FRI FRAGT PÅ ALLE VARER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Månedens forfatter

Sara Omar er månedens forfatter

Af  Uffe Aalborg , 26. marts 2018

Månedens forfatter er for marts måned er Sara Omar. Hos Plusbog.dk vil vi gerne anerkende Sara Omars mod med udgivelsen af Dødevaskren, som beskriver kvinders vilkår under Saddam Husseins regime.

Her på Plusbog har vi ikke tilstrækkelige ord til at formidle, hvad Sara Omars Dødevaskeren rummer og formår. Bogen giver en smertefuld indsigt i kurdiske kvinders vilkår i Kurdistan under Saddam Husseins regime og i nutidens Danmark. Den berører både det forfærdelige folkedrab i slutfirserne og de, for danskerne, næsten ubegribelige fortrædeligheder, som kvinder levede under i Irak.

Det står helt klart, at Sara Omar skal kåres, som månedens forfatter for marts måned. Den samme måned, som vi fejrer kvindernes kampdag. Må Dødevaskeren give tusindvis af kvinder styrken til at tro på deres egen værd og kæmpe for det!

Når Sara Omars bog fortjener særlig hyldest, er det ikke alene på baggrund af det ansvar, hun har taget ved at formidle hendes erfaringer og indsigt til os andre. Det er også fordi, hun gør det så fuldendt. Der er en sikker modenhed bag hendes sprog, som rummer hårde kendsgerninger og smukke billeder i et.

På vegne af alle dine læsere, kære Sara, siger vi tak for dette mesterværk!

af Sara Omar
Hæftet, 2017
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 159 kr.
  ( 300,00 kr. )
Dødevaskeren , af Sara Omar
Beskrivelse:
Da det lille barn Frmesk kommer til verden i Kudistan i 1986, er hun uønsket af sin far, fordi hun er en pige. Modsat normalen har hun oveni købet en lille hårtot på den skaldede isse, som er kridhvid - hun er mærket for livet. Kan det være et tegn fra Allah? Hviler der mon en velsignelse eller forbandelse over hende?
Frmesk er meget lille og svag, så da hendes farmor vil have, at hun skal omskæres med det samme, protesterer Frmesks mor, idet hun frygter, at hun ikke vil kunne overleve indgrebet. Hun frygter dog endnu mere Frmesks far, som truer med at skaffe barnet af vejen. Da han bliver mere og mere voldelig, ser hun ingen anden udvej end at sætte Frmesk i pleje hos sine forældre, hvis barnet skal have en chance i verden. 
Frmesks mormor er dødevasker. Hun begraver de kvinder, som ingen andre vil tage sig af - skændede og maltrakterede kvinder, som er dræbt i vanære eller skam. Morfaren er tidligere oberst, og til forskel fra sin kone er han meget kritisk overfor koranen og ejer et bibliotek med bøger i alle genrer. Frmesk får hos morforældrene for en tid et trygt og kærligt hjem. Men Kurdistan er i krig, og hverdagen præges i stigende grad af drab, overgreb og had, og med tiden kan Frmesk ikke skærmes mod både fysisk og psykisk overlast begået i Allahs navn. 
DØDEVASKEREN er en gribende og dramatisk roman om et ekstremt voldsomt pigeliv. 
Sara Omar blev kåret som månedens forfatter i marts 2018 hos Plusbog.dk på baggrund af hendes flotte debutroman Dødevaskeren. Køb bogen billigt hos Plusbog.dk.

Tags:   Forfatter

Mest populære

Rækkefølgen på Julie Hastrups bøger


Månedens forfatter: Hella Joof


Årets forfatter og årets bogblogger - finalister


Månedens forfatter: Jesper Stein


Mia smager Jamie Olivers nye italienske opskrifter


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display