FRI FRAGT PÅ ALLE VARER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Bøger: Romantikken

Beskrivelse

Danmark gennemlever i perioden 1800-1870 en række betydningsfulde begivenheder. Slaget på Reden i 1801, statsbankerotten i 1813 og tabet af Norge i 1814 blev de tre nationale katastrofer, der blev startskuddet til et litterært paradigmeskifte. Efter de tre begivenheder opstod der et udbredt ønske om at stå sammen om danske værdier, som sprog, historie og kultur. Perioden blev kaldt romantikken og du kan læse meget mere i bøgerne, som du finder her hos Plusbog.dk. Bøgerne kan du købe til under indkøbspris!

6 titler
af Marie-Louise Svane
Hæftet, 2003
Sprog: Dansk
Pris 209,95 kr
info-iconMedlemspris 161 kr.
Forlagets pris 248,00 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
af Lis Møller
Indbundet, 2011
Sprog: Dansk
Pris 402,46 kr
info-iconMedlemspris 352 kr.
Forlagets pris 499,95 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
af Gertrud Oelsner, K...
Indbundet, 2010
Sprog: Dansk
Pris 289,95 kr
info-iconMedlemspris 245 kr.
Forlagets pris 349,95 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
af Hans Hauge
Hæftet, 2013
Sprog: Dansk
Pris 49,95 kr
info-iconMedlemspris 35 kr.
Forlagets pris 49,95 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
af Jakob Ladegaard
Hæftet, 2013
Sprog: Dansk
Pris 209,95 kr
info-iconMedlemspris 175 kr.
Forlagets pris 249,95 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
af Kurt Sørensen
Hæftet, 2015
Sprog: Dansk
Pris 209,95 kr
info-iconMedlemspris 175 kr.
Forlagets pris 269,00 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
Beskrivelse

Romantikken

Nationalismen blomstrer både i kulturlivet og i det politiske liv. Det borgerlige parti nationalliberale får større gennemslagskraft og Danmark ser de første tegn på demokrati. Men i 1864 taber landet ti Bismarcks Preussen i den 2. slesvigske krig og Danmarks nationale selvforståelse lider. I den litterære verden opleves, der en pludselig overgang fra oplysningstidens rationalisme til den nye romantiske litteratur. Hvor videnskab og fornuft før var nøgleord er følelser og digterisk fri form nu og den empiriske tænkning bliver erstattet af en mere abstrakt og spekulativ tænkning. I denne nye litteratur kommer borgerskabets fokus på individ og dannelse i fokus og denne gruppes magt øgedes derfor. Digterne løsrev sig fra magthaverne og hele digterinstitutionen blev en uafhængig instans. Digterne Adam Oehlenschläger, Schack von Staffeldt og N.F.S. Grundtvig blev tre af de mest kendte danske digtere fra denne periode. De skrev smukke tekster om et harmonisk livssyn og de så en enhed i naturen. Digtene omhandlede netop emner om danskhed, Danmarks historie samt romantiske kerneværdier som kærlighed og solidaritet. Senere i den romantiske periode udviklede litteraturen sig dog i en mere realistisk retning. Tilværelsens skyggesider blev belyst og litteraturen manifesterede derfor splittelsen som en livsvilkår. Hos Plusbog.dk har vi samlet et spændende udvalg af bøger om Romantikken, som du kan købe med store rabatter – ofte til halv pris, men helt op til 90%. Du skal blot være medlem af Plusbog.dk’s fordelsklub og så er du garanteret Danmarks bedste priser på bøger, kontorartikler m.m. og desuden vil du opleve, at du får adgang til mange flere spændende fordele, f.eks. får du regelmæssigt invitationer til interessante foredrag og andre arrangementer.

Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display