Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

FRI FRAGT I HELE OKTOBER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Bøger: Argentina

Beskrivelse

I 1516 kom europæiske opdagelsesrejsende til det område, som vi i dag kender som Argentina. Spanien etablerede sin første koloni i landet i 1580 men tvangsarbejde og de sygdomme, som europæerne medbragte resulterede i en kraftig reduktion i den oprindelige befolkning, og efter uafhængighedskrige blev Argentina et selvstændigt land i 1816, landet fortsatte dog med at have tætte bånd til Europa. Herefter fulgte en lang periode med interne konflikter. I 1946 blev General Juan Perón valgt til præsident, og han forbedrede de fattiges situation, gav kvinderne stemmeret og nationaliserede økonomien. Men Perón styrede landet diktatorisk, han undertrykte al politisk modstand og kontrollerede medierne, indtil 1976, hvor militæret gennemførte et statskup. Mere end 30.000 forsvandt i perioden, hvor militæret sad på magten. I 1982 førte et mislykket forsøg på at invadere Falklandsøerne til militærdiktaturets undergang. Herefter blev demokratiet genoprettet. Læs meget mere om Argentinas historie og samfund her i vores samling af bøger om Argentina.

Filter
Indbinding
Forlag
Beskrivelse

Gode bøger om Argentina

I dag er der fokus på at reducere ulighed mellem rig og fattig, at bekæmpe korruption og på at give staten en større rolle i forretningslivet. I 1945 var Argentina et af de rigeste lande i verden, men en krise i 2001 førte til store økonomiske problemer. Landet har i dag en høj gæld til USA og valutaen er svækket. En anden konsekvens af den dårlige økonomi er manglende vedligeholdelse af et ellers veludviklet vejnet. I dag lægges der vægt på, at landet skal have mere og bedre samarbejde med de omkringliggende lande, for at mindste USA’s indflydelse på landet. Dette er dog svært, så længe Argentina skylder store summer til USA. Læs meget mere om landets samfund, historie og økonomi her i kategorien, hvor du finder et udvalg af bøger om Argentina.

Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display