem. I bogen får du en kostplan med 50 nye lækre opskrifter, et træningsprogram og masser af Annes personlige tips og erfaringer i forhold til, hvordan du tager skridtet og med få ændringer får en sundere krop.  
 
 

KAGETID – Byg din egen lagkage og Kagetid – Byg din egen cupcake af Liv Martine og Simone Thorup Eriksen 

 
Liv Martine, der vandt Den store bagedyst i 2015, har sammen med illustrator Simone Thorup Eriksen lavet to kagebøger, der hører hjemme i enhver hobbybagers bogreol. Bøgerne er unikke på den måde, at de giver dig mulighed for smart at sammensætte dit helt eget bagværk. Hver bogside er nemlig inddelt i tre områder, og du kan således selv bladre dig til den helt rigtige top, midte og bund i lagkage eller cupcake.   
 
Opskrifterme er nemme at gå til, og illustrationerne er fine og inspirerende. Og hvis du ikke selv føler dig som ekspert i at sammensætte smagene og derfor gerne vil have lidt hjælp, er det lavet sådan, at de to piger hele bogen igennem foreslår kombinationer, som de har testet, og du kan derfor være stensikker på, de smager vidunderligt.   
 
Pst..! Der er også en bog om flødeboller på vej!  
 
 

 

Ny krop på 4 uger af Michelle Kristensen 

 
Ernærings- og træningsekspert Michelle Kristensen præsenterer dig i sin nyeste bog Ny krop på 4 uger for Store Sonja. Hun er en fiktiv person, som Michelle Kristensen ud fra sine 10.000 danske kursisters personlighedstræk har skabt. Store Sonja vil rigtig gerne tabe sig, men hun laver alle de klassiske kortslutninger i hovedet, som de fleste af os kender. Og hun gør det på en måde, så vi slet ikke kan lade være med at grine med hende.  
 
Men vi griner ikke bare. Vi lærer også sammen med Michelle Kristensen af Sonjas fejl, og så bliver vi taget i hånden og får en udførlig kostplan for hver uge med opskrifter, alle kan lave. Flere af retterne kan laves til flere dage, og det er dermed hurtigt og nemt at gå til. Og klarer du den bedre end Store Sonja, kan du se resultaterne efter bare fire uger! En sjov og anderledes bog om sund kost.   
 
 

Blomsterbergs sommer af Mette Blomsterberg 

 
Er der noget bedre end sommer? Solen skinner (for det meste..), det er dejligt varmt, og de danske haver bugner af lækre frugter og bær. Og hvad er så mere oplagt end at bruge nogle af naturens små gaver til at forkæle familie og venner med lidt lækkert bagværk? I Blomsterbergs sommer guider TV-konditor Mette Blomsterberg dig til at lave de lækreste kreationer.   
 
Der er mere end 80 nye opskrifter i bogen, og du kan både få inspiration til at lave kager, desserter, marmelade og saft med alle havens forskellige bær. Mette Blomsterberg deler undervejs ud af sin store konditorerfaring og giver dig masser af tips til at få de lækre sager til at stå så skarpt og smage så lækkert som muligt. Og pludselig virker de ellers måske lidt krævende teknikker slet ikke så svære at gå til!  
 

 

Kageminder af Ditte Julie Jensen 

 
Kender du det der med, at en smag minder dig om et helt særligt øjeblik? Det gør tidligere Bagedyst-deltager Ditte Julie Jensen, og i sin bog Kageminder fortolker hun 40 klassiske kager, som der knytter sig forskellige minder til. Nogle af minderne er hendes egne, nogle af dem er fra hendes læsere, og så begiver hun sig også ud i de kager, vi alle sammen har et forhold til.   
 
Alle kagerne fortolkes på en ny måde, så de passer ind i vores mere moderne hverdag og giver mulighed for at få tilknyttet nye minder. Og så forklarer Ditte Julie Jensen godt og udførligt, hvordan du selv genskaber de lækre kager, der er smukt fotograferet i bogen. Bogen er klart et must for dig, der elsker at bage. Hvad enten du er mester- eller hobbybager!  
 
 
 

Skønne kogebøger, vi glæder os til:

 

Valdemarsro – aftensmad af Ann-Christine Hellerup Brandt 

 
Måske kender du madbloggen Valdemarsbro, som mange finder inspiration til dagligdagsaftensmaden på. Nu kommer kvinden bag bloggen, Ann-Christine Hellerup Brandt, med sin første kogebog, hvor du kan finde opskrifter på masser af lækre og enkle aftensmadsretter, som hele familien kan lide. Den giver inspiration til aftensmaden året rundt og kommer med bud på retter, der er velegnede til hverdag og fest.  
 
Du finder over 200 skønne opskrifter i bogen, som både inkluderer alle de velkendte livretter, de klassiske danske retter og masser af udenlandsk inspirerede aftensmåltider. Derudover giver bogen dig mulighed for at prøve kræfter med den populære one pot pasta-trend, og med 1,6 millioner besøgende på Valdemarsro-bloggen hver måned har forfatteren stor erfaring med at lave opskrifter, mange danskere kan lide og mestre lave.  
 
Valdemarsro – aftensmad udkommer den 5. september og kan forudbestilles her på Plusbog.dk.  
 
 

K for kage af Sara og Mia Franck Nersting

 
Kan du huske seje 13-årige Sara Nersting, der medvirkede i den seneste sæson af iværksætterserien "Løvens Hule" på DR1? Hun sprang ud som iværksætter som bare 8-årig, og i dag driver hun sammen med sin mor den succesfulde webbutik Kforkage.dk. Det var netop kageforretningen, hun præsenterede i "Løvens Hule", og juniordirektøren gik derfra med en investering fra løverne på hele 500.000 kroner.
 
Nu er Sara klar med sin allerførste bagebog. Bogen er fyldt med eventyrlige bageopskrifter, og store som små kan kaste sig ud i dem uden at bekymre sig om, hvorvidt bageevnerne nu rækker til det. Har du mod på at gøre lidt ekstra for kagerne, viser Sara dig også, hvordan du kan lave fortryllende pynt som moussebomber og marengstoppe. 
 
Juniordirektørens første kagebog kan blive din, når den udkommer den 29. oktober.
 
 

Grønt af Jamie Oliver 

 
Nu er den hamrende populære Jamie Oliver snart tilbage med endnu en kogebog til den madglade læser. Denne gang er der fokus på at lave mad uden kød. Virkelig god, velsmagende mad. Og kender vi Jamie Oliver ret, så er der også denne gang helt styr på smagene og gode, overskuelige opskrifter, som enhver kan være med på.   
 
Bogen kan både bruges som inspiration, hvis du har lyst til at indføre et par kødfrie dage om ugen, eller hvis du lever helt vegetarisk. Der er masser af opskrifter, som passer til årstidens råvarer, og du kan dermed lave en masse nem, velsmagende, farverig og sund mad til en pris, der ikke sprænger husholdningsbudgettet. Og så er du samtidig god ved klimaet!  
 
Hvis du forudbestiller Grønt, har du den i din postkasse, når den udkommer den 15. november. 
 
 

Nemt godt brød af Annemette Voss Fridthjof 

 
Har du også prøvet at købe ind til et lækkert brød, fulgt opskriften til punkt og prikke, ventet på hæve- og bagetid, spændt taget brødet ud af ovnen - for så alligevel at måtte opleve, at det ikke er hævet eller helt har den krumme, du havde drømt om? Med Annemette Voss Fridthjofs Nemt godt brød på køkkenbordet, er risikoen langt mindre for, at det sker i fremtiden.  
 
Bagedystvinderen har nemlig samlet 50 nemme opskrifter på brød med enten sur- eller gærdej og masser af tips til let at bage det perfekte, lækre brød i første forsøg. Bogen byder blandt andet på boller, brød, rugbrød og sødt brød, og det er en bog lavet til hverdagen og passer altså også til dig, der ikke har massevis af timer til at stå i køkkenet. Vi glæder os til at lære mere, og at duften af hjemmebag spreder sig i vores hjem!   
 
Nemt godt brød udkommer den 25. september.  
 

 

Holms Gadekøkken af Claus Holm 

 
Street food er super populært lige nu, og der popper jævnligt nye street food-steder op rundt omkring i de danske byer. Det er fuldt forståeligt, at det er så populært, for street food giver mulighed for at smage en autentisk bid af den store verden lige her i Danmark. Med den nye bog fra kokken Claus Holm, der blandt andet er kendt fra Go’ Morgen Danmark, kan du også lære at lave din egen version af street food.   
 
Bogen er fyldt med opskrifter på street food med masser af international inspiration. Grundsmagen er dansk, og Claus Holm bruger danske kerneråvarer som eksempelvis gulerødder og løg, som nemt kan findes i supermarkedet på vej hjem fra arbejde. Det er altså nemt og tilgængelig street food på dansk – og det er virkelig, virkelig lækkert!  
 
Den 11. oktober kan du gå ombord i alle de lækre opskrifter i Holms Gadekøkken.  
 
 

Glutenfri jul af Theresa Vangsø 

 
Vaniljekranse, pebernødder og specier. De hører sig julen til. De er dog knap så dejlige, hvis du ikke kan tåle gluten. Men nu skal du ikke længere snydes for lækre julegodter som glutenallergiker. Det sørger Therese Vangsø for med sin bog Glutenfri jul. I bogen har forfatteren udviklet massevis af opskrifter på den klassiske julebag – bare uden gluten, så hele familien kan nyde højtidens bagværk.   
 
Det har været hendes mål, at lækkerierne stadig skal smage fuldstændig som de klassiske versioner, og alle opskrifter er enkle at gå til. Der indgår heller ingen eksotiske ingrendienser, der ikke kan findes i det lokale supermarked. Så det er bare med at kaste sig ud i julebagen – glutenallergiker eller ej!  
 
Glutenfri jul udkommer den 12. september.  
 
 

Grill bedre med Sous vide af Peter Friehling 

 
Har du prøvet at lave mad med en Sous vide? Så ved du præcis, hvilken skøn konsistens og smag det giver. Tilføj grillen, og du har pludselig også den lækreste stegeskorpe. Det bliver ikke bedre! Grill bedre med Sous vide hjælper dig med en masse tips til at se alle de mange muligheder i kombinationen af grill og sous vide, og så er det altså bare med at komme i gang!  
 
Bogen bugner med opskrifter på grillmad, der både er enkelt - eksempelvis grillspyd med kylling og asparges - og så også lidt mere avanceret - eksempelvis kirsebærmarinerede oksehaler. Derudover får du masser af opskrifter på marinader, dips og lækker sommersaft, som helt klart vil få børnene til også at synes, at grill og Sous vide er en rigtig god idé.  
 
Du kan komme i gang med at grille bedre, når Grill bedre med Sous vide lander på lager den 11. oktober.  
 
 

Sense vegetar af Suzy Wengel 

 
Suzy Wengels opskriftsbøger har været ekstremt populære i Danmark, siden den første udkom i 2016. Bøgerne kredser om hendes vægttabsmetode “Sense”, og netop den måde at smide kilo på blev kåret som den bedste i TV 2-programmet “En kur der dur” tilbage i 2017.   
 
Hovedprincippet i Sense er at måle vores mad i håndfulde. Sætter vi vores måltider sammen på den rigtige måde, er tre til fire håndfulde per måltid nok til at gøre os mætte og sunde og at holde vægten på et godt niveau. Med Suzy Wengels nye bog kan det også lade sig gøre at kombinere livsstilen med tilværelsen som vegetar.  
 
Vi glæder os rigtig meget til, at Sense vegatar udkommer til december, og vi lægger linket til bogen klar her, lige så snart det bliver muligt at forudbestille den her hos Plusbog.dk.  
 

Vi håber, du er blevet inspireret og ønsker dig nogle dejlige timer i køkkenet! 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner